Täydellisen palvelun painotalo

0

Forssalaisen kirjapainon Painotalo Aurasen periaatteena on huolehtia asiakkaan tarvitsemista graafisen viestinnän palveluista tarvittaessa alusta loppuun asti. Toimitusjohtaja Otto-Tuomas Laine puhuu kokonaispalvelusta.

 

– Pystymme toteuttamaan painotuotteen asiakkaan toiveiden mukaan sivun taitosta tai painovalmiista tiedostosta lopputuotteeksi ja jaettavaksi asiakkaan haluamassa muodossa, hän täsmentää.

Painotalo Auranen on erikoistunut toistuvaisjulkaisuihin, kuten aikakaus-, ammatti- ja järjestölehtiin, sekä mainospainotöihin.

– Tätä erikoistumisen tietä lähdimme rakentamaan jo 20 vuotta sitten. On ollut pitkä tie hankkia tarvittava kalusto ja ennenkaikkea tarvittava huippuosaaminen, toimitusjohtaja toteaa.

Asiakkaan hyödyksi erikoistuminen tulee volyymiedun kautta. Kirjapaino pystyy yhdistämään eri asiakkaiden työt siten, että volyymin kautta asiakkaat saavat kukkarossa tuntuvan kokonaishyödyn itselleen.

– Näin pienikin asiakas saa hyötyä mm. postimaksujen kautta. Nykyisin postituksen osuus painotöistä on suuri, joskus jopa suurempi kuin itse painaminen, Laine lisää.

Jokainen asiakas on tärkeä asiakas

Erikoistuminen on kirjanpainoalan nykytrendi. Painotalot eivät tee enää kaikille kaikkea.

– Mutta niitä asiakkaita, joiden työt sopivat juuri meidän konekantaamme, pystymme palvelemaan täydellisesti. Siinä mielessä olemme täyden palvelun – tai paremminkin täydellisen palvelun – talo, Otto-Tuomas Laine toteaa.

Erikoisosaamisen myötä Painotalo Aurasen asiakaskunta koostuu pääasiassa eri järjestöistä, lehtikustantamoista, viestintätoimistoista, pienistä julkaisijoita ja yhteisöistä. Markkina-aluetta on koko Suomi. Suurin osa asiakkaista on kuitenkin pääkaupunkiseudulla, jossa kirjapainolla on myös toimipiste, sekä Forssan seudulla.

– Etenkin aikakauslehtipuolella on useita rotaatiopainoja, jotka huolehtivat isojen kustantajien suurista painoksista. Me huolehdimme suurten ja pienempien kustantajien tarpeista, kun painokset vaihtelevat kymmenistä tuhansista muutamiin tuhansiin. Kaikki asiakkaat ovat meille tärkeitä, Laine toteaa.

Moderni kirjapaino

Painotalo Aurasella on pitkät, 85-vuotiset perinteet kirjapainoalalla. Nykyisin yritys on yksi Suomen nykyaikaisimmin varustetuista offsetpainotaloista. Valmiudet digitaalisen materiaalin vastaanottoon, käsittelyyn ja säilytykseen hakevat vertaistaan.

Otto-Tuomas Laine luottaa printtituotteen voimaan ja uskoo painotalon olevan tulevaisuudessakin aktiivinen toimija alan markkinoilla. Kasvu on yritykselle ainoa suunta eteenpäin.

– Kysymys on monikanava-ajattelusta. Monelle kustantajalle painaminen on edelleen merkittävää liiketoimintaa, mutta sen rinnalla on muitakin julkaisumuotoja, hän sanoo.

– Paperin ja postimaksujen hinnat ja muiden kustannusten korotuspaineet aiheuttavat sen, että ainoa keino pärjätä printtimarkkinoilla on kasvaa suurempaan yritysluokkaan. Silloin voimme edelleen pysyä kilpailukykyisinä eli säilyttää kustannukset nykyisellä tasolla.

 

Painotalo Auranen Oy
Osoite
Saksankatu 1
30100 FORSSA

puh.
03 42 441

fax
03 4244 201

email
etunimi.sukunimi@auranen.fi

www.auranen.fi

Share.