EK-Koulutus opastaa ensiavun saloihin

0

sk-kotirinne-intro.jpgLähes 20 vuotta euralaisen Palvelukoti Kotirinteen arkea pyörittänyt Eija Kuusisto vaihtaa marraskuussa hoivatyön koulutuksiin. EK-Koulutus järjestää yrityksille ja oppilaitoksille pääasiassa ensiapu- ja terveystietokoulutuksia. Lisäksi sen tarjontaan kuuluvat ergonomiaan, työsuojeluun, työhyvinvointiin ja dementiaohjaukseen liittyvät palvelut. Kursseja pidetään EK-Koulutuksen omissa tiloissa tai asiakkaiden luona noin 150 kilometrin säteellä Eurasta.

– Jo nuorena terveydenhoitajana vedin koulutuksia oman työni ohessa. Pidän opetustyöstä ja olen tehnyt sitä koko työelämäni ajan. Koen tärkeäksi, että voin puhua itselleni tärkeistä asioista aivan sydämestäni asti, Eija Kuusisto painottaa.Vankan kokemuksen omaavalla yrittäjällä riittää osaamista, sillä hän on suorittanut sairaanhoitajan, terveydenhoitajan ja työterveyshoitajan tutkinnot sekä vanhussairaanhoidon erikoistumisopinnot.

Elvytystaito on henkistä pääomaa

Eija Kuusisto muistuttaa, että ajan tasalla olevat ensiaputaidot ovat tapaturma ja onnettomuustilanteissa yrityksille korvaamatonta pääomaa. Oikea-aikainen apu voi pelastaa hengen tai toimia tärkeänä sysäyksenä onnistuneelle kuntoutukselle.

– Koulutus luo työyhteisöön turvallisuuden tunnetta ja on näin myös henkistä pääomaa. Kun ensiapukoulutus on hyvin sisäistetty, auttamistilanteeseen on helppo mennä avoimin mielin, hän tähdentää.

Terveystiedon koulutuksissa Kuusisto toivoo voivansa kohdistaa osaamisensa vahvimmin oppilaitosten tarpeisiin.

– Terveydenhoitajana haluaisin vaikuttaa nuorten terveystottumuksiin. Käytän vain lempeitä keinoja ja koetan saada tiedot nuorten mielin vaivihkaa ujuttamalla, hän myhäilee.

Työsuojelupuolella Kuusisto toivoo pääsevänsä perehtymään työpaikkojen olosuhteisiin. Tärkeää on, että asiantuntijan neuvojen pohjalta jokainen miettisi, mitä itse voi tehdä asioiden eteen. Myös ergonomia on olennainen osa työhyvinvointia ja esimerkiksi hoitoalalla työt voi tehdä itseään säästäen.

Muistisairauksia sairastaville ja heidän omaisilleen suunnattu terveysohjaus kuuluu Eija Kuusiston vahvuuksiin.

– Sairauksiin liittyy paljon häpeää, hämmennystä ja epätietoisuutta. Oleellista on hakea apua nopeasti, sillä esimerkiksi Alzheimerin tauti voidaan saada pysähtymään vuosiksi oikealla lääkityksellä.

 

EK-Koulutus
Osoite
Mestarintie 3
27500 Kauttua

puh.
0500 595 337

email
eija.jussi@dnainternet.net

Share.