Aslak auttaa Lapissa

0

Pelastushelikopteri Aslakin apua tarvitaan Lapissa satoja kertoja vuodessa. Aslak etsii, pelastaa, sammuttaa, evakuoi ja tuottaa kiireellistä lääkinnällistä, lääkärijohtoista palvelua.

Keskeisen sijaintinsa ansiosta pelastushelikopteri tavoittaa kaukaisimmatkin paikat Lapissa noin tunnissa. Tehtävät välittää hätäkeskus.

– Pelastushelikopteri Aslak on Lapin pelastuslaitoksen sopimusyksikkö. Emme korvaa viranomaispalveluita, vaan täydennämme niitä ja tuemme viranomaisia heidän tehtäviensä hoitamisessa, toteaa yhdistyksen toiminnanjohtaja Eero Anneberg.

Pelastushelikopterin toimintaa ylläpitää Lapin Pelastushelikopterin Tuki ry. Se on voittoa tavoittelematon, aatteellinen yhdistys. Tukiyhdistys ei saa toimintaansa julkista rahoitusta, vaan toiminnan rahoitus perustuu puhtaasti omaan varainhankintaan.

Lapin Pelastushelikopterin Tuki ry:n vuosibudjetti on noin 2,3 miljoonaa euroa.

Tehokasta toimintaa

Pelastushelikopteri Aslakin tukikohta on Sodankylän lentoasemalla. Aslakin kalustoon kuuluvat tehokas pelastushelikopteri, pienempi kopteri mm. sammutustehtäviin sekä maayksikkö. Lento-operaattori on lappilainen Heliflite Oy.

-Teemme tehtäviä sekä helikopterilla että maayksiköllä, jotka molemmat on varustettu samoilla varusteilla, myös monipuolisilla lääkintävarusteilla, toiminnanjohtaja selvittää.

Vuonna 2013 perustettu Aslakin oma lääkäriasema tuottaa lääkärin pelastushelikopterin toimintaan. Aslakin lääkärikeskus toimii yhteistyössä EMA Groupin kanssa, joka on kansainvälisestikin tunnettu terveydenhuollon toimija. EMA Group tuottaa lääkärit lääkäriasemalle.

Pelastushelikopteri Aslakin toiminta on tehokasta. Sen perusta on toimiva yhteistyökumppanien verkosto ja pelastustehtävien korkeatasoiseen hoitamiseen sitoutunut henkilöstö. Aslakin ammattitaitoiseen työyhteisöön kuuluu kaikkiaan 35 henkilöä.

Rahoitus omalla varainhankinnalla

Varainhankinnassaan on Lapin pelastushelikopterin tuki ry tehnyt jo kahden vuoden ajan yhteistyötä Novia Finland Oy:n kanssa.

– Novia myy tukituotteitamme toimeksiannostamme, Eero Anneberg täsmentää.

Myyntityön onnistumisella on ollut meille ratkaiseva merkitys. Ilman sitä ei pelastushelikopterin toimintaa olisi pystytty järjestämään, hän kiteyttää.

Yhteystiedot

Lapin pelastushelikopterin tuki ry

Osoite
Lentoasema
99600 Sodankylä

puh.
016 610 112

www.aslak.fi

Kartta

Share.