Anna ideasi kasvaa, tule Innoparkiin!

0

Hämeenlinnassa on viime vuosina ollut vauhti päällä. Eikä pelkästään moottoritiellä, vaan myös asuin- ja teollisuusalueilla.
Historiallisten perinteiden kaupunki on mukana nykyajassa. Se kilpailee niin uusista asukkaista kuin yrityksistä. Keinovalikoima on laaja. Niihin kuuluvat perinteet, sijainti ja hyvä työvoimatn tarjonta. Samoin luonnonläheinen asuminen ja sen järkevä kustannustaso.

 

Nämä tekijät kiinnostavat myös yrityksiä. Merkittävä roolipelaaja Hämeenlinnan kehittymisen hyökkäysketjussa on Teknologiakeskus Innopark Oy. Se tarjoaa yrityksille tiloja ja palveluita tukien myös niiden toimintaa ja kehityshankkeita. Mukana paketissa on myös tiedemaailman tuki yhteistyössä alueen korkeakoulujen oppilaitosten kanssa.

– Erikoisempaa Innoparkin tarjontaa ovat yritysten yhteiset vapaa-ajan tapahtumat. Liikuntaa, yhdessäoloa, hyvän hengen luomista. Nämä ovat sellaisia asioita, joihin kaikilla yrityksillä ei ole yksin toteutusmahdollisuuksia. Mutta kun ne tehdään yhdessä, voi mukana olla satoja henkilöitä, kertoo Innopark Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jalava.

Hän toteaa, että viime vuosien ajan on alueiden välillä ollut selvästi ilmassa kilpailua yrityksistä.

– Ne hakevat tietynlaisia palveluja, yhä tärkeämpänä tekijänä on osaavan työvoiman saatavuus ja viihtyisät asumisolot. Tässä kilpailussa Hämeenlinnalla on hyvä asema, me toimimme tiiviissä yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

– Tarjoamme ainutlaatuisen toimintaympäristön, jossa yhdistyvät tilat ja monipuoliset liiketoiminnan kehittämispalvelut yritysten eri kehitysvaiheisiin. Voimme olla mukana yrityksen perustamisessa, kasvuvaiheissa, kansainvälistymisessä ja muussa kehityksessä. Kehityspalveluihimme sisältyvät esimerkiksi yrityshautomo, IDEALA-ideointiympäristön sessiot ja henkilöstön kehittämisverkosto HBEF.

– Nykyaikaisia, täysin varustettuja vuokratiloja löytyy 10 neliön toimistotiloista alkaen. Tarjoamme tiloja yritysten kasvaessa mahdollisuuksien mukaan, vaikka 3500 neliön moderneihin tuotantotiloihin. Lisäksi tiloihin saa yhteiset kiinteistöpalvelut.

Monella alalla

Innoparkin erityisalat ovat tietoteknologia, viestintäteknologia, metalliteknologia, ympäristöteknologia ja hyvinvointiteknologia.
Innopark toimii Hämeenlinnassa Visamäen campus-alueella sekä Moreenin teollisuuspuistoissa. Myös Lammilla on oma teknologiakylänsä, joka tarjoaa työskentelyrauhaa innovatiivisille yrityksille. Innoparkiin on sijoittunut monen alan yrityksiä. Niitä löytyy kaikilta kehittämisen kohdealueilta. Lisäksi on koko yhteisöä palvelevia toimintoja.

Visamäessä tiloja on kolmen rakennuksen verran. Moreenin alueelle pyritään keskittämään metalliteollisuuden osaamista. Siellä ovat valmiina Steel- ja InnoSteel-rakennukset, joista jälkimmäinen tarjoaa tuotekehityspalveluja metalliteknologian kehityshankkeille. Steel puolestaan tarjoaa toimistopalveluita, yhteisiä palveluita mutta myös joustavia toimistotiloja. Alueelle suunnitellut tuotantorakennukset mahdollistavat jaettujen resurssien käyttämisen. Vaikka tuotantotilat olisivatkin erillään, voi yrityksillä olla myös yhteisiä tiloja.

– Saman alan yritysten keskittyminen tietylle alueelle ja osin yhteisiin tiloihin mahdollistaa tiiviin verkottumisen, hyvän vuorovaikutuksen ja kehityksen kokemusten vaihdon kautta, selventää Pekka Jalava.

Teknologiakeskus Innopark Oy perustettiin vuonna 2001. Omistajina ovat Hämeenlinnan kaupungin lisäksi Kehittämiskeskus Oy Häme, Hämeenlinnan Seudun Op ja Hämeenlinnan koulutuskuntayhtymä. Innopark kuuluu osana suomalaiseen 30-jäseniseen teknologiakeskusten verkostoon ja kansainvälisiin innovaatioverkostoihin. Vuodesta 2007 lähtien Innopark on ollut mukana OSKE-osaamiskeskusohjelmassa. Valtakunnallisesti siinä on 13 osaamisklusteria, Innopark on mukana digitaalisten sisältöjen, älykkäiden koneiden ja asumisen osaamisklustereissa.

– Kaikille näille on meillä omat ohjelmapäälliköt.

Asiakasyritysten määrä on kasvanut nopeasti.

– Nyt niitä on yli 60 yhteisössä, lisäksi yhteistyöverkkojen kautta mukaan tulevat yritykset. Työntekijöitä näillä yrityksillä on tällä hetkellä noin 500, Innoparkin omaa henkilöstöä on 14 henkeä. Kaikkiaan erilaisia tiloja on tällä hetkellä 30 000 neliötä.

Kasvumahdollisuuksiakin on, jokaisessa toimitilakohteessa on kaavassa varaus uusille tiloille.

{gallery}hy-teknologiakeskus_innopark_oy{/gallery}

 

Teknologiakeskus Innopark Oy

Osoite
Vankanlähde 7
13100 Hämeenlinna

puh.
03 6241 0000

email
info@innopark.fi

www.innopark.fi

Share.