Yksilöllisiä hirsikoteja ympäri maailmaa

0

Suomen vanhin hirsitalovalmistaja Rantasalmi Oy valmistaa omakotitaloja, vapaa-ajan asuntoja, saunoja ja erilaisia piharakennuksia eri puolille maailmaa. Yrityksen kumouksellisin keksintö on Ekorex-hirsirakenne. Lisäeristämiseen perustuvan rakenteen ansiosta Rantasalmen hirsikodit täyttävät ankarimmatkin lämmöneristysvaatimukset, mutta silti talot ovat hengittäviä.

– Ekorexin ansiosta asumiskustannukset pysyvät kurissa, mikä on merkittävä tekijä monille talorakentajille, mainitsee Rantasalmi Oy:n toimitusjohtaja Pertti Karhinen.

Tänä päivänä yrityksen kotimaan liikevaihdosta jo noin 80 prosenttia tulee nimenomaan Ekorex-puolelta.

– Valmiiden talomallien lisäksi on mahdollista muokata aina asiakkaan näköinen talopaketti, sillä painumattoman seinärakenteen ansiosta myös yksilöllisemmät ratkaisut ovat mahdollisia, Karhinen kertoo.

Saunoista kaikki alkoi

Rantasalmi Oy on perustettu vuonna 1946. Teollisesti hirsitaloja on alettu tehdä Rantasalmella sijaitsevalla tehtaalla jo vuonna 1956. Alkunsa kaikki sai saunoista, mutta pikkuhiljaa tuotanto on laajentunut mm. Vapaa-ajanasuntoihin ja omakotitaloihin. Saunat näyttelevät edelleen merkittävää osaa Rantasalmen liiketoiminnassa.

– Suomessa saunoja rakennetaan pihapiireihin, mutta kansainvälisillä markkinoilla rakennetaan enemmän sisäsaunoja, kertoo Karhinen.

Tänä päivänä yrityksen lähes 15 miljoonan liikevaihdosta hieman yli puolet tulee viennistä. Yhteensä yrityksellä on viitisentoista vientimaata, joista suurin on Ranska. Muita merkittäviä maita ovat Japani, Saksa ja Venäjä. Ulkomaille menee Karhisen mukaan eniten omakotitaloja. Kotimaassa suurin kysyntä on vielä vapaa-ajanasunnoilla, joista tosin rakennetaan yhä enenevässä määrin ympärivuotiseen käyttöön soveltuvia kakkoskoteja.

Rakennusmestarin palvelut samalla

Viimeaikoina Rantasalmi Oy:ssä on panostettu rakennusmestaripalveluun, jonka avulla arkkitehdin suunnittelema koti toteutuu ilman yllätyksiä. Muuttovalmiiseen rakennusmestaripalveluun sisältyvät kaikki rakennusvaiheet.

Lämmitysvalmiiseen Ekorex-hirsikotipalveluun kuuluu puolestaan asunnon täydellinen puuosatoimitus sekä rakennusmestarin valvoma säältä suojaan -pystytys. Tämä on vaihtoehto niille, jotka haluavat itse hoitaa mökin sisäpuoliset rakennus-, sisustus- ja viimeistelytyöt.

Karhisen mukaan avaimet käteen -periaatteella rakentaminen on lisääntynyt selvästi.

– Ulkomaalaiset ovat muodostaneet merkittävän asiakaskunnan tällä saralla. Tätä palvelua tarjoamme Järvi-Suomen alueella, noin 100-150 kilometrin säteellä tehtaasta ja työllistämme sitä kautta merkittävän määrän rakentamisen eri vaiheisiin erikoistuneita henkilöitä, sanoo Karhinen.

Rantasalmi Oy työllistää noin 70 henkilöä läpi vuoden. Yrityksen enemmistön omistaa Pertti Karhinen perheineen.

{gallery}es-rantasalmi-oy{/gallery}

Rantasalmi Oy
Osoite
Sahatie 1
58910 Rantasalmi as.puh.
015 730 020

fax
015 730 0240

email
rantasalmi@rantasalmi.com

www.rantasalmi.com

Share.