Yrittäjien tukipilari ja seudun kehittäjä

0

Mikkelin seudun elinkeinoyhtiö Miset Oy on linkki koulutuksen, tutkimuksen, julkisen sektorin ja yrittäjien välillä. Yhtiö tukee Mikkelin seudun yritysten kehitystä, liittyivät kehitystarpeet sitten yrityksen perustamiseen, taloudellisiin asioihin, kansainvälistymiseen, toimitilojen rakentamiseen tai vuokraamiseen.

 

– Miset auttaa yritystä löytämään oikeat yhteistyökumppanit koko yrityksen elinkaaren aikana. Käytössämme on kokonaisvaltainen yrityksen kehittämisverkosto, kertoo Miset Oy:n toimitusjohtaja Kyösti Ylijoki.

– Toimintamme taustavoimina ovat seitsemän kuntaa: Mikkeli, Puumala, Ristiina, Pertunmaa, Kangasniemi, Hirvensalmi ja Mäntyharju.

Miset toteuttaa yhdessä yritysten kanssa yhteistyöhankkeita liiketoiminnan kehittämiseksi. Yhtiö toimii yrittäjien, omistajiensa sekä sidosryhmien tavoitteiden seudullisena kokoajana.

Alueen ja eri toimialojen kehittäjä

Yritysneuvontaa antavat pääosin Misetin yhteistyökumppanit, kun taas Miset itse panostaa muun muassa toimialakohtaiseen kehittämiseen.

– Kehitystyö lähtee liikkeelle uusilla aloilla perusselvityksestä, jossa kartoitetaan alan tilanne ja erityistarpeet. Näiden pohjalta alkaa varsinainen kehitystyö, kuvaa Ylijoki.

Esimerkiksi hyvinvointialalla Miset on koonnut yhteen alan yrittäjät ja yrittäjiksi aikovat sekä on tehnyt heille kehittämisohjelman. Ohjelmassa on muun muassa mietitty palvelujen tuotteistamisen ja hinnoittelun periaatteet sekä selvitetty mahdolliset asiakasryhmät.

Misetin päätavoite on luoda uusia yrityksiä ja työpaikkoja Mikkelin seudulle.

– Aktiivisella toiminnalla pyrimme löytämään muun muassa pääkaupunkiseudulta sellaiset yritykset, joilla on haasteita työvoiman saatavuudessa, pysyvyydessä tai kustannusrakenteissa. Heille tarjoamme vaihtoehtoa toimia Mikkelin seudulla. Mikkelistä on hyvät yhteydet pääkaupunkiseudulle, tontit ja toimitilat ovat edullisia ja työvoiman osaaminen, saatavuus ja pysyvyys ovat erinomaisia, listaa toimitusjohtaja.

– Pääkaupunkiseudulta ei pelkästään haeta alueelle uusia yrityksiä, vaan myös jatkajia Etelä-Savon yrityksille, jotka tulevat yrittäjäpolvenvaihdosikään, lisää Ylijoki.

Palvelut yrityksille maksuttomia

Yrityksille Miset Oy:n palvelut ovat pääosin maksuttomia. Ottamalla yhteyttä Misetin kehittämispäällikköön pääsee yrittäjä nopeasti ja kerralla oikean asiantuntijan luokse keskustelemaan juuri oman yrityksensä kehittämistarpeista.

– Mikkelin seudulla toimii myös yrityskummeja, jotka talkootyönä antavat omaa osaamistaan seudun yrityksille. Myös näitä neuvonantajia kannattaa aloittavan yrittäjän hyödyntää, vinkkaa Ylijoki.

Miset Oy on perustettu vuonna 2006 ja vuonna 2007 se työllisti 14 osaajaa. Osittain samoissa tiloissa Mikkelin Patteristonkadulla toimii myös yrityksen tytäryhtiö Mikkelin teknologiakeskus Miktech Oy.

– Miktech on keskittynyt teknologia-alan yritysten toimintaedellytysten parantamiseen ja teknologian soveltamiseen myös muussa yritystoiminnassa, erittelee Ylijoki yhtiöiden tehtävänjakoa.

 

Mikkelin seudun elinkeinoyhtiö Miset Oy
Osoite
Patteristonkatu 2 C
50100 Mikkeli

puh.
044 794 2209

fax
015 194 2695

email
etunimi.sukunimi@miset.fi

www.miset.fi

Share.