Tj-koulusta ketterää ja tuloksekasta pk-yritysjohdon valmennusta

0

Jo tuhansien suomalaisten pk-yritysten vastuuhenkilöt ovat hioneet  liiketoimintaa ja yrityksen johtamista Toimitusjohtajakoulussa. Valmennuksista tullaan hakemaan ammattilaisen eväitä yrityksen kasvuun ja kehittämiseen, asioiden ja ihmisten johtamiseen.

– Suomalaisista pk-yrityksistä tulevat asiakkaamme arvostavat valmentajiemme yrityselämän tuntemusta ja valmennustemme hyödyllisyyttä. Kova asiantuntemus ei vielä riitä tässä työssä onnistumiseen, kertoo Tj-koulun toimitusjohtaja Sanna Leppänen.
Osaamista kasvun ja kehittämisen tueksi

Toimivan rahoituksen ja bisnesenkeleiden puute nähdään Suomessa usein pahimmaksi esteeksi yritysten kasvulle. Tj-koulu löytää mielenkiintoista ja työtä myös yritysten sisältä.

Nähdäänkö strategiatyö turhana teoriaharjoituksena vai yrityksen arkea helpottavana kompassina? Ovatko etenemissuunnitelmat uskottavia myös ulkopuolisen silmin ja korvin? Onko avainhenkilöiden liiketoimintaosaaminen kasvuyrityksen johtajalta vaadittavalla tasolla?

pp-tjkoulu2Sopiva apu joka vaiheeseen

Tj-koulusta löytyy toimivat palikat sekä liiketoiminnan alkumetrejä helpottamaan että avuksi myöhempiin kasvun ja kehittämisen haasteisiin.

Yritys voi hankkia Tj-koulun palveluja joko täysin omiin tarpeisiinsa räätälöitynä tai lähettää avainhenkilönsä avoimiin ryhmävalmennuksiin. Yritys- ja henkilökohtainen kehittämistyöskentely kulkee aina mukana.

Kehittäminen on yhteistyötä

Hyviä tai huonoja luentoja kuuntelemalla ei liiketoiminta tai osaaminen kehity. Tarvitaan paljon tekemistä. Tj- koulun valmennuspäivät virittävät ja kyseenalaistavat. Valmennuspäivien välinen aika on suunnitelmallista ja ohjattua tekemistä.

Tj-koulun oman valmennustiimin lisäksi käytössä on tarkasti valittuja ulkopuolisia asiantuntijoihin. Jyvät erottuvat akanoista, kun tarjolla olevia asiantuntijoita testataan pk-yritysten asettamilla kriteereillä.

– Käytännön osaaminen ja vuorovaikutus ovat ratkaisevia. Pitkä cv ei takaa viestien vaihtumista eikä ajatusten kohtaamista. Selkeä viestintä maustettuna ripauksella huumoria ei nakerra asiantuntijan uskottavuutta, Tj-koulun varatoimitusjohtaja Pekka Pirnes korostaa.

Numeroistakin voi innostua

– Talouden aiheisiin liittyy usein ennakko-odotus kuivasta asiantuntijaluennosta. Olen valinnut kunniatehtäväkseni purkaa tuon käsityksen. Ilman innostusta ei voi sytyttää kiinnostusta. Ilman kiinnostusta on vaikea ymmärtää uusia asioita, kommentoi Tj-koulun talous- ja veroasiantuntija Jukka Pekka Vuolukka.

Jukka Pekka työstää yritysten kanssa myös sukupolvenvaihdoksia ja muita yritysjärjestelyitä.

– Sukupolvenvaihdos on sekameteli liiketoiminnan kovia ja pehmeitä kysymyksiä, maustettuna verotuksella ja juridiikalla. Siinä on tilausta toimivalle yhteistyölle, hän tuumaa.

Uusi Menestyskonsepti-ohjelma

Tj-koulun uusi MEKO-ohjelma käynnistyy yhteistyössä OSAO:n kanssa kesäkuussa 2011. Ohjelmassa on vahva tekemisen meininki, sen tavoitteena on yrityksen menestyksen konseptoiminen. Ohjelman avulla työstetään strategia ja tunnistetaan kehittämistoimet liiketoiminnan kaikilla osa-alueille. Kokonaisuuden kruunaa strategiasta johdettu ja toteutettu kehittämisprojekti. Arvioituina aineksista muodostuu samalla virallinen OPH:n yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.

Tavoitteet määrittelevät tulokset

Kuten yritystoiminnassa aina, yhdessä määritellyillä tavoitteilla ja oikein valitulla tekemisellä on valmennuksessa ratkaiseva merkitys. Maksimaaliset tulokset mahdollistuvat molemminpuolisella sitoutumisella ja itsensä likoon laittamisella.

Yhteystiedot

Suomen Toimitusjohtajakoulu

Osoite
Lehtorouskuntie 8
90650 Oulu

puh.
040 830 8282

email
etunimi.sukunimi@tjkoulu.fi

www.toimitusjohtajakoulu.fi

Kartta

Share.