Finn-Korkin tuotteet avaavat tien nautintoihin

0

Juomapullojen sulkimissa metalli on valttia. Muovikorkkeja ei pulloihin kaivata.

– Korkin avauksessa on tunne mukana. Ihmiset kaipaavat metallin kylmyyttä ja korkin kilahdusta pöydän pintaan pullon avauduttua, toimitusjohtaja Rolf Nygård selittää.

 

Hämeenlinnalainen Finn-Korkki on tehnyt metallisia pullojen sulkimia jo kolmen vuosikymmenen ajan. Peltipakkausten valmistamisen perinne Hämeenlinnassa juontaa juurensa 1920-luvulla perustetun Oy Sotilassäilyke Ab:n kivijalalle jatkuen mm. Mensan ja Polarpakin kautta 1979 perustettuun Finn-Korkkiin.

Finn-Korkki valmistaa tinapellistä kruunu- ja rengaskorkkeja sekä uutuutena on alkanut rengasrepäisykorkin valmistaminen laajasuisiin pulloihin. Finn-Korkki osti australialaisen kilpailijansa ja siirsi tehtaan laitteet ja tuotannon Melbournesta Hämeenlinnaan. Finn-Korkin tuotevalikoimaan kuuluvat myös hautakynttilöiden metalliset sadesuojat ja tuikkujen kynttiläkupit.

Olutpullojen kruunukorkeista vodkien luksussulkimiin

Kruunukorkkeja on perinteisesti käytetty olutpullojen sulkemiseen. Olutta myydään enenevässä määrin tölkeissä, mikä on vähentänyt kruunukorkkien kysyntää. Mutta todellinen yrittäjä näkee tässäkin mahdollisuuden.

– Kruunukorkkien käytön väheneminen saattaa olla etumme, koska suomalainen panimoteollisuus ei enää osta suuria kruunukorkkieriä ulkomailta. Kotimainen valmistaja voi toimittaa myös pienempiä eriä joustavasti, Nygård tuumii.

Alumiinista valmistettujen luksussulkimien markkinat kasvavat ja niistä onkin tullut Finn-Korkin menestystuote. Esimerkiksi Absolut-vodkapulloon tarttuva narskauttaa pullon avatessaan Hämeenlinnassa valmistetun alumiinisulkimen.

Tuotannosta 90 prosenttia vientiin

Neuvotteluhuoneen seinälle ripustettu kunniakirja vuonna 2002 saadusta Hämeen vientipalkinnosta kertookin omaa kieltään yrityksen toiminnasta. Tuotteista 90 prosenttia menee vientiin.

– Olemme erikoinen yritys: 36 työntekijän pieni toimija, jonka asiakkaat, kilpailijat ja tavarantoimittajat ovat isoja jättejä. Lisäksi valmistamme tuotteita, joita ei Suomessa juurikaan käytetä, toimitusjohtaja Nygård nauraa.

Mikä sitten saa piskuisen hämäläisyrityksen pärjäämään globaaleilla markkinoilla?

– Vahvuutemme on innovatiivinen tiimi, joka keksii uusia ratkaisuja niin valmistuksen kuin tuotteidenkin osalta. Myös osaavat, pitkäaikaiset työntekijät ja tehokas markkinointi ovat vahvuuksiamme, Nygård kertoo.

Toimitusjohtaja hoitaa itse osan myynnistä ja markkinoinnista. Siinä saa hyvän tuntuman asiakkaisiin.

– Asiakkailta saa vinkkejä esimerkiksi tuotekehitykseen. Messuilta ja pakkausalan lehdistä tulevat ideat ovat jo myöhässä.
Finn-Korkki on valmis vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin hyväksi havaitulla menestysreseptillä, jonka ainekset ovat joustavuus, innovatiivisuus ja perinteet.

 

Finn-Korkki Oy
Osoite
Konepajantie 10
13300 Hämeenlinna

puh.
03 628 641

email
info@finn-korkki.com

www.finn-korkki.com

Share.