Teollisuuden monipuolinen sopimusvalmistaja

0

hy-tyostohankinta_reponen_oy-intro.jpg

Hämeenlinnassa Mäkelän teollisuusalueella toimii yritys, jossa työstetään lastua metallista ympäri vuorokauden. Työntekijät tekevät töitä kahdessa vuorossa, ja yövuorossa teollisuushallin uumenissa ahertaa kahdeksan konetta miehittämättömänä.

– Automaatio on päivä sana alallamme. Erikoisosaamistamme on vaativien sarjatuotantokappaleiden tekeminen. Yrityksemme automaatioaste on korkea ja koneet uusia, toimitusjohtaja Esa Reponen sanoo.

Työstöhankinta Reponen on perustettu vuonna 1985. Isä Riston perustamaan perheyritykseen lähtivät Esan lisäksi mukaan myös Riston vaimo ja Esan veli Markku. Yritys aloitti kommandiittiyhtiönä ja muuttui osakeyhtiöksi 1992.

Ensimmäinen asiakas oli hämeenlinnalainen Sisu-Auto, joka on nykyisinkin yksi Reposten pääasiakkaista Sisu Akselit Oy -nimisenä. Yrityksessä on toteutettu sukupolvenvaihdos, joka saatiin päätökseen tänä vuonna. Esa Reponen on yrityksen toimitusjohtaja ja Markku Reponen vastaa logistiikasta ja työnjohdosta.

Yritys toimii nykyisin kone- ja laiteteollisuuden sopimusvalmistajana. Se valmistaa raskaiden ajoneuvojen ohjaus- ja jarrulaitteistojen osia sekä voimansiirtolaitteiden komponentteja. Lopputuotteet ovat mm. traktoreiden, nostimien, dieselmoottoreiden tai moottorikelkkojen osia.

Vahvaa kasvua ja investointeja

Yrityksen tuotannossa työskentelee 16 työntekijää ja toimihenkilöitä on kolme. Yrityksen arvioitu liikevaihto vuonna 2008 on 3,2 miljoonaa euroa. Se kasvaa 40 prosenttia edellisvuodesta.

– Olemme investoineet yritykseemme paljon. Vuonna 2007 investoimme 1,2 miljoonalla eurolla ja tänä vuonna investoimme lisää. Vuosi 2008 on ollut työntäyteinen ja maltillista kasvua on luvassa myös ensi vuonna, Esa Reponen iloitsee.

Alalle ei ole helppoa löytää töihin todellisia ammattilaisia. Yritys onkin turvautunut myös puolalaiseen vuokratyövoimaan. Rekrytointi on hoidettu välitysfirman kautta, joka hoitaa tarvittavat työluvat, asunnot ynnä muut asiat työntekijöiden ja työnantajan puolesta.

Alan koulujen kanssa Työstöhankinta Reponen tekee jonkin verran yhteistyötä. Yrityksessä on ammattikoululaisia työharjoittelussa ja parhaillaankin yrityksessä tehdään diplomityötä Tampereen teknilliseen yliopistoon.

Työstöhankinta Reposella on käytössä sertifioidut ISO 9001-laatu-, ISO 14001-ympäristö- ja 18001 OHSAS TTT-järjestelmät. Yritys toimii Hämeenlinnassa omissa 1 300 neliömetrin tiloissa. Oman verkostoyhtiön kautta Työstöhankinta Reponen pystyy tarjoamaan asiakkailleen palveluita, joita se ei itse suoraan tarjoa.

Työstöhankinta Reponen Oy
Osoite
Mäkeläntie 5
13130 Hämeenlinnapuh.
03 616 1241fax
03 616 1255

email
info@reponenoy.com

www.reponenoy.com

Share.