Uuden ajan ikkunoita Iistä

0

pp-iinpuunjalostus-logoIkkunoita ja parvekeovia valmistava Iin Puunjalostus Oy on tunnettu ketteryydestä ja laadusta. Nopeus, joustavuus ja innovatiivisuus ovat toimintamme vahvuuksia, sanoo perheyrityksen toimitusjohtaja Pertti Jurvakainen.

Iin Puunjalostus valmistaa päätuotteinaan ikkunoita ja parvekeovia uudis- ja saneerauskohteisiin ympäri maata. Tuotemerkki on Ii-Ikkunat ja Ovet. Viime vuonna yrityksen tehtaassa Iissä valmistui 15 000 ikkunayksikköä.

-Ikkunat tehdään aina mittatilaustyönä. Ne voivat olla hyvinkin yksilöllisiä ja ominaisuuksiltaan erilaisia. Kaikilla tuotteillamme on laadukas maine, Pertti Jurvakainen toteaa.

-Tuottemme ovat vahvoja, ellei jopa vahvempia kuin monella isommalla valmistajalla. Tuotannossa korostuvat tarkkuus ja laatu, koska pienellä valmistajalla ei ole varaa epäonnistua, täydentää yrityksen myyjä Piritta Oravainen.

Huurtumaton ikkuna uusin hittituote

Iin Puunjalostuksen tuotteissa on paitsi korkea laatu, myös uusimmat vaatimukset täyttävät ominaisuudet. Etenkin energiasäästötavoitteiden kiristyminen on merkinnyt ikkunateollisuudelle uusia haasteita, joihin vastaamisessa yritys on halunnut olla yksi edelläkävijöistä.

Uusissa matalaenergiaikkunoissa U-arvovaatimukset ovat jo niin pienet, että yleiseksi ongelmaksi on tullut ulkolasin huurtuminen ja jäätyminen ulkopinnalta.

Tuotekehittelyn tuloksena Iin Puunjalostus valmistaa alan kuuminta hittituotetta, huurtumatonta energiaikkunaa. Uudentyyppinen pinnoite lasin ulkopinnassa estää varmuudella lasin huurtumisen ja jäätymisen.

-Tämän ansiosta olemme nyt hyvässä asemassa. Meidän huurtumattoman lasimme hinta-laatu –suhde on erinomainen, Pertti Jurvakainen iloitsee.

Uusimmat vaatimukset täyttävät tuotteet

Huurtumaton pinnoite soveltuu parhaiten moderniin matalaenergiataloon, johon Iin Puunjalostus on kehittänyt avattavan 4-kertaisen ikkunan. Sillä päästään uusimpien määräysten mukaisiin U-arvoihin.

-Teemme myös kiinteälasista 3-kertaista ikkunaa, jolla on niinikään hyvä U-arvo. Sen markkinaosuus kasvaa uudiskohteissa koko ajan, toimitusjohtaja kertoo.

-Uudisrakennuksen pohjois- ja itäpuolen laseissa halutaan olevan  mahdollisimman hyvät U-arvot. Sen sijaan etelä- ja länsipuolille pitää olla auringonsuojalaseja. Lähellä teitä ja lentokenttää ikkunoihin kohdistuu desibelivaateita. Kun rakennukset tehdään yhä lähemmäs toisiaan, myös paloturvallisuus korostuu. Ikkunavalmistan tulee olla tänä päivänä todella terävänä pysyäkseen vastaamaan kaikkiin haasteisiin, Jurvakainen toteaa.

Oma asennuspalvelu toiminnan valtteja

Iin Puunjalostuksen asiakkaita ovat pääsääntöisesti yksityishenkilöt sekä pienet rakennusliikkeet ja muutama talotehdas. Yrityksen myyntihenkilökunta opastaa valitsemaan ikkunan, joka on sekä ominaisuuksiltaan että ulkonäöltään kohteeseen juuri oikeanlainen.

Suunnittelupalvelua täydentää oma asennuspalvelu. Asennukset hoitaa Pertti Jurvakaisen perustama erillinen yritys, jossa työskentelee kuusi työntekijää. Kahden miehen ryhmissä asentajat pistävät paikoilleen isonkin talon ikkunat parissa päivässä. Palaute työn laadusta on saanut poikkeuksetta kiitoksia.

-Etenkin saneerauskohteissa asennuspalvelu on usein välttämätöntä. Asennuksia tehdään noin 250 kilometrin säteellä Iistä, toimitusjohtaja kertoo.

oulu-iinpuunjalostus250-vuotias perheyritys

Iin Puunjalostus Oy:n juuret ulottuvat vuoteen 1962, jolloin Pertti Jurvakaisen isä Martti Jurvakainen perusti yrityksen veljensä kanssa. Yrityksessä tehtiin puusta mitä tuolloin tarvittiin: valmistettiin ikkunoita, pirtinpöytiä ja keittiökalusteita sekä sahattiiin puutavaraa ja höylättiin rakennuksille lautoja ja listoja.

Nykyinen toimitusjohtaja tuli perheyritykseen mukaan vuonna 1978, jonka jälkeen yritys keskittyi ydinosaamiseensa, ikkunoiden ja ovien valmistukseen.

Yrityksen merkkipaaluja oli myös vuosi 1986, jolloin nykyiselle tontille 4-tien varteen rakennettiin uudet tilat. Tuotekehittelyssä iso askel otettiin vuonna 1992, jolloin tuotantoon otettiin ensimmäiset puu-alumiini –ikkunat

Nyt Iin Puunjalostus on noin 20 henkilöä työllistävä, moderni perheyritys, jolla on käytössä yhteensä 2 000 neliön tilat hyvällä paikalla. Yrityksessä on mukana jo kolmaskin sukupolvi: Pertti Jurvakaisen poika Arto Jurvakainen ja tytär Anne Jurvakainen.

Haasteista huolimatta toimitusjohtaja katsoo tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

-Pärjäämme alalla, koska tuotteet ovat kunnossa, meillä on laadukas maine, hyvät tilat ja koneet sekä erinomaiset, osaavat työntekijät, hän summaa.

Yhteystiedot

Iin Puunjalostus Oy

Osoite
Sahatie 3
91100 Ii

puh.
08 817 4910

fax
08 817 4914

email
etunimi.sukunimi@ii-ikkunatjaovet.com

www.ii-ikkunatjaovet.com

Share.