Elämänvirtaa Eurajoelta

0

sk-eurajoki-intro.jpg

Eurajoki pystyy tarjoamaan kaiken mitä tarvitaan ja vähän ekstraakin, sanoo kunnanjohtaja Harri Hiitiö.

Harva vajaan kuudentuhannen asukkaan kunta voi kehua seitsemällä hyvinvoivalla kyläkoululla, jäähallilla tai suunnitteilla olevalla uudella kirjastolla.

– Meidän taloudellinen tilanteemme on sellainen, että voimme tehdä asukkaiden ja yritysten elämän helpoksi, Hiitiö kertoo.

Energia syntyy Eurajoella

Olkiluodon kolmannen ydinvoimalan työmaa on tuonut kunnan elinkeinoelämään vauhtia, eikä suunnitteilla olevan neljännen laitosyksikön rakentaminen ainakaan hidasta sitä.

– Teollisuuden Voima ilmoittaa, että välittömästi ja välillisesti Olkiluodon kolmosreaktorin työmaa tuo 30 000 henkilötyövuotta. Satakuntaan se merkitsee työtä noin 10 000 henkilötyövuoden verran.

Yrityksensä Eurajoelle tuova voikin olla varma, että niin kulkuyhteydet kuin yhteistyö kunnan kanssa on moneen kertaan koeteltu toimiviksi, Kiitos Suomen suurimman työmaan.

Historia tehty eläväksi

Vaikka Eurajoella onkin maine sähkönsähäkkänä kuntana, valtaosa kunnan asukkaista elää maaseutumaisessa maisemassa omakotitaloissaan, viljavien peltojen ja meren rannikon välissä.

– Eurajoki tarjoaa mahdollisuudet tietynlaiseen elämäntyyliin. Meillä voi asua väljästi. Tulovero- ja kiinteistöveroprosentit ovat kilpailukykyisiä, verrataan niitä sitten lähikuntiin tai valtakunnalliseen tasoon.

Vuonna 2010 Eurajoen asukkaat maksoivat kunnallisveroa 18 prosenttia ansiotuloistaan.

Matkailijalle kunnanjohtaja Harri Hiitiö suosittelee paitsi Olkiluodon vierailukeskusta, myös 1800-luvulla rakennettua Vuojoen kartanoa. Empiretyylinen maaseutulinna on entisöity kunniakkaaseen loistoonsa. Kartanon pihanurmella voi taas tavata parhaimpiinsa pukeutuneen kartanonrouvan, kiitos historian elävöittämiseksi tehdyn työn.

{gallery}sk-eurajoki{/gallery}

Eurajoen kunta
Osoite
Kalliotie 5
27100 Eurajoki

puh.
02 869 41

fax
02 868 4220

email
info@eurajoki.fi

http://www.eurajoki.fi

Share.