Voimakasta kasvua sataman kumppanina

0

kp-mecarlos3Kokkolan sataman vilkas laivaliikenne on vauhdittanut myös Kokkolan syväsatamassa satamanostureiden käyttö- ja huoltopalveluita tuottavan MeCarLos Oy:n kasvua. Laivoja lastaavan ja purkavan sekä sataman omistuksessa olevia satamanostureita huoltavan yrityksen liikevaihto on kasvanut viime vuosina noin 20 prosentin vuosivauhtia.

Vuonna 2011 MeCarLos Oy:n liikevaihto ylitti ensimmäisen kerran miljoonan euron rajan.

– Työntekijämäärä on lisääntynyt samassa suhteessa. Perustimme yhtiön vuonna 2000 ja pyöritimme sitä viidellä osakkaalla, kunnes palkkasimme vuotta myöhemmin ensimmäisen työntekijän.  Nyt omistajaosakkaita on neljä ja vakituisia työntekijöitä 14. Kurottajapalvelu työllistää lisäksi kaksi työntekijää, ja käytössämme on myös verkosto, jonka ihmiset työskentelevät meille sivutöinään viikonloppuisin ja iltaisin, toimitusjohtaja Tony Läspä kertoo.

kp-mecarlos1Kurottajapalvelu uutena toimintona

Kurottajapalveluja MeCarLos tuottaa tällä hetkellä kahdella kurottajalla sekä yhdellä pyöräalustaisella ja ratavarustetulla kaivinkoneella.

– Kun pieni yritys laajentaa, on hyvä laajentua joillekin erikoisaloille. Esimerkiksi kaivinkoneen harjavarustus avaa meille uusia mahdollisuuksia. Kurottajapalveluissakin tulevaisuuden näkymät ovat hyvät. Edellisen laman aikana rakentaminen säilyi Kokkolassa vahvana, ja tällä hetkelläkin kaupungissa on vireillä monia suurhankkeita esimerkiksi kaupan alalla ja julkisella sektorilla, Läspä kertoo.

Läspän mukaan erikoistumisen lisäksi henkilökunnan korkea ammattitaito on edellytys sille, että yritys menestyy jatkossakin.

– Koulutamme itse uudet työntekijämme yhteistyössä Etelä-Kymenlaakson aikuisopiston kanssa. Kurottajapalveluissa olemme saaneet uusia asiakkaita nimenomaan sillä, että meillä on osaavat työntekijät ja ajanmukainen kalusto, jolla voimme vastata asiakkaiden vaativiinkin tarpeisiin, toimitusjohtaja korostaa.

Yhteystiedot

MeCarLos Oy (Mechanic Cargo Loading Service)

Osoite
Mäkipellontie 26
67700 Kokkola

puh.
+358 400 151 625, kurottajapalvelu
+358 400 290 030, satamanosturit

fax
+358 6 8317 166

email
mecarlos@kolumbus.fi

www.mecarlos.com

Share.