Asuintalon laadukas saneeraus on asukkaallekin vaivattomin

0

Oma koti kullan kallis.

Näin sanotaan, ja aiheesta. Mutta joskus tuota omaa kotia on remontoitava. Jos asuu esimerkiksi 60- tai 70-luvuilla rakennetussa kerros- tai rivitalossa, voi tuo remontti eli linjasaneeraus olla piankin edessä. Koko taloon voidaan uusia vesijohdot, viemärit, keittiöt ja kylpyhuoneet, ehkä jopa sähköt ja ilmastointi.

 

Silloin itse kukin varmaankin toivoisi, että remonttia tulee tekemään asiallinen yritys. Sellainen, joka vastaa laadustaan, pysyy aikataulussa, pitää asunnon mahdollisimman siistinä ja asumiskelpoisena remontin aikanakin. Aina kun ei voi lähteä pariksi kuukaudeksi evakkoon mökille tai etelään. On asuttava, nukuttava ja hoidettava arkipäivän elämää.

Riihimäeltä käsin toimivan Rakennuspalvelu SLH Oy:n vetäjät Riku ja Mika Sammatti kertovat, että he ovat paneutuneet remonttien toteuttamiseen mahdollisimman laadukkaasti.

– Olemme koettaneet miettiä ja löytää yhä parempia työtapoja. Apua löytyy esimerkiksi laitteista. Meillä on käytössämme muhkean kokoisia, siirrettäviä keskuspölynimureita ja alipaineistuskoneita, joilla imetään epäpuhtaudet ilmasta. Niillä pidetään pölyn määrä asunnoissa minimissään ja estetään sen leviäminen asunnon muihin tiloihin.

– Myös aikataulutus on tärkeä asia. Meillä on apunamme hyvä yhteistyöverkosto, jonka myötä eri ammattilaiset hoitavat asiat juuri silloin kun pitää. Esimerkkinä purkutyöt ja muut vastaavat pölyävät työvaiheet, jotka tehdään aina alipaineistettuna niin kuin kyseessä olisi asbestipurku. Ainahan näin ei ole, mutta työmenetelmä on turvallinen, ripeä ja pölytön.

Tietoa jaetaan

Sekä yrityksen hallintoa hoitava Riku Sammatti että veljensä, saneeraustöitä vetävä Mika ovat yhtä mieltä siitä, että tiedonkulku remontoitavassa talossa on pidettävä kunnossa.

– Tietoa annetaan hyvissä ajoin ennen urakan käynnistymistä. Tiedotteita jaetaan urakan edistyessä ja tärkeää on myös vastata puhelimeen.

Veljekset ovat myös sitä mieltä, että taloyhtiöissä kannattaisi kerätä remonttirahaa jo hyvissä ajoin ennen remonttitarvetta.

– Tuntuu siltä, että joskus pidetään sellaista isännöitsijää tai taloyhtiötä hyvänä, joka kerää mahdollisimman pienet vastikkeet. Sitten kun tuleekin eteen putki- tai muu remontti, ollaankin totuuden edessä. Ei ole rahaa käytössä remonttiin, osakkaat joutuvat hankkimaan rahoituksen. Joskus puhutaan sellaisista summista, että vanhempaa ihmistä alkaa hirvittää, kun eläke ei riitä takaisinmaksuun. Oikeampi tapa toimia olisi varmuusvaraston kerääminen. Ja toisaalta, ammattitaitoinen isännöitsijä seuraa talon kuntoa niin, ettei yllätyksiä pääse tulemaan. Nyt on tehty paljon 60-70 lukulaisten talojen linjasaneerauksia, ja melkoisia eroja on niiden kunnossa.

Taloyhtiöiden päättäessä korjausurakoista on hinnalla usein se suurin merkitys.

– Ehkä se on liiankin suuri, pitäisi ajatella juuri laatua ja kokonaisedullisuutta. Urakkakilpailun jälkeen halvin, ei välttämättä ole kokonaisedullisin vaihtoehto. Esimerkiksi kiitos oman laatujärjestelmämme on meidän eri kohteissamme tehty hyvinkin virheetöntä työtä. Silloin ei tarvitse tehdä jälkihoitoa ja isoja vuosikorjauksia, jotka taas rassaisivat asumismukavuutta, toteaa Riku Sammatti.

Kokemusta löytyy

Rakennuspalvelu SLH Oy perustettiin vuonna 1993. Se on nykyisellään erikoistunut korjausrakentamiseen, liike- ja linjasaneeraukseen Riihimäen-Hyvinkään-Hämeenlinnan alueella ja näiden ympäristössä. Vuosien varrella on remontoitu noin 1350 asuntoa kerros-ja rivitaloissa. Lisäksi on tehty julkisten tilojen remontteja ja laajennuksia, saneerauksia ja käyttötarkoituksen muutoksia. Töitä on tehty myös julkisivujen ja kattojen parissa.

Yritys työllistää nykyisin kymmenkunta ammattilaista. Lisäksi käytössä on laaja eri alihankinta- ammattilaisten yhteistyöverkosto. Rakennuspalvelu SLH Oy:llä on Rakentamisen Laatu ry:n RALA-pätevyys.

{gallery}hy-rakennuspalvelu_slh_oy{/gallery}

 

Rakennuspalvelu SLH Oy

Osoite
Tehtaankatu 13 B
11710 Riihimäki

puh.
010 470 8880

email
riku.sammatti@slh.fi

www.slh.fi

Share.