Hitsaavan maailman monipuolinen osaaja

0

pp-hitsauskonehuolto-intro.jpg

Oulun Hitsauskonehuollolla on pitkä kokemus ja monipuolinen ammattitaito alalla, jossa asiakaskuntana on koko hitsaava maailma. Osaaminen onkin yrityksen paras valtti.

– Varmistamme asiakkaan toiminnan monelta kantilta. Hitsauksen onnistumisen ja laadun kannalta toimiva laite on ensiarvoisen tärkeä. Kun hitsauslaitteet pelaavat, aikataulut pitävät, asiakas voi keskittyä omaan liiketoimintaansa ja osaamiseensa, sanoo Hitsauskonehuollon toimitusjohtaja Jorma Ketola.

Etu sekin, että Oulun Hitsauskonehuollossa huolletaan kaiken merkkisiä ja mallisia hitsauslaitteita.

Ennakoiva huolto takaa laitteen toiminnan

Oulun Hitsauskonehuolto on toiminut Oulussa yli 30 vuotta. Vuosikymmenien aikana hitsausmenetelmät ovat pysyneet periaatteessa samoina, mutta itse laitteet ovat keventyneet ja muuttuneet yhä enemmän tietokoneen kaltaisiksi.

– Palveluumme kuuluu myös hitsauskoneiden ohjelmointi. Ohjelmoitavissa laitteissa hitsausparametreja voidaan päivittää ja lisätä uusia. Nykytekniikassa on se hyvä puoli, että koneen tietotekniikka kertoo virhelogien avulla mitä laitteessa on tapahtunut, Jorma Ketola toteaa.

Hitsaaminen tapahtuu yleensä pölyisissä ja likaisissa olosuhteissa. Huollossa ensimmäisiä perustoimenpiteitä on laitteen perusteellinen puhdistus. Se takaa laitteen jäähdytyksen ja toiminnan jatkossakin. Sähkömekaaniset osat myös kuluvat ja lämpö aiheuttaa niissä helposti vikoja. Huollossa kuluvat ja vialliset osat vaihdetaan uusiin, ja laite pelaa taas hyvin.

– Hitsauslaitteen kunto on hyvä tarkistuttaa 1-2 kertaa vuodessa. Ennakoiva huolto takaa parhaiten sen, että laite pelaa ja asiakkaan omat toimitusajat pitävät, Jorma Ketola summaa.

Vaativinta huoltoa: kalibrointi ja validointi

Vaativin osa hitsauslaitteen huoltoa on laitteen säätö eli kalibrointi. Se varmistaa, että laitteella saavutetaan normien mukaiset tulokset. Toimenpiteenä kalibrointi vaihtelee suuresti merkki- ja mallikohtaisesti.

Toteaminen eli validointi on puolestaan prosessi, jossa laitteen sähköisestä kunnosta mittauksissa saatuja tuloksia verrataan laitteen valmistajan antamiin normiarvoihin.

– Tehdyistä kalbrointi- ja validointiprosesseista laadimme aina pöytäkirjat. Myönteisessä tapauksessa annamme todistuksen, sertifikaatin, jolla voidaan osoittaa laitteen toimivan standardin asettamissa rajoissa. Todistuksen avulla asiakas voi osoittaa edelleen omille asiakkailleen laadun varmistuksen laitteiden osalta, Jorma Ketola kertoo.

– Nykyisen sähköturvallisuusstandardin mukaan on kaikkiin hitsaus laitteisiin suoritettava turvallisuus mittaukset korjauksen jälkeen. Olemme varautuneet tähän erikoislaitteita vaativaan toimenpiteeseen ja se tehdään perustoimenpiteenä kaikkiin laitteisiin. Huomattava lisäarvo asiakkaan kannalta, toteaa Jorma Ketola edelleen.

Alan koulutusta ja tuotemyyntiä

Oulun Hitsauskonehuollon tyypillisiä asiakkaita ovat konepajat, autokorjaamot, maaurakoitsijat, rakennusliikkeet – kaikki, joissa yleensä hitsataan. Markkina-alue on puoli Suomea, Jyväskylästä Lappiin.

Hitsauslaitteiden kehitys edellyttää yrityksen omalta väeltä aktiivista ajan tasalla pysymistä. Toimivaksi ratkaisuksi on osoittautunut maahantuojan koulutuksen järjestäminen omissa tiloissa. Maahantuojan suorittamiin koulutuksiin voivat osallistua muutkin pohjoissuomalaiset hitsauslaitteiden huoltajat.

Tärkeä osa Oulun Hitsauskonehuollon liiketoimintaa on myös alaan liittyvä myynti. Toimipaikan hyllyistä tai lyhyellä toimitusajalla löytyy paitsi erilaisia suojavälineitä, myös hitsaukseen liittyviä varaosia, tarvikkeita ja lisäaineita. Pitkäaikainen kokemus takaa sen, että oikeat varaosat löytyvät kerralla.

{gallery}pp-hitsauskonehuolto{/gallery}

Oulun Hitsauskonehuolto Ky

Osoite
Veistämöntie 5
90550 Oulu

puh.
040 7600 435

fax
08 8811 285

email
jorma.ketola@hitsauskone.fi

www.hitsauskone.fi

Share.