Varmaa energiaa ympäristöystävällisesti

0

Katternö –konserni on alueellinen energiayhtiö, jonka toiminnan tärkein periaate on turvata asiakkailleen ympäristöystävällisen ja luotettavan sähkön saannin. Yhtiö rakentaa koko ajan uutta sähköverkostoa sekä tuottaa energiaa vedellä, tuulella, turpeella, puulla ja ydinvoimalla.

Katternö –konserni sai alkunsa noin 50 vuotta sitten, kun pienessä Katternön kylässä otettiin käyttöön alueen yhteinen sähkönmuuntaja. Nyt Katternö on keskisuuri suomalainen energiakonserni, jonka omistavat mm Pietarsaaren kaupunki, Kruunupyyn kunta ja Korpelan Voiman kuntayhtymä eli joukko paikallisia kuntia.

Katternöllä omistajineen on noin 60 000 energistä asiakasta Vöyriltä Ylivieskaan ulottuvalla jakelualueella. Katternön tuotantokapasiteetti on 300 MW ja yhtiön liikevaihto on noin 150 miljoona euroa.

-Kaikessa toiminnassamme lähdemme siitä, että alueellamme sähkön saanti on turvattu, toimitusjohtaja Stefan Storholm kiteyttää.

Energiaa vedellä, tuulella, puulla,
turpeella ja ydinvoimalla

Katternö haluaa varmistaa luotettavan ja järkevän hintaisen sähkönsaannin tuottamalla energiaa monipuolisesti.

Konserniin kuuluva, sähköä ja kaukolämpöä tuottava tuotantoyhtiö Oy Perhonjoki Ab on mukana Pohjolan Voima Oy:ssä, Oy Alholmens Kraft Ab:ssä ja EPV Energia Oy:ssä.

Toinen tuotantoyhtiö, Oy Katternö Kraft Ab, on suuromistaja maailman suurimmassa  turvelauhdevoimalaitoksessa, Haapavedellä sijaitsevassa Kanteleen Voimassa, sekä  Tornion  Rajakiirin noin 30 MW tuulivoimapuistossa.

-Tornion lisäksi rakennamme tuulivoimaa Merijärvelle ja olemme osittain mukana Oulunsalon  ja Kokkolan tuulipuistossa. Lisäksi katsomme, voimmeko rakentaa tuulivoimalan yhdessä Rautaruukin kanssa Raahen edustalle, Stefan Storholm täydentää.

Oy Katternö Kärnkraft Ab on puolestaan suurimpia omistajia Fennovoimassa, yhtiössä joka on rakentamassa Pyhäjoelle uutta ydinvoimalaa.

-Olemalla mukana Fennovoimassa varmistamme kohtuullisen sähköhinnan myös tulevaisuudessa. Samalla toiminnan pitää olla niin kannattavaa, että meillä on varaa investoida ja maksaa tuottoa  omistajille, toimitusjohtaja perustelee.

Nykyisin Katternön sähkö- ja kaukolämpötuotannon  merkittävimmät energialähteet ovat turve, hiili, vesi ja biopolttoaineet. Tulevaisuudessa hiili tullaan korvaamaan turpeella ja ydinvoimalla, mikä on osa konsernin periaatetta kantaa oman osansa yhteiskuntavastuusta ja tavoitetta nostaa uusiutuvien energialähteiden käyttöä.

Luotettava sähköntuotanto
osa alueen houkuttelevuutta

Katternön visiona on kehittää omasta alueesta ihmisille hyvä paikka asua ja houkutteleva ympäristö yrittäjille.

-Nyt satsaamme erityisesti siihen, että sähkönjakelu paranee laadultaan ja sähkökatkokset ovat mahdollisimman vähäiset. Rakennamme koko ajan uutta verkkoa ja uusimme vanhaa verkkoa, Stefan Storholm kertoo.

Alueen toimivan infran varmistamiseksi Katternö on mukana myös kahdessa paikallisessa puhelinyhtiössä.

-Haluamme varmistaa, että valokuituverkkoa rakennetaan riittävän nopeasti ja viestiliikenteen resurssit ovat riittävät. Näin luomme edellytyksiä yritystoiminnalle, jota ilman ei ole työpaikkoja ja  alue ei kehity, toimitusjohtaja Stefan Storholm sanoo.


Yhteystiedot

Oy Katternö Ab

Osoite
Isokatu 8
68600 Pietarsaari

puh.
06 781 5300

email
etunimi.sukunimi@katterno.fi

www.katterno.fi

Share.