Timanttikairauksia tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti

0

pp-katiab-intro.jpgMalminetsintä on työtä vaihtelevissa olosuhteissa. Kalajokisen Oy Kati Ab:n erikoisosaamista ovat timanttikairaukset kaikkein vaativimmissa oloissa ympäri maailmaa. Tehokkaasti ja nykyaikaisilla koneilla sekä ennen kaikkea ympäristöä kunnioittaen.

 

Ensimmäisenä kairausurakoitsijana Pohjoismaissa Oy Kati Ab sai ympäristösertifikaatti ISO-14001 vuonna 2004. Toimitusjohtaja Timo Rautakoski pitää sertifikaattia merkittävänä vahvuutena ja kilpailuvalttina alalla, jossa työskennellään maapallon herkimmillä alueilla.

– Kehitämme työntekijöidemme ympäristöosaamista säännöllisillä koulutuksilla. Kairausyksikkömme jättävät erittäin vähän jälkiä maastoon ja reiän valmistuttua kairauspaikat siistitään. Polttoaineiden kuljetukseen kiinnitetään erityistä huomiota ja mahdolliset vahingot korjataan heti. Koneissa on mm. aina mukana öljyntorjunta- ja öljynimeytysvälineet, hän kertoo.

– Ympäristöarvot tulevat jatkossa vain korostumaan ja siihen mekin panostamme yhä enemmän.

Tekninen edelläkävijä

Oy Kati Ab:n kairauskalusto edustaa alan uusinta teknologiaa.

Yrityksen kalustoon kuuluu tällä hetkellä 14 konetta, joista suurin osa on tela-alustaisia maastokoneita. Kaksi niistä on kuljetettavissa helikopterilla kaikkein hankalimpiin paikkoihin.  Lisäksi yksi kairauskone on suunniteltu tunnelissa tehtäviin malminetsintäkairauksiin.

Työkaluja ei osteta kaupasta, vaan ne suunnitellaan ja rakennetaan itse. Suunnittelun lähtökohtina ovat tehokkuus, työturvallisuus ja ympäristöystävällisuus.

Oy Kati Ab:n ammattitaitoinen ja kokenut henkilöstö tietää täsmälleen, millaisia koneita ääriolosuhteissa tarvitaan. Alan teknistä kärkeä edustavat, modernit kairauskoneet rakennetaan komponenteista yrityksen omassa konepajassa. Koneet myös korjataan ja huolletaan omissa tiloissa.

Alan tekniset haasteet kasvavat koko ajan. Kairauksia tehdään yhä syvemmällä ja se edellyttää koneilta yhä suurempaa kapasiteettia.

– Pystymme menemään kairauksissa syvälle, jopa 1,5 kilometriin. Yleensä kairaukset tapahtuvat kuitenkin keskimäärin 500-600 metrissä, Timo Rautakoski toteaa.

Kairauksia ympäri maailmaa

Oy Kati Ab:llä on yli 30 vuoden kokemus timanttikairauksista ja niihin liittyvistä mittauksista.

Yrityksen keskeisin palvelu on hankkia asiakkaalle kivinäyte halutusta paikasta ja halutusta syvyydestä. Mittauspalvelu täydentää kairareiästä saatua informaatiota ja antaa arvokasta lisätietoa malmiesiintymästä.

Yrityksen asiakkaita ovat pienet ja isot kaivosyhtiöt, malminetsintäorganisaatiot, rakennuskiviteollisuus, ympäristötutkimuslaitokset sekä julkinen sektori, kuten kunnat ja vesipiirit. Geologinen Tutkimuskeskus on ollut Katin asiakas alusta asti.

Oy Kati Ab tekee kairauksia ympäri maailmaa, missä vain asiakas haluaa. Pääosa työstä tapahtuu Pohjoismaissa, joissa on vielä paljon tutkimattomia alueita. Eksoottisimpia ja mielenkiintoisimpia työkohteita ovat olleet Grönlanti ja Sahara Afrikassa.

 

{gallery}pp-katiab{/gallery}

 

Oy Kati Ab
Osoite
Sievintie 286
85160 Rautio

puh.
0207 430 660

fax
0207 430 661

email
etunimi.sukunimi@oykatiab.com

www.oykatiab.com

Share.