Tee päätös, hoida itsesi ja henkilökuntasi kuntoon

0

Työelämä on yhä vaativampaa. Samaan aikaan puhutaan työtehon kasvattamisesta ja eläkkeelle lähdön siirtämisestä myöhempään. Pula ammattitaitoisista työntekijöistä häämöttää vähän joka alalla.
Työtehon parantaminen ja eläkkeelle lähdön siirtäminen ovat myös työfysioterapeutti Minna Penttilän mieliaiheita. Forssassa Vanhan Kutomon Fysioterapiaa pyörittävä Minna tarjoaakin yrityksille täydellisen ennaltaehkäisevän tyky-toimintapaketin. Tietenkin terveyttä ja toimintakykyä parannetaan myös perinteisin fysioterapian keinoin.

-Henkilökunnallamme on vahva osaaminen. Täältä löytyy joku joka osaa antaa apua jokaiseen tuki- ja liikuntaelimien vaivaan, myös erikoisiin.

Yrityksessä on yhdeksän erikoistunutta fysioterapeuttia, yksi personal trainer ja lisäksi viitisentoista tuntiopettajaa. Tiloista löytyvät miltei kaikki kuviteltavissa olevat fysioterapia-, kunto- ja liikuntapalvelut.

Minna Penttilä käynnisti yrityksensä vuonna 1993. Pari vuotta sitten hän sai unelmansa toteutettua, kun pääosa toiminnasta siirrettiin vanhan kutomon tehdassaliin saneerattuun tilaan.

– Olin monta vuotta kulkenut tästä ohitse ja ajatellut ”kaiholla”, että tuolla olisi hyvä toimia. Viimein sain vuokranantajan vakuuttuneeksi tilat saneerattiin meille sopiviksi. Nyt meillä on isoja liikuntatiloja, kuntosalit, jokaiselle fysioterapeutille oma työhuone ja niin edelleen. Vaikka olemme täällä yläkerroksessa, on tänne helppo pääsy hissin avulla. Samassa porraskäytävässä vastakkaisella puolella on seniorien palvelukoti, tästä on varmastikin hyötyä puolin ja toisin.

Aikaisemmin toiminta tapahtui Vesihelmessä. Siellä on vieläkin toimintaa, muun muassa vesijumppapiirit.

Muutama vuosi sitten Minna Penttilä teki yrityksessään selkeän linjanvedon.

– Siirsimme painopistettä työikäisen väestön hyvinvointiin. Nyt eläkkeelle jäämässä oleva suuri ikäluokka ei vielä ehkä osannut panostaa omaan hyvinvointiinsa, mutta vielä sielläkin olisi tekemistä. Mielestäni itsestä huolehtiminen pitäisi aloittaa viimeistään neljänkymmenen vuoden paikkeilla, ennen kuin pahimmat säryt ja kolotukset alkavat haitata elämää.

– Aikanaan ei työkyvyn ylläpito eli tyky ollut mikään iso juttu. Mutta päivä päivältä sen merkitys kasvaa. Nyt mekin tiedämme, kuinka sitä parhaiten ja kätevimmin pidetään yllä. Ensin kartoitetaan tilanne ja tehdään kuntotestaus. Sitten laaditaan ohjelma jatkoa ajatellen. Kyse voi olla työpaikan yhteisistä liikuntatunneista tai vaikkapa yksilöllisestä toteutuksesta ja tarvittavasta fysioterapiasta. Me olemme erilaisia, ja meidän tarpeemmekin ovat erilaisia.

– Yritysten johdon kannattaisi ajatella tilannetta ennen eläkepommien laukeamista. Ennakoivaan liikuntaan ja fysioterapiaan käytettävät eurot tuottavat paremmin kuin pankkiin sijoitetut.

Tee se päätös!

Myös yksityisasiakkaiden sektorilla on kehitys nopeaa. Se myös jatkuu.

– Uskon, että jatkossa löytyy yhä enemmän ihmisiä jotka ovat valmiita panostamaan oman elämänsä laatuun, itsensä hoitamiseen. Aina voi toimia, kunhan tekee päätöksen. Tästä sain elävän esimerkin veljeltäni Mikalta, joka juoksi Kreikassa ultramaratonin eli 246 kilometriä. Hän vaan päätti juosta, ja juoksi.
Minna Penttilä jatkaa yrityksensä kehittämistä.

– Se on helppoa, kun henkilökunta on 110-prosenttisesti mukana. Uusia projekteja kehitetään, nyt ajankohtaisia ovat painonhallintaryhmät. Palveluketjua kehitetään, hitsataan toimintoja yhteen. Lego-palikat ovat nyt olemassa, asiakkaille on kehitettävä tiedotusta ja paketointia kaikista tarjoamistamme palveluista. Tekemiemme selvitysten mukaan asiakastyytyväisyys on jo nyt huippuluokkaa. Tästä on hyvä jatkaa.

Vanhan Kutomon Fysioterapia/Vesihelmen Fysioterapia Oy

Osoite
Kutomonkuja 2 A 1
30100 Forssa

puh.
03 435 4665

email
minna@vkfysio.fi

www.vkfysio.fi

Share.