Yrittäjän aktiivinen edunvalvoja

0

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät (PPY) on pohjoispohjanmaalaisen yrittäjien aktiivinen edunvalvoja. Yhdistys tekee yhteistyötä kaikkien niiden sidosryhmien kanssa, jotka toimivat yrittäjyyden kentässä ja joissa mietitään yrittäjien toimintaympäristöön liittyviä asioita. Tämän ovat edukseen oivaltaneet jo tuhannet yrittäjät kaikilta toimialoilta ja kaikista kokoluokista.

– Jäsenmäärämme on kasvanut koko ajan. Monissa järjestöissä on käynyt toisinpäin, meillä se on noussut hitaasti ja varmasti. Jäsenmäärämme on yli 4200 jäsenyritystä, kertoo PPY:n toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen.

PPY on yksi Suomen Yrittäjien 21 aluejärjestöstä. Toimialueena ovat Pohjois-Pohjanmaan kaikki 28 paikallisyhdistystä.

– Yhdellä jäsenyydellä yrittäjä on sekä paikallis-, alue- että valtakunnallisen yhdistyksen jäsen. Yhdellä jäsenmaksulla yrittäjä saa kolmen organisaation palvelut, Marjo Kolehmainen tähdentää.

Kasvua

PPY tukee alueensa yrittäjyyttä monin tavoin. Viime vuosina ovat esiin nousseet erityisesti yritysten tarpeet ja mahdollisuudet kasvaa.

-Yksi tärkeimpiä palvelujamme ovat ilmaiset neuvontapalvelut. Yrittäjän käytössä on  laaja verkosto asiantuntijoita, joilta voi kysyä neuvoa laki- ja talous- ja työterveysasioissa. Tärkein niistä on lakimiespalvelu ja tästä laajennettu maksuton lakimiespäivystys. Suomen Yrittäjillä on omat palvelunumeronsa. Olemme alueellisesti koonneet tunnettuja asianajotoimistoja, jotka ovat sitoutuneet antamaan puhelinneuvontaa jäsenillemme, toimitusjohtaja kertoo.

-Jos asian selvittely on hankalaa puhelimessa, voi yrittäjä varata ajan henkilökohtaiseen neuvontaan yhdistyksen toimistosta. Lakimies on paikan päällä päivystämässä joka toinen keskiviikko.

Koulutusta

Osa yrittäjän hyvinvointia ovat myös omasta osaamisesta huolehtiminen ja valmiuksien ylläpitäminen. Niiden kehittämiseksi on PPY:llä kattava koulutus – ja tapahtumatarjonta.

-Ne ovat hyvin yrittäjälähtöisiä, lyhyitä täsmäkoulutuksia sekä tapahtumia, jotka ovat hinnaltaan selkeästi edullisempia kuin vastaavat koulutukset markkinoilla, toimitusjohtaja toteaa.

Koulutuskalenterissa nostetaan joka vuosi esille jokin ajankohtainen, jäsenistön toivoma teema. Vuonna 2011 teemana on Kasvua Yrittäjyydestä.

Verkostoa

Moni yrittäjä on järjestön jäseneksi liittyessään huomannut päässeensä monin tavoin mielekkääseen yhteisöön. Oma sosiaalinen verkosto laajenee ja oma liiketoimintaa pääsee entistä paremmin esille.

– Jos pk-yrittäjä on myös valveutunut ja kiinnostunut vaikuttamaan asioihin, tämä järjestö on siihen paras mahdollinen paikka. Lähtemällä mukaan oman paikallisyhdistyksen toimintaan, voi vaikuttaa yrittäjyyteen omassa kunnassaan ja alueellisesti. Yrittäjän ääntä halutaan kuulla eri hankkeissa, selvitys- ja työryhmissä ja johtoryhmissä, Marjo Kolehmainen muistuttaa.

– Yrittäjäjärjestön arvostus on korkea. Meillä on aluejärjestössä omaa tutkimus- ja kehittämistoimintaa, jolla selvitämme mihin suuntaan yrittäjyyttä tulisi kehittää. Sanomamme perustuu aina faktoihin.

Yhteystiedot

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

Osoite
Hallituskatu 21
90100  Oulu

puh.
010 322 1980

fax
08 371 227

email
ppy@yrittajat.fi

www.ppy.fi

Share.