Vähälä Logistics – kuljetusliikkeestä logistiikkataloksi

0

Vähälä Yhtiöiden voimakkaan kehityksen voi katsoa alkaneen 1960-luvulla, kun Ouluun rakennettiin korjaamo ja konttorirakennus. Kun laajenemisen esteeksi tulivat liikennelupien tiukat rajoitteet, tehtyjen yrityskauppojen avulla voitiin ajaa uusia tieyhteyksiä ja valloittaa uusia markkinoita.

Myöhemmin Vähälä Yhtiöt on rakentanut tai hankkinut terminaalit Oulun lisäksi Kokkolaan, Pietarsaareen, Rovaniemelle, Kemiin, Ylivieskaan, Mänttään, Kemijärvelle ja Jyväskylään. 1990-luvulla Oritkariin rakennetussa Oulun terminaalissa sijaitsee myös yhtiön pääkonttori.

Samaan aikaan uudistettiin tuotannonohjausjärjestelmää ja siirryttiin kolmikantaiseen tuotantomalliin. Siihen kuuluu oma kalusto, yrittäjät ja yhdistetyt kuljetukset. Näiden kunkin osuus kokonaistuotannosta on noin kolmannes.

Tällä vuosituhannella Vähälä Yhtiöt on jatkanut kehitystyötään. On panostettu voimakkaasti tietovirtojen hallintaan. Mukaan ovat tulleet mm. ajoneuvoviestintä ja satelliittipaikannus, jotka varmistavat nopeat ja varmat yhteydet. 2000-luvulla on myös toteutettu sukupolvenvaihdos, kun yhtiössä toimii perheen kolmas sukupolvi. Nykyisin toimitusjohtajana toimii Ville Vähälä.

Ympäri vuorokauden palvellaan

Tuotantorakenteen muutosten myötä on lisätty kuljetusten joustavuutta ja tuoteturvallisuutta. Ympärivuorokautiset palvelut toimivat aikataulujen ja suunniteltujen ajovuorojen mukaan koko maassa, kaikissa olosuhteissa, kaiken aikaa. Kuljetuspalveluita voidaan lisäksi räätälöidä kunkin asiakkaan tarpeiden mukaan.

– Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusasioista huolehtiminen on meille itsestään selvää. Luotettavuus, helppous ja hyvä asiakaspalvelu kuuluvat tärkeimpiin logistiikkapalveluihimme kohdistuviin laatuodotuksiin. Varmistaaksemme tasaisen laadun koko Suomessa ja kaikissa palveluissamme käytämme koko Kiitolinja-ketjussa yhteistä, laajaa toimintajärjestelmää, kertoo yhtiön toiminnanjohtaja Ville Vähälä.

– Oulun ja Jyväskylän logistiikkakeskukset ovat avoinna läpi vuorokauden, joten tavaravirrat eivät ole sidoksissa virka-aikaan. Oulun liikennekeskus on samalla pohjoisten tavaravirtojen keskusterminaali. Kaupungin keskeinen sijainti pohjoiskalottialueella ja hyvät liikenneyhteydet ovat myös kuljetusten suunnittelussa luonteva etu, kertoo toimitusjohtaja Ville Vähälä.

Jyväskylään uusi logistiikkakeskus

Jyväskylään on juuri valmistumassa uusi logistiikkakeskus, josta tulee Skandinavian modernein. Jyväskylän terminaali on merkittävä maantiekuljetusten valtakunnallinen risteys- ja ohjauskeskus, joka lisää huomattavasti kilpailukykyä, joustavuutta, varmuutta ja kapasiteettia.

– Alalla on ollut todella kova kilpailu koko 2000-luvun ajan. Oman lisänsä kilpailuun tuo polttoaineen hinnan jatkuva nousu. Näyttää siltä, ettei polttoaine halpene lähiaikoina. Meidän kilpailutilannetta helpottaa hieman se, että valtaosassa sopimuksistamme on muuttuva polttoainelisä, toteaa Ville Vähälä.

Yhteystiedot

Vähälä Logistics Oy

Osoite
Oritkarintie 1
90400 Oulu

puh.
+358 (010) 520 7800

email
internet.vahala@kiitolinja.fi

www.vahala.fi

Kartta

Share.