Taitajien Talo ponnahdusalusta työelämään

0

Hyvinkoulutetulla nuorella on halu päästä kiinni kunnon töihin, mutta kokemusta puuttuu. Taitajien Talo tarjoaa nuorelle ponnahdusalustan työelämään.

Taitajien Talossa POHTOssa nuorten valmennus- ja koulutusohjelmat ovat jo hyvässä vauhdissa. Molemmat ovat kehittämisohjelmia, toinen neljä kuukautta kestävä valmennuspolku ja toinen puolen vuoden valmennusmatka, kuten projektipäällikkö Marianne Hirn kuvailee.

Syksyllä 2010 Taitajien Talossa pääsi alkuun ensimmäinen valmennuspolku. Jokaisen opiskelijan vahvuudet kartoitettiin ja rakennettiin yksilöllinen valmentautumisohjelma. Matkan varrella opiskelija voi hyödyntää POHTOn avoimia koulutuksia ja tutustua yrityselämään liiketoimintasimulaation avulla. Etenemistä polulla pohjaavat kaksi valmentajaa.

Pitempikestoinen valmennusmatka johdattaa nuoria ymmärtämään liiketoimintaa ja työskentelemään pk-yrityksessä. Tämä ns. KEKO-koulutus yhdistää korkeastikoulutettujen, työttömien nuorten osaamisen ja pk-yritysten kehittämistarpeet.

-Koulutus sisältää 50 päivää työharjoittelua yrityksessä esimerkiksi myynti-, markkinointi- tai kansainvälisissä tehtävissä, riippuen nuoren koulutustasosta ja yrityksen tarpeista, Marianne Hirn kertoo.

pp-taitajientalo2Itsevarmuus ja osaaminen vahvistuvat

Kehittämiskoulutuksissa Taitajien Talossa on pääsääntöisesti alle 30-vuotiaita, ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinnon suorittaneita nuoria.

-Kiihdytysalusta on tarjolla kaikille, toimialasta riippumatta. Alustalle on myös jatkuva haku eli mukaan voi tulla milloin tahansa, Marianne Hirn kertoo.

Alku on ollut lupaava ja uudet opit on otettu heti käyttöön. Esimerkiksi kolme KEKO-koulutuksessa ollutta nuorta on jo työllistynyt ennen koulutuksen päättymistä. Myös lisää esimerkkejä työllistymisistä löytyy valmennuspolunkin puitteissa. Osa henkilöistä miettii myös oman yrityksen perustamista muutaman vuoden kuluessa, kun osaaminen ja työkokemus karttuvat.

-Parasta on ollut nähdä nuorissa tapahtuva muutos. Kuinka itsevarmuus ja osaaminen kasvavat jo lyhyessä ajassa, projektipäällikkö iloitsee.

Marianne Hirn kannustaa koulutettuja, työttömiä nuoria laajemminkin tarttumaan kiinni Taitajien Talon tarjoamiin uusiin mahdollisuuksiin.

-Yrityksille tämä on helppo tapa rekrytoida koulutettu työntekijä. 2,5 kuukauden aikana työnantaja ehtii saada hyvän käsityksen nuoresta työntekijänä. Etu sekin, että yritys saa opiskelijan kautta myös omaan toimintaansa tutorin eli yrittäjälläkin on mahdollisuus kehittyä.

”Suosittelen muillekin”

Jonna Räsänen on opiskellut Rovaniemen ammattikorkeassa matkailualan restonomiksi ja suorittanut kansainvälisen projektinhallinnan erikoistumisopinnot. Taitajien Talossa hän on ollut mukana alusta asti, ensin valmennuspolulla ja nyt KEKO-koulutuksessa.

-Olen saanut tosi laaja-alaisen näkemyksen siitä, mikä on yrityksen liiketoiminnan kannalta tärkeää. Kouluttajilla on pitkä kokemus työelämästä ja he osaavat tuoda hyvin käytännönläheisesti esille yrityksen arkea, hän toteaa.

Erityistä hyötyä Jonna arvioi olevan perehtymisestä projektinhallintaan, taloushallintoon ja viestintään sekä henkilökohtaisesta työnhakuun liittyvästä valmennuksesta. Omaa osaamistaan hän on vahvistanut valitsemalla valinnaisaineekseen tiimiesimiehen opinnot.

-Työnhakua varten olemme saaneet käytännön vinkkejä miten hakea töitä, miten toimia työhaastattelussa, miten pukeutua. Olemme viilanneet cv:tä ja työhakemuksia sekä esiintymis- ja neuvottelutaitoja, Jonna lisää.

-Suosittelen ehdottomasti muillekin! Täällä saa toisilta vastavalmistuneilta vertaistukea ja koulutus on antanut laaja-alaisesti kaikkea, mistä on varmasti minulle hyötyä.

Yhteystiedot

Taitajien Talo/POHTO Oy

Osoite
Vellamontie 12
90510 Oulu

puh.
010 843 4565

email
marianne.hirn@pohto.fi

www.pohto.fi

Share.