West-Tronic – kasvava ja kysytty osaaja

0

Erikoisalana rauta, valurauta ja alumiini. Lujalta ja taipumattomalta kuulostaa, mutta asiakas saa sitä mitä tilaa.

– Laatu on korkeatasoista ja millin sadasosilleen tarkasti tilatun kokoinen ja muotoinen, lupaa alihankintakoneistuksiin erikoistuneen ylivieskalaisyrityksen West-Tronicin omistaja ja toimitusjohtaja Jouni Paananen.

West-Tronicin ammattitaitoiset työntekijät ja nykyaikaiset työkalut sekä menetelmät takaavat tekemisen jäljen, mutta yrityksellä on perusarvonsa, jotka ovat valtteja alan markkinoilla.

– Toimitusvarmuus – ajallaan, on laatuun verrattava asia. Siitä meidät tunnetaan, teemme, minkä lupaamme ja ajallaan, vakuuttaa Paananen.

Sovitut työt on totuttu tekemään

Ylivieskalaisyrityksessä on totuttu ottamaan tarjotut työt ja haasteet vastaan.

– Yritys on nuori, mutta henkilökunta alan osaajia pitkältä ajalta. Meillä on erittäin ammattimainen henkilökunta, joka on tottunut tekemään tilattuja töitä, kehuu Paananen.

West-Tronicilla tehdään töitä kolmessa vuorossa viitenä päivänä viikossa – enemmänkin jos tarvitsee.

– Jos viikkotunnit eivät riitä, sitten tehdään viikonloppunakin, sanoo Paananen rauhallisesti.

Todelliset tekijät eivät hötkyile ja rauhallinen puhe- ja elekieli vakuuttaa Paanasen ja tiimin osaavan työnsä.

Bablo-koira oli ”pakkaspäivillä”

Töitä talossa siis riittää, mutta toisen kerroksen toimistotilojen henki viestii yrityksen ajatus- ja arvomaailman olevan kohdallaan.

West-Tronicilla vieraat otetaan mukavasti ja hymyillen vastaan, tunnettiinpa ennestään tai ei. Tällä helmikuisella vierailulla käyneet selvisivät aivan haukuitta, sillä toimistossa omaa viihtyisää nurkkaansa hallinnoiva Bablo-koira oli viettämässä omaa ”pakkaspäiväänsä” kotikonttorissaan, ainoastaan kuvalliset kupit kertoivat karvaisen kaverin arkisesta läsnäolosta.

Vuonna 2005 perustettu yritys muutti nykyiseen tilaansa kaksi vuotta sitten.

– Se oli pieni liikahdus kadun yli, mutta iso muutos toimintamukavuudelle, kertoo Paananen.

– Vanha tila toimi aikansa, mutta tänne uudelle puolelle pystyimme suunnittelemaan tilat paremmin toimintamme kannalta, selvittää Paananen.

– Uudet tilat on tehty työvaatimustemme mukaisiksi, ilmastoinnit ja hallilämpötilat ovat parhaat mahdolliset. Meillä on hyvä kasvaa täällä, tuumaa Paananen isossa hallissa, jossa 60-250 –kiloiset valurautavalut ja metalliosat saavat millintarkat muotonsa.

Hallissa on myös mittahuone, jossa kappaleiden lämpötilat vakioidaan halutuiksi. West-Tronicilla tehdään esimerkiksi ABB:n sähkömoottoreiden runkojen koneistukset räjähdysalttiisiin tiloihin.

Paananen otti haasteen vastaan

West-Tronicin asiakaskunta on keskiraskaiden kappaleiden tilaajat eri puolilla maailmaa, yrityksen suurin asiakas on juuri ABB, Vaasassa ja ulkomailla.

Lopuksi, miten ylivieskalainen West-Tronic syntyi ja oppi markkinansa niin nopeasti?

– Olimme olleet jo aikaisemmin samalla alalla, mutta minulta kysyttiin, että kiinnostaisiko suurempien kappaleiden kanssa toimiminen. Päätin ottaa haasteen vastaan, kun ovea oli kerran raotettu. Päätös kannatti, ja kun saimme mukaan paljon samaa porukkaa aiemmasta työpaikastani, niin se vahvisti yritystämme, sanoo Paananen.

West-Tronic on rautainen osaaja valitsemallaan tiellä.

Yhteystiedot

West-Tronic Oy

Osoite
Ratakatu 13 (PL 47)
84100 Ylivieska

puh.
044 042 6551

fax
08 426 561

email
etunimi.sukunimi@west-tronic.fi

www.west-tronic.fi

Share.