Uudisrakentamista ja saneerauksia vuosien kokemuksella

0

Matti Kallioinen aloitti rakennusalan yrittäjänä vuonna 1983. Yritys työllisti tuolloin kaksi henkilöä. Toiminta on kasvanut 25 vuodessa. Tällä hetkellä Forssan Kirvestyö Ky työllistää 32 työntekijää sekä toistakymmentä aliurakoitsijaa. Matti Kallioisen perhe on yrityksessä vahvasti mukana.

 

Raija-vaimo hoitaa talousasiat, kuten laskutuksen ja palkanmaksun ja poika Janne toimii nykyisin työnjohtajana.

– Janne on ollut mukana pienestä alkaen. Olemme käyttäneet lapsityövoimaa, kuten yrittäjäperheissä on ollut tapana, toimitusjohtaja Matti Kallioinen nauraa Jannen myönnellessä isänsä vierellä.

Remontteja riittää

Forssan Kirvestyö tekee töitä niin yksityisellä kuin julkisellakin puolella. Tällä hetkellä yrityksellä on täystyöllisyys. Kunnallisella puolella suuria kohteita ovat olleet mm. Forssan Heikanrinteen palvelukeskus, jonka laajennus ja saneeraus valmistuu keväällä 2009, Someron päiväkoti ja Tammelan kunnan rakennuttamat kymmenen omakotitaloa. Omana tuotantona Kallioiset ovat rakentaneet mm. Forssaan rivitaloja.

Toimitusjohtaja Matti Kallioisen mukaan rakennusala on hiljenemään päin, ainakin uudisrakentamisen osalta. Remonttitöitä kuitenkin riittää. Forssan Kirvestyötä työllistävät myös esimerkiksi Forssan kaupungin kiinteistöjen huolto- ja saneeraustyöt. Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymän sairaala ja terveyskeskukset vaativat huoltotöitä ja remontteja, joita yritys hoitaa.

– Esimerkiksi sairaalan sisätilojen käyttötarkoituksen muuttuessa teemme tarvittavat remonttityöt, työnjohtaja Janne Kallioinen mainitsee.

Forssan Kirvestyön ylpeys on oma puusepänverstas

Noin neljän miljoonan euron liikevaihdolla pyörivä Forssan Kirvestyö on yksi seudun suurimpia rakennusalan paikallisia perheyrityksiä. Forssan Kirvestyö ja Kallioiset tunnetaan rakennusalan luotettavina toimijoina.

– Olemme toimineet alalla jo niin pitkään, että meidät tunnetaan ja yhteistyö sujuu. Panostamme erityisesti työn laatuun. Se on ehdoton kilpailuvalttimme, toimitusjohtaja Kallioinen selittää.

Yrityksellä on omat tilat Forssassa Koikkurintien varrella. Käytössä on 2 500 neliömetriä hallitilaa, josta yli puolet lämmintä. Tiloissa toimii yrityksen ylpeys, oma puusepänverstas, jossa tehdään työkohteissa tarvittavia erikoistöitä. Esimerkiksi portaiden valmistus onnistuu mittatilaustyönä.

– Hallitiloissamme ja verstaassa on mahdollista tehdä mitä vain, Matti Kallioinen kehaisee.

{gallery}hy-forssan_kirvestyo_ky{/gallery}

 

Forssan Kirvestyö Ky

Osoite
Koikkurintie 12
30300 Forssa

puh.
0500 435 667

fax
03 422 5303

email
matti.kallioinen@fkt.fi

Share.