Betonielementtien suunnitteluohjelmasta Jidean vientituote

0

pp-jidea-intro.jpgOulussa toimivan Jidean omalle alustalle kehitetyt JCAD-ohjelmistot ovat Suomessa eniten käytettyjä sovelluksia talotekniikan ja rakentamisen saralla. Kaikkiaan JCAD-ohjelmistojen lisenssejä on myyty 11 000 kappaletta Suomeen ja muualle Eurooppaan.

Ohjelmistoyritys Jidea Oy kehittää talotekniikan, rakennusalan ja teollisuuden toimialakohtaisia suunnitteluohjelmistoja sekä asiakaskohtaisia sovelluksia.

Yritys hakee kansainvälistä kasvua valjastamalla vientituotteekseen betonielementtien suunnittelu- ja mallinnusohjelman ScaleCAD:in.

– Betonielementtien suunnittelu on kaikkialla maailmassa samanlaista, joten sama ohjelma eri kieliversioina käy kaikkialla. Esimerkiksi sähkösuunnittelussa maakohtaiset määräykset ja tuoterekisterit vaihtelevat suuresti, sanoo Jidea Oy:n toimitusjohtaja Antti Leikas.

– Olemme erittäin toiveikkaita kansainvälistymisen suhteen, Leikas näkee.

Tuotteen nimeksi vaihtuu JCAD concrete designer. Jidea kehitti ohjelmaa yhdessä betonialan osaajien Parma Oy:n ja Suomen Betonitieto Oy:n kanssa ja päätti ostaa lopulta sen oikeudet itselleen.

Rakennusbuumi teki hyvää Jidealle. Vuoden 2008 liikevaihto kohosi 2,1 miljoonaan euroon ja oli kaikkien aikojen paras. Jidea on aloittamassa sähköistä kaupankäyntiä.

– Meidän web-kauppamme alkaa toimia vuoden 2009 puolella, Leikas sanoo.

Määrälaskenta korostuu

Suurimman rakennusbuumin mentyä ohi harvenevista urakoista käydään entistä kovempaa kilpailua.

– Näinä aikoina tarvitaan tarkkaa etukäteisarviointia ja määrälaskennan merkitys korostuu entisestään. Meidän työkaluillamme saa tehtyä määrälaskennan tarkasti ja nopeasti. Siitä on iso hyöty kilpailtaessa urakoista, Leikas sanoo.

Jidea on ollut LVI-määrälaskentaohjelmistollaan ylivoimainen ykkönen Suomessa. Nyt ykköstuotteeksi on noussut JCAD electra easy, joka auttaa sähköurakoitsijoiden erityistarpeissa.

Myös tässä tuotteessa rakennuskohteen muutosten hallinta on helppoa, sillä tuotemallin tietoihin tehtävät muutokset välittyvät heti kaikkiin suunnitelmiin, missä kyseessä oleva tuotemalli esiintyy.

– Se nopeuttaa urakkaa huomattavasti, Leikas sanoo.

Sopiva tuote löytyy aina

Jo vuonna 1985 perustetun Jidean kantava idea on ollut tehdä kotimaisin voimin ohjelmistoja suomalaisille yrityksille.

Jidea halusi perustamisestaan lähtien palvella myös pienempiä yrityksiä ja teki ohjelmistoista helppokäyttöisiä ja tavallisilla tietokoneilla toimivia.

– Kuten sloganimme kuuluu, JCAD on työkalu, Leikas pelkistää.

Jidean asiantuntevat myyjät pystyvät auttamaan asiakkaita aidosti valitsemaan juuri sopivan tuotteen.

– Myyjämme pyrkivät aina löytämään tarkoituksenmukaisimman tuotteen asiakkaan tarpeisiin. Se hyödyttää myös meitä, Leikas sanoo.

Jidea pystyy tekemään omalle alustalleen myös monenlaisia sivutuotteita. Hyvä esimerkki tästä on JET 2009 -ohjelma, joka on kehitetty pakolliseksi tulleeseen rakennusten energiatodistusten laadintaan.

Oulu on hyvä toimintaympäristö Jidean kaltaiselle ohjelmistotalolle, sillä alan osaajia löytyy teknologiakaupungista paljon.

Jidea Oy
osoite Kasarmintie 23
90100 Oulu
puh. 08 5555 223
fax 08 5555 228
email asiakaspalvelu@jidea.fi
www.jcad.fi
{gallery}pp-jidea{/gallery}
Share.