Taidot ja rehtiys vievät pitkälle

0

sk-kiilholma-intro.jpgYrittäjä Antti Kiilholma on ehtinyt olla monessa mukana. Rakennusmestari Kiilholma suunnitteli pientaloja ja kesämökkejä pari vuotta palkollisena, kunnes veri veti yrittäjäksi. Helmikuussa 1974 alkaneelta tieltä ei ole ollut paluuta.

– Katselin ja mietiskelin, että näitä asioita voisi tehdä järkevämmällä tavalla. Rupesin tekemään mökkejä. Alussa kaikki perustui kahteen terveeseen käteen, omaan työpanokseen ja pitkään päivään, Kiilholma luonnehtii.

Miehen ensimmäisenä työmaana olivat jo edesmenneet Yyterin puuteltat eli yksinkertaiset peltikatteiset puumökit.

– Mökkihommista siirryin vähitellen omakotitaloihin. Varsinaisen ansio on tullut kuitenkin rivitaloista, joita olen suunnitellut ja tehnyt Porin seudulle. Asuntoja näissä on pitkälti toista sataa.

Kiinteistöillä riittää kysyntää

Nykyisin yritystoiminnan pääpaino on kiinteistösijoittamisessa. Kiilholman hallinnassa on liike- ja teollisuustilaa sekä asuntoja usean hehtaarin verran.

– Osan kiinteistöistä olen rakentanut itse ja osan ostanut pankin suosiollisella avustuksella. Kiinteistönvälittäjät ovat sijoittajalle hyvin tärkeä linkki ja onnekseni olen ollut heidän kanssa hyvissä suhteissa, Antti Kiilholma kiittelee.

Lamasta huolimatta tiloja kysytään runsaasti ja hyvillä paikoilla sijaitsevat viedään käsistä.

– En ole koskaan luovuttanut, vaikka vaikeitakin aikoja on ollut. Uskoa ja sitkeyttä on riittänyt. Nöyrä pitää olla ja jotain tietysti osatakin, tuumii hirvimetsällä akkunsa lataava elämäntapayrittäjä.

Kiilholma vastaa pitkälti omistamiensa kiinteistöjen ylläpidosta. Varsinkin asunnot teettävät töitä. Hyvä kiinteistösijoittaja reagoi myös vuokralaisen muuttuviin tarpeisiin. Antti Kiilholma onkin toteuttanut laajennushankkeita seinien käytyä ahtaiksi.

Yrittäjyys on perheen yhteinen juttu, sillä myös toiseksi vanhimmalla pojalla ja vaimolla on lusikkansa sopassa.

– Tavarat ja työkalut löytyvät kotikiinteistöstä. Byrokratiaa ei ole – kun soitto tulee, lähden liikkeelle useimmiten heti tukka putkella. Olen koettanut päästä irti työmaamestarin hommista ja pysyä poissa rakennustyömailta, mutta vaikeaa se on, sillä mikäpä olisi sen hienompaa kuin rakentaminen, Antti Kiilholma tuumailee.

 

Rakennustoimisto Kiilholma Oy
Osoite
Tuorsniementie 10
28600 Pori

puh.
05 05 05 05 05

email
antti.kiilholma@dnainternet.net

Share.