Vesijohtoliikkeellä on myös oma rautakauppa

0

hy-vesijohtoliike_jarviset_oy-intro.jpg

Putkityöt eivät tekemällä lopu. Tämän havainnon ovat tehneet monet rakennus- ja kunnossapitoalan ammattilaiset. Uutta tehdään, vanhaa korjataan ja parannetaan. Niinpä ei vaikuta ihmeelliseltä, kun Vesijohtoliike Järviset Oy:n toimitusjohtaja Pauli Järvinen toteaa, että yrityksellä on töitä vuodeksi eteenpäin.

– Ja koko ajan tulee lisää tarjouspyyntöjä.

Pauli Järvisellä on vankka kokemus putkitöistä. Vuonna 2010 hän viettää alalla harvinaista ”50-vuotistaiteilijajuhlaa”. Toki yrityksessä on jo tehty hallinnollisesti sukupolvenvaihdos, mutta päivittäisessä työssä se ei näy.

Turengissa keskuspaikkaansa pitävä yritys työllistää nykyisin 14-15 henkeä. Se on alalla keskikokoinen. Ohjelmassa ovat tuotteiden myynti, asennus, suunnittelu ja huolto. Lisäksi Turengissa on LVI-alan mutta myös osin muita rautakaupan tuotteita tarjoava myymälä.

– Se on tarkoitettu nimenomaan tavallisille kuluttajille, jotka löytävät nämä tuotteet omalta paikkakunnalta. Pelkäksi LVI-alan myymäläksi tila olisikin iso, mutta nyt sieltä löytää kaikenlaista hilpetööriä paikkakuntalaisten tarpeiden mukaan. Heitä pyritään palvelemaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Meillä on myymälä ollut kymmenen vuoden ajan.

Toimitilojen lähistöllä on myös noin 600 neliön varasto- ja huoltotila.

Järviset järjestävät myös äkilliset putkiremontit.

– Enää ei soiteta yöllä putkimiestä apuun kuin aivan äärimmäisessä hädässä. Kuluttajat ovat oppineet tekemään pieniä hätäkorjauksia itse, näin he selviävät päivän nousuun saakka. Oma työpäiväni alkaa kello 6.15, sen jälkeen alkaa usein puhelimen soiminen.

Aikanaan puhuttiin paljon siitä, että putkialalle ei ollut nuoria tulijoita.

– Viime aikoina on tullut ihan useastikin kyselyä olisiko putkimiehen töitä tai oppisopimuspaikkaa tarjolla. Ala on monipuolistunut, työtä riittää ja näin sen houkuttelevuuskin paranee. Pyrin antamaan asentajille monipuolisesti töitä. Toki on sellaisia tekijöitä, jotka voi pistää ihan joka paikkaan. Ja on sitten sellaisia, jotka ovat parhaimmillaan tietynlaisissa hommissa. Ne täytyy vaan työtehtävissä ottaa huomioon. Meillä ei ole erillistä työnjohtoa.

Erilaisissa LVIS-saneerauksissa riittää askaretta.

– Teemme niitä yhteistyössä rakennusalan liikkeiden kanssa. Yhteistyö on ollut usein pitkää, tunnemme toisemme ja näin homma käy aikataulujenkin suhteen helposti.

Ala kiinnostaa

Ala on kehittynyt, mukana on paljon automatiikkaa ja elektroniikkaa.

– Niissä käytämme ulkopuolista apua. On parempi, että nuo työt hoituvat niitä osaavien ammattilaisten voimin.

Viime vuosina ovat lämmitys- ja energiaratkaisut työllistäneet LVI-alan yrityksiä.

– Energian säästö kiinnostaakin asiakkaita yhä enemmän, se on suosittu puheenaihe. Tässä ei mielestäni ole sitä ”oikeaa” ratkaisua. Toisille käyvät erilaiset ratkaisut kuin toisille. Varmaa on vain se, että uusimalla laitteita saadaan energian säästöä. Joissakin tapauksissa öljylämmityksen uusiminen uuteen samanlaiseen tuo merkittävän säästön. Voidaan käyttää myös maalämpöä, pellettejä, mahdollisuuksien mukaan kaukolämpöä. Ratkaisut ovat tapauskohtaisia.

Pauli Järvinen kertoo asentaneensa ensimmäisen Geotherm-maalämpökeskuksen jo 30 vuotta sitten.

– Energia-asia oli esillä jo silloin. Jos talvet ovat edelleenkin parin viime vuoden kaltaisia, on maalämpö uusissa kohteissa varmasti yhä suositumpi. Mutta muistissa ovat esimerkiksi vuoden 1987 talven kovat pakkaset. Silloin tein putkien sulatuksia kolme kuukautta yhtämittaisesti. Sitten myin laitteet eräälle toisen alan yritykselle. Enkä muuten ole katunut.

Vesijohtoliike Järviset Oy toimii alueella Janakkala-Lammi-Hauho-Hämeenlinna-Hattula-Renko. Yritys on perheyritys, mukana arjessa myös Järvisen tyttäret ja vaimo, poika on mukana omistajana.

{gallery}hy-vesijohtoliike_jarviset_oy{/gallery}

Vesijohtoliike Järviset Oy

Osoite
Koljalantie 1
14200 Turenki

puh.
03 688 2065

email
satu.jarvinen@vesijohtoliikejarviset.fi

www.vesijohtoliikejarviset.fi

Share.