Tehoa ja tuottavuutta terveydenhuollolle

0

Carestream Health Finlandin missiona on parantaa terveydenhuoltolan toimijoiden kustannussäästöjä ja tehostaa potilaiden hoitoa. Työkaluina ovat Carestreamin uuden ajan digitaalilaitteet ja -ohjelmistot radiologiseen kuvantamiseen sekä toimivat keinot terveydenhuollon tietojärjestelmien hallinnointiin.

Carestream Healthilla on takanaan yli sadan vuoden kokemus lääketieteellisen kuvantamisen alalla, ja se toimii tällä hetkellä yli 150 maassa työllistäen 7200 henkilöä.

– Meidän lähtökohtamme on se, että mietimme hyvin tarkkaan, mitä asiakkaat haluavat ja kysymme sitä heiltä ympäri maailman. Vastaukset tulevat nopeasti: ergonomiaa, käytön helppoutta, korkeaa laatua ja kustannustehokkuutta. Tämän viestin pohjalta halusimme tehdä asioita perinteisistä liiketoimintavoista poiketen, emmekä halunneet tukeutua jo olemassa oleviin ratkaisuihin, selvittää Carestream Health Finlandin johtaja Pekka Hännikäinen.

– Rakensimme omanlaisen, asiakaslähtöisen sekä tehokkaan palvelumallin. Päätimme kehittää ja valmistaa tuotteemme kokonaan itse uudella innovatiivisella tavalla. Oma kuvantamislaitteiden tuotekehitys ja valmistus sekä IT-ohjelmistoratkaisut ovat edelläkävijöitä alallaan. Nämä innovaatiot mahdollistavat myös eri valmistajien järjestelmien ja teknologioiden tehokkaan hyödyntämisen.

Kaikki tiedot samasta järjestelmästä

Yksi terveydenhuollon kulmakivistä on saada tietojärjestelmät toimimaan keskenään ja toisaalta ratkaista, miten tiedon käyttäjä voi hankkia tarvitsemansa potilastiedot sujuvasti.

Suomen sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt jo päätöksen kansallisesta KanTa-terveysarkistosta, joka tulee aikanaan palvelemaan kaikkia terveydenhuollon ammattilaisia ja kansalaisia.

– Potilaan tiedot voivat olla hajallaan eri järjestelmissä ja paikoissa, joissa hän on saanut hoitoa. Nyt tieto on tarkoitus keskittää, ja rakentaa järjestelmä, johon voidaan lisätä ja lukea potilaskohtaisia tietoja, hallinnoida ja jakaa niitä keskitetysti. Tätä teknologiaa rakennamme omiin järjestelmiimme monella alueella, Pekka Hännikäinen kertoo.

Esimerkkinä kansallisesta ratkaisusta on Skotlanti (5,1 miljoonaa asukasta), jonne Carestream on rakentanut koko maan kattavan kuva- ja tietojärjestelmän, joka palvelee kaikkia terveydenhuollon ammattilaisia.

– Me pystymme rakentamaan järjestelmän myös siten, että yhden hallintajärjestelmän ja katselimen kautta käyttäjä pystyy saamaan tietoa monesta eri lähteestä. Esimerkiksi lääkäri voi poimia potilaan tietoja keskitetysti mm. röntgen-, laboratorio-, kardiologia- ja patologiatutkimuksista, Pekka Hännikäinen täsmentää.

Carestream Health on yksi merkittävimpiä kuvantamistietojärjestelmätoimittajista Suomessa.

Vanha laitteisto helposti digiaikaan

Carestreamin todellinen menestysaskel on ollut tuoda markkinoille DRX-detektorijärjestelmä röntgenkuvauksiin. Sen ansiosta sairaaloiden kalliita investointeja vanhoihin kuvauslaitteistoihin ei tarvitsekaan hylätä, vaan ne voidaan uudistaa moderniksi suoradigitaalilaitteeksi nopeasti ja helposti.

– Meillä on sairaaloissa valtava laitekanta, jolla on vielä vuosia elinikää jäljellä. Detektorijärjestelmämme ansiosta näiden laitteiden digitalisointi on kustannustehokasta, kun koko laitteen elinkaari voidaan hyödyntää. Myös ergonomia ja potilaan hoito paranee, kun uudet toiminnot ovat digitaalisia, langattomia ja tehokkaita, Hännikäinen toteaa.

Innovaatiosta on rakentunut kokonainen tuoteperhe, josta löytyy ratkaisu niin pieniin terveyskeskuksiin kuin suuriin yliopistosairaaloihin sekä yksityisille klinikoille. Tuoteperhe pitää sisällään mm. modernin täysautomaattisen röntgenkuvauslaitteiston sekä liikuteltavan digitaalisen osastokuvauslaitteen.

Suomessa Carestreamin detektorijärjestelmä on käytössä jo yli 30 sairaalassa ja lisää on tulossa.

Yhteystiedot

Carestream Health Finland

Osoite
Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

puh.
09 7599 1710

email
etunimi.sukunimi@carestream.com
marketing.nordic@carestream.com

www.carestream.com

Kartta

Share.