Friitala-talon lisäarvona uljas historia

0

sk-friitala9Alunperin Friitalan nahkatehtaaksi rakennetut Friitala-talon tilat elävät nyt uutta tulemistaan. Toimitusjohtaja Pia Marjasen visiona on nähdä punatiiliseinien sisällä elämyksellinen kauppakeskus, joka vetää väkeä Ulvilaan ympäri Satakuntaa.

Friitala-talon 25 000 neliön tiloissa toimii jo useita eri alojen yrityksiä. Vapaata vuokrattavaa tilaa on tarjolla vielä tuhansia neliöitä. Tilat soveltuvat monenlaiseen käyttöön.

– Sisustusalan toimijoita on talossa jo useampi. Ala sopii tänne todella hyvin. Kun kotiin haetaan jotain uutta, lähdetään autolla kauemmaksikin. Tänne mahtuisi myös perinteinen huonekaluliike, joka täydentäisi talon valikoimia, Pia Marjanen pohtii.

Toinen taloon mainiosti sopiva ja siellä jo edustettuna oleva toimiala on hyvinvointiala. Friitala-talosta löytyy yrityksiä kuntosalista puheterapeuttiin.

– Mielestäni myös lääkäri- ja hammaslääkäriasemat sopisivat tänne. Friitala-talon helppo saavutettavuus on suuri etu ja parkkitilaa löytyy, toimitusjohtaja mainitsee.

Yrityksille, jotka hakevat toimistotilaa, Friitala-talo tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja. Osa tiloista on remontoitu moderniin kuntoon. Osassa tiloja on jätetty historian kerroksia näkyviin.

– Voimme myös vuokrata raaka- ja varastotilaa, josta on helppo räätälöidä yrityksille sopivaa tilaa. Lisäksi pystymme tekemään isojakin kokonaisuuksia valmistavalle tuotannolle, Pia Marjanen toteaa.

Haaveina kauppakatu ja parempi näkyvyys

Pia Marjasen haaveena on, että Friitala-talon ensimmäiseen kerrokseen muodostuisi viihtyisä  kauppakäytävä. Sen varrella olisi houkuttelevia liikkeitä laidasta laitaan.

Unelma on hyvällä alulla. Ensimmäisessä kerroksessa on useita liikkeitä, suosittu lounasravintola ja Friitala –museo.

– Toiminta-ajatus kauppakadusta takaa sen, että emme kilpaile Porin keskustan kauppakeskusten tai Puuvillaan rakennettavan yksikön kanssa, toimitusjohtaja korostaa.

Friitala-talon merkittäviä etuja on sijainti erinomaisella paikalla vilkkaasti liikennöidyn Pori-Helsinki -valtatien varrella. Toistaiseksi rakennuksen julkisivu on hyödyntämättä.

– Julkisivun avaaminen paremmin valtatielle on markkinointimielessä tuhannen taalan paikka. Se lisäisi talossa toimivien yritysten näkyvyyttä. Ohikulkevat ihmiset saisivat ihmeteltävää ja kaikki näkisivät miten hieno paikka meillä on täällä, Pia Marjanen toteaa.

Oman lisäarvonsa kaikille kiinteistössä toimiville yrityksille tuo rakennuksen historia. Punatiilisen rakennuksen seinät kertovat omaa tarinaansa.

– Vanha rakennus henkii tietynlaista tunnelmaa. Friitala-talossa on säilytetty vanhaa rakennuskulttuuria, mutta talo on todella hyvässä kunnossa ja tulee säilymään jatkossakin.

Yhteystiedot

Friitala-talo

Osoite
Friitalantie 11 B, 2. krs
28400 Ulvila

puh.
044 356 5865

email
pia.marjanen@palojoki.com

www.friitalatalo.fi

Kartta

Share.