Tosikäyttäjä arvostaa laatua enemmän kuin hintaa

0

Turengissa toimivan Cemetec Oy:n tuotteet ovat ammattilaisille tuttuja ympäri maailmaa. Niinpä esimerkiksi vuoden 2007 liikevaihdosta meni noin 80% Suomen rajojen ulkopuolelle. Vuonna 2008 tilanne hiukan tasoittui, kun Suomessa oli meneillään paljon jäteveden puhdistamojen saneerauksia.

 

Yrityksen historia on tietyllä tavalla kuin yrittäjyyden oppikirjasta. Maanviljelijänä toiminut Juhani Sipilä teki sivuelinkeinonaan metallitöitä jo 70-luvulla. Sitten 80-luvulla metalli meni maatalouden ohitse, syntyi toiminimi Leppäkosken Asennus. Ja vuonna 1999 sen perinne jatkui Cemetec Oy:n perustamisesta. Kyse on perheyrityksestä, jolla on viisi omistajaa. Töitä tehdään kolmen hengen voimin.

Yritys keskittyy piensarjatuotteisiin, joita valmistetaan pääasiassa HST- ja RST-materiaaleista, toki muutkin ovat mahdollisia. Yhteistyössä pitkäaikaisten kumppanien kanssa valmistetaan, asennetaan ja huolletaan erilaisia kemikaalien liuotuslaitteita ja niiden annosteluyksiköitä. Jo vuosia on tehty polyelektrolyytin ja bentoniitin liuotuslaitteita, niille tehdään myös mikrosuodattimia.

– Teemme laitteen, testaamme sen toimivuuden, tarvittaessa myös asennetaan. Hoidamme myös laitteiden huollot ja korjaukset. Suurin työllistäjämme on ollut paperiteollisuus. Nyt myös jätevesiasemat ovat nousseet tärkeään rooliin, kertoo Juhani Sipilä.

Liuotuslaitteissa tärkeä ominaisuus on tasainen toimivuus.

– Kokkareita ei saa olla. Tähän kiinnitetään erityistä huomiota. Kilpailua alalla löytyy, mutta olemme pärjänneet siinä laitteiden hyvillä ominaisuuksilla. Ne kun ovat usein sellaisessa paikassa, jossa toimintahäiriö seisauttaa koko laitoksen tai ainakin linjan toiminnan. Emme lähde tekemään halpaversioita, joissa olisi toiminnan kannalta riskejä. Tämä linja on pitänyt ja tuonut koko ajan uutta kysyntää.

Hyvä sijainti

Yrityksen työt on myyty keskimäärin puolen vuoden ajaksi eteenpäin. Toki välillä tulee kiireellisiä tapauksia, ne hoidetaan välittömästi.

– Turenki on liikenneyhteyksien kannalta hyvässä paikassa, esimerkiksi kuriiriyhtiöillä on tänne hyvät yhteydet. Tuotteitamme on mennyt paljon Keski- ja Etelä-Eurooppaan, mutta myös kauemmaksi.

Teräsmateriaalien hintojen nousu lähimenneisyydessä tuntui myös Cemetecin toiminnassa. –Välillä RST-materiaalien hinta nousi jopa kaksinkertaiseksi. Toki tämän tiesivät myös tilaajat.

Paperin tekemisen tekniikka on pysynyt samantyylisenä vuosikymmenien ajan. Niinpä myös paperiteollisuudessa tarvittavat laitteet ovat periaatteessa ennallaan.

– Toki mekin kehitämme uusia versioita, koko ajan niin paperiteollisuuden liuotuslaitteissa kuin jäteveden puhdistuksessa pyritään automaattisiin toimintoihin. Elektroniikan puolella meillä luotetaan alihankkijaan, joka hoitaa niin ohjelmistosovellukset kuin niiden muutoksetkin. Kokemukset ovatkin hyvät, voimme toimittaa tilaajille todella toimivia ja helppokäyttöisiä laitteita. Kun lisäksi pystymme hoitamaan myös laitteiden huollon ja mahdolliset korjaukset, ovat asiakassuhteet usein pitkiä.

Juhani Sipilän keskimmäinen poika Mika on yrityksen arjessa mukana.

– Hän on myös kiinnostunut jatkamaan. Uskomme alan tulevaisuuteen. Paperia tarvitaan aina, vaikka Suomessa nyt ala onkin hiukan notkahtanut. Ja toinen kivijalkamme eli jäteveden puhdistus on päivä päivältä tärkeämmässä roolissa.

{gallery}hy-cemetec_oy{/gallery}

 

Cemetec Oy

Osoite
Leppäkuja 5
14200 Turenki

puh.
03 684 5200

email
cemetec.oy@cemetec.fi

www.cemetec.fi

Share.