Teräksenlujaa osaamista – joustavasti

0

sk-oripipe-intro.jpgOy Oripipe Ab:llä on 25 vuoden rautainen kokemus yhteistyöstä raskaan teollisuuden kanssa. Yrityksen ydinosaamista ovat teollisuusputkistojen valmistus ja asennus sekä vaativat hitsaukset. Toimintaa täydentävät teollisuuden kunnossapitotyöt ja oma tilauskonepaja.

Oripipe tunnetaan ennen kaikkea kokeneena ja luotettavana teollisuusputkistojen valmistajana.  Putkistoja tehdään yhtiön toimipisteissä Harjavallassa ja Porvoossa..

– Kohteet ovat yleensä putkistoja prosessi-, kemian- ja energiateollisuudessa ja voimalaitoksissa. Niihin liittyvät teräkset työstämme tiettyyn tasoon saakka. Työhön liittyvät aina myös hitsaukset, selvittää toimitusjohtaja Aimo Elonen.

Hitsauksen laadunvalvonnassa noudatetaan SFS EN ISO 3834-2 –standardia. Putkistojen valvonnasta huolehtii Dekra Industrial Oy.

Terästä juuri siten kuin asiakas haluaa

Oripipe toimittaa teollisuuden tarpeisiin erilaisia teräsrakenteita. Asiakkaiden suunnitelmien mukaan tehdyissä töissä materiaalina ovat musta teräs tai ruostumaton teräs.

– Asiakkaille menee teräksiä mittatilaustyönä muotoonleikattuna, taivutettuna tai pätkittynä. Voimme toimittaa rajoituksetta juuri sellaista terästä jota asiakas haluaa, toimitusjohtaja lupaa.

Oripipestä lähtee harvoin mitään, jota ei olisi valmiiksi myös hiekkapuhallettu ja pintamaalattu. Esimerkiksi voimalaitosten putkisiltojen täytyy olla erittäin hyvin pohja- ja pintakäsiteltyjä. Samoin kuljetin- ja murskausvaunut tulevat vaativiin olosuhteisiin ja niiden laatuvaatimuksiin yritys haluaa vastata.

Vaativia kunnossapitotöitä

Puolet yhtiön liikevaihdosta tulee teollisuuden kunnossapitotöistä. Oripipen ammattitaitoiset työntekijät tekevät asiakkaan laitteiden, säiliöiden, uunien, nostimien, kuljettimien  korjaushitsauksia ja osien vaihtoa.

Kunnossapidon kohteita ovat yleensä isot seuurteollisuuslaitokset niiden seisakkien aikana.

– Homman vaativuus on siinä, löydämmekö kunnossapitoon asiakkaan vaatimukset täyttäviä hitsareita. Onneksi olemme niitä saaneet riittävästi. Viime vuosina yhä useammin ulkomailta, Aimo Elonen kertoo.

Perustana hyvä ammattitaito

Aimo Elonen perusti Oripipen vuonna 1986. Alussa hän työskenteli yksin, työkaluinaan hitsauskone ja työkalupakki. 25 vuodessa yritys on kasvanut yli sata työntekijää työllistäväksi, liikevaihdoltaan 12 miljoonan euron yhtiöksi.

– Toiminnan kehitys on perustunut ammattitaitoon, Elonen kiteyttää. Hänellä itselläänkin on vankka kokemus hitsauksista kaikkein vaativimmissa kohteissa, kuten sukellusveneissä, öljynporauslautoilla ja voimaloissa.

Tiukasti kilpaillulla alalla Oy Oripipe Ab pärjää edelleen rautaisella ammattitaidolla. Hyvät projektin- ja työnjohtajat ja osaavat ammattimiehet takaavat, että koko tuotantoketju on laadukas.

– Lisäksi periaatteisiimme kuuluu aikataulujen noudattaminen. Teemme töitä myös kustannustehokkaasti, toimitusjohtaja sanoo.

Rakenteilla täyden palvelun paketti

Harjavallassa Oripipe sijaitsee erinomaisella paikalla Helsinki-Pori –valtatien ja suurteollisuuspuiston vieressä. Yhtiön toinen yksikkö Porvoon Kulloossa sijaitsee niinikään suurteollisuuden lähellä. Yhtiön pääasiakkaita ovat molempien alueiden isot teollisuuslaitokset.

Oripipen toiminta perustuu yhä vahvemmin asiakkaiden kuuntelemiseen ja joustavaan palveluun.

– Alan massatuotanto menee nykyisin ulkomaille, lähinnä Aasiaan. Vahvuuksiamme ovat asiakaskohteiset, yksittäiset työt ja pienet sarjat, Aimo Elonen toteaa.

Tulevaisuudessa Oripipen tavoitteena on palvella asiakkaitaan myös mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, suunnittelusta lähtien.

– Asiakkaat ovat tätä toivoneet ja pyrimme vastaamaan haasteeseen. Asiakas saa meiltä nyt täyden palvelun.

 

{gallery}sk-oripipe{/gallery}

 

Oy Oripipe Ab

Osoite
Ratalankatu 11
29200 Harjavalta

puh.
02 537 9500

fax
02 537 9501

email
etunimi.sukunimi@oripipe.fi

http://www.oripipe.fi

Share.