Betamet – The Art of Installation

0

pp-betamet-intro.jpg

Betamet on laiteasennusprojekteihin ja mekaaniseen kunnossapitoon erikoistunut konserni, jonka asiakkaat löytyvät pääasiassa raskaasta teollisuudesta. Oulun pääkonttorista johdetaan kansainvälistä liiketoimintaa, joka jakautuu kahteen päälinjaan: laiteasennuksiin ja kunnossapitoon sekä tilauskonepajaan.

Teollisuuden laiteasennuksista ja kunnossapidosta vastaa emoyhtiö Betamet Oy / Field Engineering. Asennukset ja kunnossapito koskevat mekaanisia laitteita, automaatiota, ilmalaitteita sekä teollisuusputkistoja ja paineastioita. Asennukset ja kunnossapito muodostavat 90 prosenttia konsernin noin 30 MEUR liikevaihdosta.

– Meidän tuotteemme on suomalainen työ. Menestyksemme perustuu suomalaiseen ammattitaitoon, kovaan työhön ja toimitusvarmuuteen, toteaa Betametin toimitusjohtaja Juhani Blomqvist.

– Betamet on laajojen tehdastoimitusten asentaja. Viime vuosina olemme työskennelleet paljon tehtaiden purkujen ja uudelleenasennusten parissa. Se on toimiala, johon olemme panostaneet, kertoo Blomqvist.

Vuonna 1996 perustettu Oulun Workshop on puolestaan ruostumattomiin ja haponkestäviin terästuotteisiin sekä alumiiniin erikoistunut tilauskonepaja. Konepajan omien, rakentamiseen ja kalustamiseen liittyvien RST-tuotteiden valikoima kasvaa koko ajan.

– Konepajan asiakaskunta koostuu pääasiassa elintarvike- ja prosessiteollisuudesta sekä ympäristöteknologian yrityksistä, Blomqvist valottaa.

Lisäksi Betamet Automationin konepaja Jyväskylässä on erikoistunut teollisuuden eri kokoonpanoihin, ruostumattomasta teräksestä tehtyihin rakenteisiin sekä tuulimyllyjen vaihdelaatikoiden huoltoon.

Kannattavaa kasvua 2000-luvulla

Betamet perustettiin vuonna 1993, kun asennusalan osaajat Aarne Ahonen ja Juhani Blomqvist päättivät yhdistää voimansa.
Ensimmäinen Betametin suuri kansainvälinen asennustyömaa oli Englannissa vuonna 1994, minkä jälkeen konserni on toiminut yli 20 maassa ja neljällä mantereella.

– Luottamukselliset ja pitkäaikaiset asiakassuhteet ovat tärkeä osa Betametin toimintastrategiaa, korostaa Blomqvist.

Betamet-konserni on kasvanut 2000-luvulla ripeään tahtiin. Vuonna 2000 konserniin liitettiin Betamet Automation Oy Leppävedellä, ja vuonna 2002 Keski-Suomen mekaanisia asennuksia vahvistamaan perustettiin Betamet Service Oy.
Kaksi vuotta myöhemmin Betamet Service vahvisti asemaansa Kymenlaaksossa ostamalla Voikkaan Koneasennus Oy:n osakekannan. Betamet Service laajeni myös vuonna 2008 ostamalla Suomen Teollisuustelat Oy:n.

Vuonna 2002 Ouluun perustettiin kolmas tytäryhtiö, Betamet Airtech Oy, joka on erikoistunut teollisuuden ilmalaitteiden asennuksiin ja asennusvalvontaan.

Vuonna 2002 konserniin liitettiin myös raahelainen ASTP-Tekniikka Oy, joka on jatkanut itsenäisenä yhtiönä. ASTP-Tekniikka Oy on keskittynyt erityisesti terästeollisuuteen.

Vuonna 2006 putkistoasennukset eriytettiin erilliseksi tytäryhtiöksi, Betamet Piping Oy:ksi, ja seuraavana vuonna perustettiin Saksan tytäryhtiö Betamet GmbH.

– Monialaiset palvelut perustuvat konsernin tytäryhtiöiden ja tulosyksiköiden erilaisiin toimialoihin. Konsernin omiin palveluihin tukeutuva toiminta takaa joustavuuden, aikatauluihin sitoutumisen ja kustannustehokkuuden, Blomqvist arvioi.

Betamet on saanut historiansa aikana monia palkintoja ja huomionosoituksia. Esimerkiksi vuonna 2008 Betametille luovutettiin Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien maakunnallinen yrittäjäpalkinto ja Juhani Blomqvist valittiin Pohjois-Suomen parhaaksi kasvuyrittäjäksi (Entrepreneur of the Year).

{gallery}pp-betamet{/gallery}

Betamet Oy

Osoite
Sälpätie 4
90630 Oulu

puh.
0207 551 700

fax
0207 551 706

email
betamet@betamet.fi

www.betamet.fi

Share.