Uuden aikakauden rakennusmateriaalit ammattilaisille

0

Innovatiivisille, laadukkaille ja hinnaltaan kilpailukykyisille tuotteille on aina kysyntää. Tämän allekirjoittavat Lammilla toimivan FinSelena Oy:n toimitusjohtaja Jouko Vironen ja markkinointijohtaja Niko Vironen.

 

FinSelena Oy on vuonna 2003 perustettu joint venture -yritys. Puolet omistaa kansainvälinen Selena-konserni ja toisen puolen EU-Global Trading Oy. Selena SA:lla on 10 tehdasta Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Kiinassa ja Koreassa ja tuotteita myydään yli 50 maassa. Yritys on johtava ammattilaisille suunnattujen rakennuskemikaalien valmistaja. Tuotemerkki Tytan Professional on tunnettu suomalaisten ammattirakentajien keskuudessa. Laajaan tuotevalikoimaan kuuluu polyuretaanivaahdot, silikonit, akryylit, liimatiivistemassat, asennus- ja puuliimat sekä puhdistusaineet ja tarvikkeet. Selena panostaa voimakkaasti tuotekehitykseen, viimeisimpänä on ensimmäisenä maailmassa tuotu markkinoille myrkyttömät O2 PU-vaahdot.

Jouko Vironen on harjoittanut tuontia pitkään, yrittäjäura käynnistyi 1975. EU-Global Trading Oy on perustettu vuonna 1991. Tuontiartikkelikirjo on monipuolinen: -Ajattelemme ihmisen terveyttä vauvasta elämän loppuun asti. Sveitsiläisen Bonyf AG:n suunhoitotuotteilla suun hyvä hygienia takaa että poretableteilla voi desinfioida ”kaikki mitä suusta irtoaa” samoin kuin hammasharjat ja tutit. Terve suu hoitaa koko kehoa! Toisaalta teollisuusimurit, ovimatot ja teollisuusteipit kuuluvat valikoimaan.

– Yhteistyö Selenan kanssa käynnistyi värikkäästi. Olin vaihtamassa alaa, aikaisemmin toin leipomotuotteita. Päätin siirtyä hiukan eri alalle, tähtäimessä olivat juustot. Sopimus oli tehty juustoedustuksesta, kun hullun lehmän tauti iski. Siinä vaiheessa päätin, että elintarvikeala saa jatkossa olla. Juustolan omistaja kertoi, että hänen kaverinsa valmistaa autokorjaamojen valaisimia. Niitähän voisin tuoda Suomeen.

– Autokorjaamojen kautta tuli esiin tarve tuulilasin kiinnitysliimasta. Sitä löytyi Saksasta. Samalla tuli esiin polyuretaanivaahto. Tartuin haasteeseen, kartoitin myyntimääriä ja kävin kolmella tehtaalla. Viimeisenä oli ohjelmassa Selena Puolassa. Ennakkoluulot karisivat, kun näin todella uudenaikaisen, rautaisesti johdetun ja laadustaan hyvin tarkan tehtaan. En todellakaan ollut uskoa silmiäni.

Mutta homma ei ollut ihan selvä.

– Selenan edustuksia tavoittelivat myös isommat kotimaiset yritykset. Sain kokeeksi ostaa rekallisen tavaraa, sitten katsottaisiin tilannetta uudelleen. Kun syyskuun alusta joulukuuhun mennessä olin myynyt kahdeksan rekallista, tuli yrityksen pääjohtaja käymään. Hän ehdotti yhteisyritystä. Kävihän se!

Jouko Virosella on tarinoitsijan lahja, joka ei varmaankaan ole haitaksi myyntityössä. Seuraava tarina kertoo Lammille tulosta.

– Toimin Helsingissä kotitoimistossa, käytössä varastohotelli. Etsin Hämeestä vanhaa maatilaa, jonka mailla olisi metsästysoikeuksia. Sellainen löytyi Lammilta. Paikka tuntui sopivalta ja kotoisalta. Niinpä kauppa syntyi kertanäytöllä. Halusin myös liiketoiminnan lähelle kotia ja jälleen löysin sopivan paikan, tontti ihan 12-tien varrelta.

Ajattelin, että tuossa kulkee tuhansia autoja päivässä, markkinointiin hyvä apu. Hommaan pantiin vauhtia, kuukauden päästä päästiin töihin ja halli oli valmis keväällä 2004. Sen jälkeen sitä on laajennettu.

Menestystekijöitä

– Tuotteemme ovat korkealaatuisia. Ammattilaisille laatu ja tuotteen toimivuus käyttökohteeseen on ratkaisevaa. Myös henkilökuntamme osaaminen on tärkeässä roolissa. Heidän täytyy tietää tarkasti tuotteiden ominaisuudet, kun valitaan oikea tuote asiakkaan tarpeeseen. Lisäksi järjestämme koulutusta jälleenmyyjillemme, joten käytännön kokemus tuotteiden käytöstä on hyödyksi. Puolet myynnistämme menee rautakauppojen kautta ja puolet teollisuudelle.

Näin toteaa Niko Vironen, toisen polven yrittäjä, joka tuli vuoden 2008 alussa hoitamaan markkinointia ja vastamaan päämiesyhteyksistä. Hän kertoo, että polyuretaanin merkitys lämmöneristyksessä on noussut energian hinnan myötä. –Selena on vahvasti mukana alan kehityksessä. Esimerkkinä turvallisuus on yhä tärkeämpi tekijä tämän päivän maailmassa, varsinkin kun tieto kemikaalien riskeistä lisääntyy ja myrkyttömät O2 PU-vaahdot on vastaus tähän.

Jouko Vironen muistuttaa myös yrittäjien yhteistyöstä. Hän on ollut aktiivisesti mukana yrittäjäjärjestössä. –Yhteistyö antaa potkua eteenpäin. Syntyy luonnollisia verkostoja, kokemuksia vaihdetaan ja tieto kulkee.

– Unohtaa ei saa myöskään yrityksen taloushallintoa. Marjatta Palo on pitänyt meidät äijät hyvin ruodussa!

– Haluan vielä antaa kiitokseni yhteistyökumppaneillemme K-Raudat, Rautiat, betoni- ja ikkunateollisuus. He uskovat perheyrittämiseen ja luottavat FinSelenan toimintaan.

 

FinSelena Oy
Osoite
Selenantie 3
16900 Lammi

puh.
03 6121 401

email
info@finselena.com

www.finselena.com

Share.