Ekologisen ruokaketjun kehittäjä

0

Mikkelissä pääpaikkaansa pitävä Etelä-Savon elintarvikeosaamiskeskus Ekoneum on kolmen tutkimus- ja kehittämisorganisaation muodostama osaamiskeskittymä, joka avustaa monipuolisesti elintarvikeyrityksiä toimintansa kehittämisessä. Ekoneumin jäsenorganisaatiot ovat Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Mikkelin ammattikorkeakoulu ja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, MTT Mikkeli.

 

Ekoneum tarjoaa valtakunnallisesti muun muassa luomuelintarviketalouden tutkimusta, tuotekehitystä ja koulutusta. Ekoneumin osaaminen on vahvaa myös mausteyrttituotannossa, vihannesten ja marjojen tuotantotekniikassa sekä tuotekehityksessä.

Toiminnanjohtaja Sari Mäkinen-Hankamäki nimeää Ekoneumin vahvuuksiksi koko elintarvikeketjun tuntemuksen ja käytännönläheisen ongelmanratkaisutaidon.

– Elintarvikeyritysten kehittämissuunnitelmat laaditaan aina yhdessä yrittäjän kanssa. Avustamme yrityshankkeen rahoituksen haussa, hallinnoinnissa ja raportoinnissa sekä liiketoiminnan suunnittelussa. Tuotekehityspuolella palvelumme kattaa koko prosessin aina tuotteen ideoinnista sen myyntikuntoon saattamiseen asti, mainitsee Mäkinen-Hankamäki.

Toimintoja tukevat hyvin Ekoneumin tuotekehityskeittiö, opetuskeittiöt, ympäristö- ja elintarvikelaboratorio sekä aistinvaraisen arvioinnin laboratorio.

– Tuotamme yrittäjälle arvokasta tietoa markkinoinnin ja tuotekehityksen tueksi myös markkinatutkimustemme avulla. Tarvittaessa etsimme yrittäjille myös yhteistyökumppaneita ja järjestämme erilaisia tuote-esittelytilaisuuksia ja seminaareja, kertoo Mäkinen-Hankamäki.

Yhteistyökumppaneita Ekoneumilla on Etelä-Savon lisäksi koko valtakunnassa, Euroopassa, Venäjällä ja Kiinassa.

– Erityisosaamista meiltä löytyy muun muassa Venäjän elintarvikealan toimintaympäristöstä, kertoo Mäkinen-Hankamäki.

Erinomaista Etelä-Savosta

Ekoneum tuottaa myös monenlaista tiedotusmateriaalia. Yksi sellainen on Erinomaista Etelä-Savosta! -lähiruokaopas, joka löytyy myös netistä osoitteesta www.ekoneum.com/lahiruokaopas.

– Opas on suunnattu kuluttajille ja se sisältää eteläsavolaisten lähiruokayrityksien yhteystiedot, tuotetiedot, palvelut, aukioloajat ja ajo-ohjeet. Toivomme, että sivusto auttaa paikkakuntalaisten lisäksi myös maakuntaan tulevia löytämään lähiruokaelämykset, sanoo Mäkinen-Hankamäki.

 

Elintarvikeosaamiskeskus Ekoneum

Osoite
Lönnrotinkatu 7 (käynti: Lönnrotinkatu 5)
50100 Mikkeli

puh.
044 355 6293
050 390 2448

fax
015 202 3300

email
etunimi.sukunimi@ekoneum.com

www.ekoneum.com

Share.