Elfving Opasteilla hallitaan ihmisten ja kulkuvälineiden liikkuminen

0

Hausjärven Oitissa toimii Elfving Opasteet Oy Ab ja sen tytäryhtiö Tielinja Oy Tervakoskella. Yhteistyöyritys kuuluu Elfving-ryhmään. Yrityksen tuotteisiin ei toivottavasti törmää kaikkialla vaan ne ohitetaan juoheasti ja niiden avulla pysytään oikealla tiellä. Toimialana on jalankulku- ja ajoneuvoliikenteen opastus- ja liikenteenohjauslaitteiden ja merkintöjen tuottaminen.

 

– Tuotteemme ohjaavat ja opastavat kaikkialla missä ihmisiä liikkuu: maanteillä, satamissa, lentokentillä, raja-asemilla, hotelleissa, kauppakeskuksissa, markkinointijohtaja Mika Mertsalmi luettelee.

Suurin tekeillä oleva työkohde on E18-tien merkinnät ja opasteet kokonaisurakkana toteutettuna. Tielinjalla on palvelusopimus tien merkintöjen kunnossapidosta vuoteen 2029 asti.

Elfving Opasteet on urakoinut suurten kauppakeskusten, kuten Jumbo, Iso Omena, Sello ja Ideapark, pysäköintialueiden opasteet ja merkinnät.

Turvallinen maailma tarvitsee opasteita

Maailmasta halutaan tehdä entistäkin turvallisempi paikka asua, elää ja liikkua. Tällöin opasteilla ja liikennemerkeillä on kysyntää. Elfving Opasteiden toimitusjohtaja Harri Linnakoski uskoo, että tulevaisuudessa merkinnät huomioidaan entistä paremmin jo kohteiden suunnittelussa.

– Tarjoamme valmiin paketin suunnittelusta toteutukseen ihmisten ja kulkuvälineiden opastamiseksi – sisällä ja ulkona.
Kiinteistöopastuksissa uusinta uutta ovat dynaamiset opastejärjestelmät, jolloin esimerkiksi hotellin varausjärjestelmästä saadaan reaaliaikaista tietoa kokous- ja kongressitilojen opastaviin näyttöruutuihin.

Suomen tiemerkinnöissä parantamisen varaa

– Olemme Suomessa jäljessä muusta Euroopasta esimerkiksi tiemerkinnöissä ja etenkin niiden laadunvalvonnassa, toimitusjohtaja Linnakoski sanoo.

– Suomessa käytetään liikennemerkeissä vielä vanhaa tekniikka ja vanhanaikaisia materiaaleja, kuten vaneria, Mika Mertsalmi vahvistaa ja heittää uudistuspallon liikenneministeriön ja tiehallinnon suuntaan.

Liikennemerkeissä käytetään vielä paljon jo 1950 markkinoille tullutta R1-luokan kalvoa, jonka heijastusvaikutus aikaansaadaan pienen pienten lasikuulien avulla. Nykyaikaa olisi käyttää R2- tai R3-luokan mikroprismaattisesti heijastavia kalvoja.

Liikennemerkit ja kilvet tehdään Oitin kilpivalmistamolla. Kilpivalikoimassa on lähes 20 000 tuotetta, jotka tehdään joko omassa seripainossa tai tarratulostimilla. Työ vaatii huippuosaamista.

Yhteisyritys on alansa suurin ja monipuolisin Suomessa. Liikevaihto on noin 14 miljoonaa euroa ja töissä on vakituiseen noin 70 henkilöä ja kesäaikana työntekijöiden määrä kipuaa yli sataan.

{gallery}hy-elfving_opasteet_oy_ab{/gallery}

 

Elfving Opasteet Oy Ab

Osoite
Vanha Valtatie 24
12100 Oitti

puh.
020 759 9600

email
asiakaspalvelu@elfvingopasteet.fi

www.elfvingopasteet.fi

Share.