Hartela-Forum rakentaa näkyvää osaa elinkeinoelämää

0

pp-hartela6Rakennusliike Hartela-Forum Oy rakentaa pohjoissuomalaista elinkeinoelämää.  Yhtiön ydinosaamista on talonrakentaminen sen kaikissa muodoissa sekä asiakkaiden tilatarpeiden ratkaiseminen. – Kun yrityksellä on toimitilatarpeita, vastaamme niihin asiakkaan toiveita kuunnellen ja avaimet käteen –periaatteella, sanoo Hartela-Forum Oy:n toimitusjohtaja Raimo Pahkala.

Hartela-Yhtiöt on rakentanut Suomessa lähes 70 vuoden ajan ja on maan vanhimpia toimijoita alallaan. Vuonna 2006 osaksi konsernia tuli oululainen Rakennus-Forum Oy, jolla puolestaan on Pohjois-Suomessa pitkät perinteet ja luotettavan rakentajan maine.

– Toimimme Oulussa itsenäisenä osakeyhtiönä vaalien paikallisia perinteitä ja tarkastelemalla asioita pohjoissuomalaisesta näkökulmasta. Suurena etuna meillä on kuitenkin vakavaraisen ja pitkäjänteisen perheomisteisen Hartela -konsernin tuoma selkänoja, toimitusjohtaja toteaa.

Asiakasta kuunnellen

Hartela-Forum on yksi menestyneimpiä rakennusalan yrityksiä Pohjois-Suomessa. Onnistumisen taustalla ovat pitkä kokemus sekä luottamus, joka on syntynyt vuosien varrella monista näytöistä. Toimintoja on koko ajan kehitetty vastaamaan elinkeinoelämän ja yksityisten ihmisten tarpeita.

Jokainen rakennushanke Hartelassa on projekti, joka on tulosta yhtiön pitkäjänteisestä panostuksesta ideoivaan, asiakaslähtöiseen suunnitteluun.

– Osaamme kuunnella asiakasta, ottaa asiakkaan tarpeet huomioon ja pukea toiveet rakennukseksi. Optimoimme tilankäytön ja luomme asiakkaalle parhaan mahdollisen työympäristön, Raimo Pahkala kiteyttää.

KVR-rakentamista

Hartela-Forumin liike- ja toimitilarakentaminen tapahtuu usein kvr-projektina, joka alkaa tontinhankinnasta ja päättyy kustannustehokkaasti rakennettuihin, valmiisiin tiloihin.

– Riittää, kun asiakkaalla on ajatus tilatarpeesta. Etsimme sopivan tontin, suunnittelemme ja rakennamma tilat avaimet käteen –periaatteella. Jos yritys ei halua tiloja omaan omistukseen, vaan vuokralle, etsimme hankkeelle myös investorit, toimitusjohtaja kertoo.

– Tiukalla suunnittelunohjauksella pääsemme siihen, että asiakas saa juuri haluamansa tehokkaat ja toimivat tilat. Uusien tilojen kokonaisvuokra saattaa olla jopa pienempi kuin epäkäytännöllisissä vanhoissa tiloissa.

Esimerkkejä viime vuosien kvr-projekteista löytyy paljon. Raimo Pahkala mainitsee mm. Välikylän päiväkodin Kiimingissä, Koskenniskan toimistot, Raksilan tekojääkentän katsomo- ja toimistorakennuksen,  Rehapoliksen, NREP Finland terminaalin sekä Välivainion K-Marketin.

Kulttuurihistorian tekijä

Etelä-Suomessa Hartelalla on meneillään useitakin merkittäviä hankkeita, kuten toimistotalot  Helsingin Jätkäsaareen sekä Espoon Keilaniemeen ja Leppävaaraan. Turun vuoden 2011 kulttuuripääkaupungin päänäyttämö, Logomo, on Hartelan hanke ja tulee toimimaan tulevaisuudessa mm. luovien alojen toimitiloina.

Myös Oulussa Hartela-Forum on mukana merkittävissä kulttuurihankkeissa. Yhtiön valmiudet vastata vaativiinkin haasteisiin noteerattiin, kun Hartela-Forum voitti vanhan Lasaretinväylän voimala-alueen ja viereisen Sahasaaren tontinluovutuskilpailun.

– Kaupungin mielestä meidän konseptimme oli paras ja kulttuurihistorialliselle alueelle sopivin sekä täytti parhaiten monimuotoisen toiminnan tavoitteet, Raimo Pahkala iloitsee.

– Lasaretinväylä tulee olemaan tulevien vuosien ehdoton ykköshankkeemme ja kaupunkilaistenkin kannalta varsin näkyvä projekti. Alue on kooltaan noin kaksi hehtaaria ja sijaitsee Oulujoen suistoalueella, Hupisaarten läheisyydessä.

Tavoitteena on tehdä alueesta viihtyisä ja toiminnallinen. Vanha voimala kunnostetaan.  Ensimmäiseen kerrokseen on tulossa mm. taidehalli ja ylempiin kerroksiin toteutetaan persoonallista toimitilaa. Kanavanrantaan voimalaitoksen ja taidehallin väliselle alueelle tulee asuinkerrostaloja. Sahasaaren puolelle kanavanrantaan tulee  eurooppalaistyylisiä asuinrakennuksia, joiden ensimmäiseen kerrokseen sijoittuu mm. taiteilijoiden työ- ja näyttelytiloja. Lisäksi alueelle on tulossa tapahtumatori, polkupyörävuokraamo ja taidelasipuhaltamo.

– Kulttuurihistoriallisen alueen rakentaminen uuteen kukoistukseensa on meille erittäin mielenkiintoinen ja tärkeä hanke, toimitusjohtaja sanoo.

300 uutta asuntoa vuodessa

Lasaretinväylä on vain yksi esimerkki Hartela-Forumin koko toiminnan periaatteista: hyvästä suunnittelusta, tarkoin mietitystä ideasta ja toimivasta konseptista.

– Kun tilat ovat käyttötarkoitukseen sopivat ja kustannustehokkaat, voimme puhua laadukkaasta rakentamisesta, Raimo Pahkala summaa.

Hartela Oy on rakentanut Suomea vuodesta 1942 lähtien, jolloin perheyritys perustettiin Turussa. Nykyisin Hartela -konsernin emoyhtiö on Rakennus Oy Hartela, jonka pääpaikka on Helsingissä.

Konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli 293 miljoonaa euroa ja yhtiö työllisti noin tuhat työntekijää. Rakennuskuuitoina laskettuna lähes 80 prosenttia toiminnasta on liike- ja toimitilarakentamista.

Oulun seudulla tilanne on toisinpäin. Pohjois-Suomessa Hartela-Forum on näkyvä asuntorakentaja. Tällä hetkellä käynnissä on noin 340 uutta kerros-, rivi- ja paritaloasuntoa – kaikki tiloiltaan hyvin mietittyjä ja laadukkaasti rakennettuja koteja.

– Hartela-Forumissa asuntorakentaminen on erittäin vahva alue. Tahtotilamme on kuitenkin hyödyntää rautaista osaamistamme entistä laajemmin Pohjois-Suomen liike- ja toimitilarakentamisessa, toimitusjohtaja Raimo Pahkala toteaa.

Yhteystiedot

Hartela-Forum Oy

Osoite
Kasarmintie 23
90130 Oulu

puh.
010 561 2600

fax
010 561 2601

email
etunimi.sukunimi@hartela.fi

www.hartela.fi

Kartta

Share.