Asiakasläheistä tilintarkastusta laadukkaasti

0

pp-pstilintarkastus-intro.jpg

Pohjois-Suomen Tilintarkastus Oy:n periaatteena on palvella asiakkaitaan yksilöllisesti, laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Asiakkaita ovat erikokoiset osakeyhtiöt, säätiöt, yhdistykset, osuuskunnat ja asunto-osakeyhtiöt. Valtaosa niistä sijaitsee Pohjois-Suomessa Oulun ja Lapin läänin alueella.

Vaikka yhtiön tilintarkastajien osaaminen on laaja-alaista, tarvitaan liike-elämässä välillä myös erityisosaamista. Koska itsetarkoitus ei ole osata kaikkea itse, yhtiö hyödyntää laajaa yhteistyöverkostoaan, mitä kautta myös asiakas saa laadukkaan ja asianmukaisen palvelun.

– Toimimme mahdollisimman lähellä asiakasta. Tämä on toimintamme vahvuus, joka näkyy pitkäaikaisina asiakassuhteina, sanoo yhtiön osakas Jari Nurkkala, KHT.

– Vanhimmat asiakassuhteet ovat kestäneet yli 20 vuotta, mikä kertoo toimivasta yhteistyöstä,  täydentää yhtiön perustajaosakkaisiin kuuluva Simo Salonen, KHT.

Lainsäädäntö kehittyy

Pohjois-Suomen Tilintarkastus Oy perustettiin Oulussa vuonna 1985. Paikallisuus oli yksi yrityksen perustamisen lähtökohtia. Varsinaisia tilintarkastustoimistoja oli harvassa ja toimiala suppea. Tilintarkastusalalle oli tyypillistä maallikkotilintarkastajat, joina toimi usein pankinjohtajat ja agrologit.

1990-luvulta lähtien toimiala on ammattimaistunut ja keskittynyt. Oman haasteensa on tuonut lainsäädännön jatkuva muuttuminen ja lisääntyminen. Vaikeuskerrointa on lisännyt omalta osaltaan kansainvälisen lainsäädännön integroiminen paikalliseen ”pykäläviidakkoon”.

– Lainsäädäntö on jo niin haastavaa, että sivutoiminen ja maallikkotilintarkastus on käytännössä mahdotonta. Vuoden 2011 lopussa eli siirtymäsäännöksen jälkeen maallikkotilintarkastus poistuu kokonaan, Simo Salonen täsmentää.

Tiukentuneet säädökset merkitsevät kaikille alan toimijoille haastetta. Ajan tasalla pysyäkseen tilintarkastajat kouluttavat itseään jatkuvasti. Koulutus käsittää omaehtoisen opiskelun lisäksi osallistumista koulutuspäiville.

– Teemme toimintaamme valvovalle Keskuskauppakamarille vuosittain selvityksen koulutuksesta ja toiminnasta, kertoo tilintarkastaja Timo Salonen, KHT.

Asiakassuhde perustuu luottamukseen

Pohjois-Suomen Tilintarkastus Oy:n peruspalvelu on lakisääteinen tilintarkastus. Tilintarkastuksen kannalta keskeisin asiakirja on tilinpäätös.

– Varmistamme, että yrityksen tai yhteisön hallitus ja toimitusjohtaja ovat toimineet lainsäädännön mukaan ja kirjanpitoa on hoidettu  lain mukaisesti. Tilintarkastaja varmistaa, että tilinpäätös antaa oikean kuvan yhtiön taloudellisesta asemasta ja tilikauden tuloksesta. Niin sanottu puhdas tilintarkastuskertomus on tärkeä sertifikaatti yritykselle, Jari Nurkkala korostaa.

Tilintarkastaja on yrittäjän tiivis yhteistyökumppani etenkin isoissa yhtiöissä.

– Osa asiakkaista haluaa keskustella talousasioista jo tilikauden  aikana. Usein olemme mukana myös yritysjärjestelyissä ja yrityskaupoissa. Tilintarkastaja on yrittäjälle hyvä peilikuva. Hänen kanssaan yrittäjä voi keskustella aina luottamuksellisesti yrityksen asioista, Simo Salonen lisää.

Kaikissa asiakassuhteissaan Pohjois-Suomen Tilintarkastuksen henkilöstö toimii asiallisesti ja objektiivisesti.

– Käytän mielelläni sanaa sparraus. Vaikka asiat eivät aina ole mukavia, uskon että asiakas arvostaa suoruutta ja rehtiyttä. Pystymme tarvittaessa sanomaan rehellisen käsityksemme asiakkaan tilanteesta. Tämä on osa luottamuksellista asiakassuhdetta, Jari Nurkkala sanoo.

Pohjois-Suomen Tilintarkastus Oy:n asiakkaat saavat tarvittaessa myös kansainvälisiä palveluja. Toimisto on ainoa suomalaisyritys, joka kuuluu AGN-ketjuun, joka on kansainvälinen itsenäisten tilintarkastustoimistojen verkosto.

– Pohjois-Suomen Tilintarkastus Oy on neljännesvuosisadan kuluessa kasvanut Pohjois-Suomen neljänneksi suurimmaksi tilintarkastustoimistoksi. Tulevaisuus lupaa toimistolle yhä kasvunäkymiä. Kun maallikkotarkastajat jäävät pois ja auktorisoitujen tilintarkastajien määrä vähenee, työt tulevat lisääntymään. Ala on erittäin kovassa muutoksessa, Jari Nurkkala toteaa.

{gallery}pp-pstilintarkastus{/gallery}

Pohjois-Suomen Tilintarkastus Oy

Osoite
Hallituskatu 11 A
90100 Oulu

puh.
08 880 9580

fax
08 880 9589

email
etunimi.sukunimi@pstilintarkastus.com

www.pstilintarkastus.com

Share.