Turvallisuus rakentuu monista tekijöistä

0

hy-oy_hannu_hoffren_ltd-intro.jpg

Turvallisuus ei ole olemassa automaattisesti. Se pitää luoda tietoisesti, osana jokaisen päivittäistä toimintaa. Jotta lopputulos vastaisi tarkoitustaan, tarvitaan erilaisia tietoja ja taitoja.

Turvallisuus on Oy Juhani Hoffren Ltd:n erikoisalaa. Yli 20 vuoden kokemuksella yritys suunnittelee mittatilaustyönä turvallisuuteen liittyviä koulutuspalveluja ja konsultoi mm. yrityksiä turvallisuusasioissa.

– Yleensä yritysturvallisuus ja turvallisuuskulttuurin luominen yritykseen on iso ongelma, johtuen ihmisten asenteista. On tavallista ajatella, että turvallisuusasiat eivät koske minua, joku muu hoitaa ne, kertoo toimitusjohtaja Hannu Hoffren.

Koulutustilanteessa Hoffren korostaa jokaisen velvollisuutta huolehtia omalta osaltaan monista pikkuasioista. Että muistaa lukita ovet perässään kun lähtee firmasta, noudattaa teollisuusalueella liikkuessaan liikennesääntöjä, tuntee talon poistumistiet jne.

– Ymmärrämme turvallisuuden hyvin laajasti. Yrityksessä siihen liittyvät mm. rikos-, tieto- ja ympäristöturvallisuus, pelastustoiminta ja turvallisuusjohtaminen, hän täsmentää.

Toimintaa Suomessa ja ulkomailla

Oy Hannu Hoffren Ltd erottuu alan muista toimijoista ennenkaikkea osaamisella ja laajalla asiantuntijaverkostolla. Yrityksen asiakkaita ovat yksittäisten yritysten lisäksi julkisyhteisöt, yliopistot, vartioimisiliikkeet, työvoimahallinto ja aikuisopistot.

Yrityskohtaisesta turvallisuuskoulutuksesta ja –konsultoinnista huolehtivat korkean ammattitaidon omaavat kouluttajat, joista osa on suorittanut akateemisen loppututkinnon yritystaloudessa ja pedagogiikassa.

Hoffren kouluttaa koko ajan ihmisiä myös turvallisuusalan ammattitehtäviin. Arvokuljetusten vartija vaatii ihan erilaisen koulutuksen kuin ison yrityksen tai sairaalan vartija. Lisäksi yritys järjestää alan yrittäjäkoulutusta sekä kaasu- ja ampuma-ase- ja itsepuolustuskoulutusta. Uhkaavan henkilön kohtaaminen -koulutuspaketti on ollut hyvin kysyttyä niin pienissä kuin isoissakin yrityksissä.

Turva-alan asiantuntijana Hannu Hoffren on ollut myös konsultoimassa ja rakentamassa sosiaalialan palveluja tarjoavaan yrityksessä Yritys sai vuonna 2008 valtakunnallisen sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinnon.

– Alan koulutus ei ole koskaan kerralla selvä, asiat unohtuvat helposti. Tarvitaan jatkuvaa kouluttautumista. Esimerkiksi turvallisuuspalkinnon saaneessa yrityksessä oli luotu turvallisuusorganisaatio, jonka yksiköiden nimetyt vastuuhenkilöt käyvät kerran vuodessa koulutuksessa, hän perustelee.

Hannu Hoffren liikkuu työssään ympäri Suomea ja usein ulkomailla asti. Yrityksen kautta voi ulkomainen asiakas hankkia kaikki kansainväliset turvallisuuspalvelut. Esimerkiksi Venäjällä hän on yhdessä viranomaisten kanssa järjestänyt arvokuljetusten saattoja ja turvamiespalveluja.

– Kulttuuriero näkyvät turvallisuusalallakin. Suomessa turva-asiat ovat hyvällä tasolla isoissa organisaatioissa. Pk-yrityksissä on enemmän puutteita, Hoffren summaa.

Varaudu etukäteen

Hannu Hoffrenin kokemusten mukaan turva-alan haasteet kasvavat koko ajan. Kaikki kansainvälistyy, eikä rahalla ja rikollisuudella ole rajoja. Rikolliset myös verkostoituvat.

– Toisaalta turva-alakin kehittyy ja uutta tekniikkaa syntyy koko ajan lisää, esimerkiksi kameravalvontaan, rikosilmoitustekniikkaan, kuluvalvontaan, palontorjuntaan. Pystymme entistä pienemmällä porukalla valvomaan entistä isompia alueita, hän lisää.

Parasta turvallisuudesta huolehtimista on kuitenkin preventiivinen toiminta. Vahingot voivat olla kohtalokkaan suuret, jos jää odottamaan, että ensin tapahtuu jotain ja toimii vasta sitten.

– Tänä päivänä kaikkeen kannattaa varautua, mutta pitää arkirealismi mukana. Varaudu, mutta älä pelkää, Hannu Hoffren neuvoo.

{gallery}hy-oy_hannu_hoffren_ltd{/gallery}

Oy Hannu Hoffren Ltd

Osoite
PL 15
14201 Turenki

puh.
+358 400 68 98 52

email
hannu.hoffren@kolumbus.fi

Share.