Ekologista ja laadukasta puunkorjuuta

0

Mäntykankaan Metsätyö Oy on kahdenkymmenen vuoden ajan tehnyt työtä savolaisessa metsissä. Kokemus ja koulutettu henkilöstö varmistavat sen, että puunkorjuun jälki metsässä on laadukasta.

– Perusarvojamme ovat toiminnan ekologisuus ja energiataloudellisuus. Toimimme luontoa säästäen ja kuluja karsien, toteaa Mäntykankaan Metsätyön Oy toimitusjohtaja Jouni Sikanen.

Yrityksen toimialueella Keski-Savossa Metsähallituksen työmailla on luonnon monimuotoisuuden ja ympäristöasioiden huomioiminen jokapäiväistä toimintaa. Se asettaa kovat vaatimukset oman toiminnan jatkuvalle kehittämiselle ja selviytymiselle luonnonmukaisen toiminnan vaatimuksista.

Työtä metsässä tehdään ympäri vuoden kahdella korjuuketjulla. Korjuuketjussa on monitoimikone ja ajokone. Lisäksi yrityksellä on kaivinkone ja siirtoalusta. Omassa korjaamossa huolletaan ja korjataan omat koneet, jonkin verran myös vieraiden koneita.

Mäntykankaan Metsätyö Oy on perustettu 1992. Viimeiset 12 vuotta on Metsähallitus ollut urakanantajana. Sitä ennen yritys urakoi Stora Ensolle ja Metsäliitolle.

Puutavara valmistetaan Metsähallituksen laatuvaatimusten mukaisesti ja kuljetetaan tien varteen varastopinoon, odottamaan jatkokuljetusta tehtaalle. Kuuden työntekijän lisäksi johtaja on tarvittaessa metsässä puun kaadossa ja ajossa.

Ala on tiukasti kilpailtu. Mäntykankaan Metsätyön Oy vahvuutena ovat pitkät sopimukset Metsähallituksen kanssa. Tämä mahdollistaa kouluttaa henkilöstöä, panostaa työn laatuun ja hyvään kalustoon, hyvän toimitusvarmuuden takaamiseksi.

Valoisa ja haastava tulevaisuus

Jouni Sikanen suhtautuu tulevaisuuteen positiivisin mielin. Usko tulevaisuuteen näkyy mm. koneinvestointina. Yritykselle on tulossa jälleen uusi korjuuketju (monitoimikone+ ajokone), joka on satojen tuhansien eurojen investointi.

– Konekalusto täytyy pitää ajanmukaisena. Uudet koneet ovat toimintavarmempia, kuluttavat vähemmän polttoainetta sekä tuottavat vähemmän savupäästöjä. Toiminta on egologisesti kestävämmällä pohjalla, hän toteaa.

Alan suureena haasteena tulevaisuudessa Jouni Sikanen näkee ilmaston muutoksen vaikutukset. Kunnon talvet lyhenevät ja hakkuita talvikohteissa ei ehditä tekemään nykykalustolla ilman vaurioita. Hän odottaakin tuotekehitykseltä koneita, joilla voi työskennellä kesällä, pehmeillä soilla, ja kovalla maalla.

– Toinen haaste on henkilöstön riittävyys ja nuorten saaminen alalle. Metsäkoneala ei pysty kilpailemaan pelkällä luontoimagolla. Tarvitaan kestävää urakointipolitiikkaa, jossa urakointitakuu ja kunnon hinnoittelu takaavat sen, että urakoitsija voi maksaa kilpailukykykyistä palkkaa koneenkuljettajille, jatkaa Jouni Sikanen.

Mäntykankaan Metsätyö Oy

Osoite
Mäntykankaantie 148
79680 Lahnalahti

puh.
0400 240 443

fax
017 575 509

email
jouni.sikanen@pp1.inet.fi

Share.