Vakaata ja varmaa maanrakennusta

0

Hämeen Kaivin Oy:n toimitusjohtaja Reino Rajala on perinyt isältään sekä nimen että yrityksen. Vanhempi, talousneuvos Reino Rajala aloitti maarakennustyöt jo 1950-luvun lopulla ammatinharjoittajana. Nuorempi Reino Rajala on ollut hoitamassa firman asioita 1970-luvun alkupuolelta. Vuonna 1975 Rajalat muuttivat tamperelaisen maarakennus- ja kuljetusalan yrityksensä kommandiittiyhtiöstä osakeyhtiöksi. Yrityksen omistus on koko ajan ollut vakaasti oman perheen käsissä. Osakekirjat pitävät majaa Reino Rajalan, hänen veljensä ja heidän 82-vuotiaan äitinsä taskuissa.

Maine kantaa

Maanrakennus on perusyrittämistä, maanläheistä touhua. Hämeen Kaivin pitää minkä lupaa ja tekee sen, mistä asiakkaan kanssa on sovittu. Toiminta pidetään yksinkertaisena ja lähellä ihmisiä, asiakkaita ja käytäntöä. Avainsanoja ovat palvelun laatu ja luotettavuus.

– Emme halua olla kuuluisia, sillä ei pitkälle pääse, mutta hyvä maine on tärkeää tällä alalla. Maine, joka syntyy asteittain vuosien kuluessa, on kestävämpää kuin kuuluisuus, sanoo Reino Rajala. Luotettavuudesta kertovat pitkät asiakassuhteet, jotka ovat kantaneet yritystä myös huonojen aikojen yli. Niitäkin on yrityksen 35 vuoden taipaleelle mahtunut, vaikka tällä hetkellä kauppa käy ja välillä myydään ei-oota.

Pitkäjänteisyys ja toiminnan vakaus ovat takeita siitä, että Hämeen Kaivin pärjää pääomaintensiivisellä alalla. Kalustoon kuuluu 29 yksikköä kaivukoneita, pyöräkuormaajia ja kuorma-autoja. Koneita tärkeämpiä ovat niitä kuljettavat ihmiset. Yrityksen 32 työntekijästä vain kolme istuu toimistossa, muut ovat työmailla Tampereella ja ympäristökunnissa.

pm-hameenkaivin-intro.jpgHyvät tekijät töissä

Hyvistä työntekijöistä pidetään kiinni. Luottamus ja yksikertaisuus ovat ohjenuorana myös henkilöstöpolitiikassa.

– Kun on kiva olla töissä, palkat maksetaan ajallaan eikä työntekijöitä kytätä, ammattimiehet pysyvät palkkalistoilla. Meillä on kolme yli 33 vuotta talossa ollutta työntekijää, myhäilee Rajala. Syytä onkin, sillä tällä toimialalla henkilöstön vaihtuvuus on suurta.

Raavaiden miesten alalla pärjää pitämällä jalat maassa ja pelin reiluna. Ja homma toimii.

 

Hämeen Kaivin Oy

Osoite
Vanhakirkkotie 7
33300 Tampere

puh.
03 3450 330

email
hameen.kaivin@co.inet.fi

www.hameenkaivin.fi

pm-hameenkaivin3

Kartta

Share.