Tekniikalla lisää turvallisuutta

0

pp-lametta.jpgAjanmukaiset hälytys- ja videovalvontajärjestelmät ja kulunvalvontalaitteet ovat olennainen osa yhä useamman yrityksen turvatoimia, ja myös kodeissa.

– On aika luopua ajatuksesta, että minulle ei voi sattua mitään, sanoo alan asiantuntija, Lametta Oy:n johtaja Jussi Alanen.

 

Vahva hälytys- ja valvontajärjestelmien kokonaisvaltainen osaaminen ja joustava palvelu ovat tuoneet Lametalle koko joukon vakioasiakkaita eri puolilla Suomea. Monien kanssa yritys on tehnyt yhteistyötä alusta asti.

– Isoilla yrityksillä on toimipaikkoja ympäri Suomea, joten meillä riittää jatkuvasti tehtävää eri puolilla maata. On tärkeää, että kaikissa toimipaikoissa on samanlaiset hälytys- ja kulunvalvontajärjestelmät. Näin toimipisteestä toiseen liikkuvien työntekijöiden ei tarvitse opetella uusia käytäntöjä, Jussi Alanen toteaa.

Lametta räätälöi palvelut tarkasti asiakkaan tarpeisiin. Palveluihin kuuluvat hälytysjärjestelmien, kulunvalvontalaitteiden ja videovalvontajärjestlmien myynti ja asennukset. Myös teleasennukset ja kaikki sähköalan työt kuuluvat Lametan toimenkuvaan. Yrityksellä on sähköurakointiin kakkoslupa ja Jussi Alanen on SVK:n hyväksymä turvasuunnittelija.

– Asiakastyytyväisyys on ollut toimintamme lähtökohta alusta asti. Asiakas saa kokonaispalvelun, johon kuuluvat suunnittelu, laatutuotteet, asennukset ja huolto. Pieni yritys pystyy palvelemaan asiakasta ketterästi, joustavasti ja kustannustehokkaasti, Alanen summaa.

Heikoin lenkki: ihminen itse

Videovalvontalaitteet ovat tätä päivää mm. kaupoissa, teollisuusrakennuksissa ja julkisissa tiloissa. Erilaisia hälytysjärjestelmiä asennetaan kaikenlaisiin rakennuksiin, mutta myös yksityiskoteihin ja vapaa-ajan asuntoihin.

– Ei ole tullut eteen paikkaa, johon ei olisi löytynyt toimivaa ratkaisua, Jussi Alanen kertoo.

Hälytys- ja valvontalaitteilla on monella tapaa merkitystä. Jo se, että laitteet on asennettu, saattaa ennaltaehkäistä vorojen aikeet. Ja jos jotain kuitenkin sattuu, voidaan estää lisävahingot ja saada tekijät kiinni. Osa vakuutusyhtiöistä huomioi myös vakuutusmaksuissa sen, jos tiloissa on ajanmukainen turvatekniikka.

Lametan henkilöstö käy aina asiakkaan luona paikan päällä, jotta turvalaitteisto olisi varmasti tarvetta vastaava. Samalla he ohjaavat asiakasta toimimaan oikein.

– Turvallisuuden heikoin lenkki on aina ihminen itse. On ihan sama, mitä turvallisuuslaitteita on asennettu, jos jätät ovet lukitsematta tai jos et poistuessasi muista kytkeä hälytysjärjestelmää päälle. Nykyaikana herrasmiesvaras keskellä päivää on paljon yleisempi ja röyhkeämpi kuin varas yöllä, Jussi Alanen muistuttaa.

– Yrityksissä henkilöstön pitäisi muistaa, ettei päästä ulkopuolisia koskaan samassa ovenavauksessa sisälle eikä aukaise ovea turhaan. Moni varas on tullut sisälle yritykseen peesaamalla työntekijää. Kannattaa aina ajatella, mitä tapahtuu, jos työpaikalta katoavat koneet tai tärkeitä tietoja, hän lisää.

– Lisäksi suhtaudun aika kriittisesti langattomiin hälytysjärjestelmiin. Ne on helppo asentaa, mutta myös helppo sekoittaa häiriösignaalilla. Varmempaakin tekniikkaa on saatavilla ja sitä kannattaa hyödyntää.

Turva-ala kasvussa

Vartiointi- ja sähköasennustehtävissä pitkään työskennellyt Jussi Alanen aloitti oman yritystoiminnan vuonna 1994 asiakkaiden toiveesta. Vuonna 2000 yritysmuoto muuttui osakeyhtiöksi ja Lametta Oy sai alkunsa. Nyt vakituisia työntekijöitä on neljä, jotka muodostavat tehokkaan ja toimivan tiimin.

Nykyisin yli 90 prosenttia Lametan toiminnasta tapahtuu turva-alalla. Jussi Alanen arvioi tulevaisuuden näkymiä myönteisesti.

– Mitä syvempi tulee lamasta ja mitä enemmän tulee työttömyyttä, sitä enemmän satsataan turvallisuuteen ja mietitään omaisuuden suojaamista myös teknisin laittein, hän toteaa.

Samalla hän varoittaa ovelta ovelle kiertävistä alan kauppiaista, joista kaikki eivät suinkaan liiku oikealla asialla.

– Esimerkiksi meillä on aina kaulassa näkyvillä yrityksen kuvallinen henkilökortti ja poliisin myöntämä turvasuojaajakortti.

{gallery}pp-lametta{/gallery}

Lametta Oy
osoite Kytökorventie 177
86300 Oulainen
puh. 0400 284 081
fax 08 47 22 77
email etunimi.sukunimi@lametta.fi

www.lametta.fi

Share.