Ekologinen moniosaaja

0

pp-tapanisaari3 2Oulaistelainen Tapani Saari Oy on maarakennus- ja purku-urakoiden moniosaaja, jonka palveluihin kuuluvat myös kiviainestuotanto, pintarakentaminen ja kuljetukset. Kaiken toiminnan periaatteina ovat korkea laatu ja ekologisuus.

Tapani Saari Oy on perustettu vuonna 1990. Alusta asti toimintaan ovat kuuluneet maarakentamisen kokonaisurakat. Myöhemmin mukaan tulivat purku-urakointi ja purkumateriaalien käsittely. Nyt toimialaan kuuluvat lisäksi kiviainesten louhinta ja murskaus, timanttisahaukset ja –poraukset, pintarakentaminen sekä erikoiskuljetukset.

– Toiminnan laajuus on vahvuutemme markkinoilla. Tämän päivän rakennusurakoitsija toivoo aliurakoitsijan olevan moniosaaja, joka pystyy hoitamaan laajan kokonaisuuden. Tämä on asiakkaalle myös kustannustehokasta, toimitusjohtaja Tapani Saari toteaa.

Yrityksen asiakkaita ovat niin yksityiset rakentajat kuin isojen julkisen sektorin rakennuttajat. Päätoimialueena on Oulun lääni. Erikoiskuljetuksia yhtiö hoitaa ympäri maata.

pp-tapanisaari2Ekologisuudesta hyötyvät kaikki

Tapani Saarelle ekologisuus yrityksen toiminnassa on aidosti tärkeä asia.

– Olemme kehittäneet valmiuksiamme siten, että kuormitamme kaatopaikkoja mahdollisimman vähän. Purkukohteen kokonaismassasta sekajätteen osuus jää alle prosenttiin. Lähes kaikki materiaalit kierrättetään ensisijaisesti uusiokäyttöön, hän kertoo.

– Tästä jää kaikille hyvä mieli. Uskon, että purku-urakoinnissa emme pysyisi mukana kilpailussa, jos emme toimisi näin. Samalla jätelain henki toteutuu ja rahaa säästyy.

Huolenpitoa henkilöstöstä

Tapani Saari Oy:n monipuolisessa toiminnassa etenkin purku-urakointi vaatii yrityksen työntekijöiltä paljon asiantuntemusta ja tekemisen taitoja. Toimitusjohtajan mielestä osaava ja sitoutunut henkilöstö on yritykselle merkittävä voimavara, josta kannattaa huolehtia.

– Yritän jatkuvasti muistaa, että yrittäminen on ihmistä varten eikä ihminen yrittämistä varten, hän sanoo.

– Yrittäjät puhuvat paljon työntekijöidensä sitoutumisesta, kun pitäisi miettiä enemmän miten sitoutua työntekijöihin. Uskon, että tulevaisuudessa yritykset kamppailevat työvoimasta ja silloin tämä tulee olemaan keskeinen kilpailukeino. Yrityksen tulee sitoutua aidosti työntekijöihinsä ja nähdä heissä muutakin kuin numeroita ja tuotannontekijöitä.

Toimitusjohtajan periaatteet eivät ole pelkkiä sanoja. Hän kannustaa yrityksen työntekijöitä mm. huolehtimaan terveydestään liikkunnalla ja keräämään pisteitä liikuntakampanjoissa. Tietyistä pistemääristä saa lahjakortin paikalliseen urheiluliikkeeseen.

-Kaikki tämä lähtee aidosti sydämestä, ei niinkään rahapussista. Satsaukset henkilöstöön kannattavat ehdottomasti, Saari toteaa.

Kannattavuus kasvussa

Tapani Saaren tavoitteena on kiinnittää entistä enemmän huomiota yrityksen toiminnan taloudelliseen tulokseen.

– Olemme tehneet viime vuosina suuria investointeja konekantaan ja kokeneet alan taantuman. Samalla olen siirtänyt operatiivista johtamista nuoremmille. Näiden yhteisvaikutus oli se, että vuonna 2009 tein elämäni ensimmäisen ja ainoan miinusmerkkisen tuloksen.

Nyt trendi on jälleen positiivinen ja tällä tiellä on toimitusjohtajan mukaan tarkoitus jatkaa.

– Varsinainen kasvu ei kuitenkaan ole itsetarkoitus. Se syntyy monialaisessa toiminnassamme kylkiäisenä, kun teemme edelleen työtä laadukkaasti, inhimillisesti ja asiakasystävällisesti.

Yhteystiedot

Tapani Saari Oy

Osoite
Revonkatu 1
86300 Oulainen

puh.
0400 382 489

fax
08 471 351

email
etunimi.sukunimi@tapanisaari.fi

www.tapanisaari.fi

Kartta

Share.