Sioman kautta onnistunut lopputulos vaativissakin sähköurakointitöissä

0

Sioma Oy on 1997 perustettu sähkö- ja teletekniikan palveluyritys, jonka päätoimipaikka on Savonlinnassa. Petri Valtosen ja Matti Pirttijärven omistamalla yrityksellä on ollut alusta saakka selkeä visio kasvun suhteen. Viimeisin siirto asiassa tehtiin vuonna 2007, kun yritys osti savonlinnalaisen Saimaan Rakennussähkö Oy:n jonka yrittäjä halusi jäädä eläkkeelle.

 

Nyt Sioma-konsernin palveluksessa on viisi toimihenkilöä ja parikymmentä sähköasentajaa. Joukko on toimitusjohtaja Petri Valtosen mukaan sellainen, että siltä hoituvat mittavammatkin rakennuskohteet.

– Ammattitaitoa löytyy myös erikoiskohteisiin ja tartumme mielellämme haasteisiin. Saimaan Rakennussähkö Oy:n myötä palvelumme laajentui entisestään etenkin Etelä-Karjalan suunnassa ja sosiaali- ja terveyspuolen kohteisiin, sillä Saimaan Rakennussähkö on urakoinut muun muassa useiden keskussairaaloiden sähkötöitä, Valtonen sanoo.

Osaavaa työvoimaa konserni on löytänyt Valtosen mukaan Savonlinnan seudulta hyvin. Työntekijöiden ikähaitari on alle kolmekymppisistä yli viisikymppisiin.

– Näin kenttäosaaminen ja tietotaito saadaan siirtymään hyvin nuoremmille. Työntekijöitä on saatu myös oppisopimuskoulutuksen kautta, kertoo Valtonen.

Mielenkiintoisia saneerauskohteita

Sioman toteuttamia kohteita ovat muun muassa teollisuushallit, kaupat, koulut, kirkot, terveyskeskukset, sekä luonnollisesti kerros-, rivi- ja omakotitalot. Saneerauskohteet ovat Valtosen mukaan siinä mielessä haastavia, että välttämättä ei etukäteen tiedä, mitä odotettavissa on. Oman väriläiskänsä asuntokohteiden saneeraukseen tuovat myös asukkaat.

– Usein asuinkohteissa tehdään esimerkiksi putkistosaneerauksen yhteydessä myös muuta remonttia. Minusta on tärkeää, että asiat suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa ja työn etenemisestä tiedotetaan heille, vaikka he ovat yleensä remontin aikaan huonosti tavoitettavissa, kertoo Valtonen.

Isojen yritysten kanssa vuosityösopimuksia

Viimeisen parin vuoden aikana kunnossapitopuoli on kasvanut Valtosen mukaan selvästi. Asiakkaat ovat käytännössä isompia yrityksiä, joissa omien huoltomiesten aika eri riitä kuin päivittäisiin huolto- ja korjaustöihin. Esimerkeiksi Valtonen mainitsee Andritz Oy:n, Savonlinna Works Oy:n, Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän ja Tanhuvaaran Urheiluopiston.

– Olemme myös Turvatekniikan keskuksen valtuuttama paloilmoitinliike sekä rekisteröity teleurakointiliike, jolla on oikeudet sekä puhelinsisäjohtoverkkojen, että yhteisantennijärjestelmien rakentamiseen ja ylläpitoon. Laatujärjestelmänämme käytämme projektikohtaista STUL-kohdelaatua, lisää Valtonen.

Vuonna 2007 konsernin liikevaihto oli noin 2,7 miljoonaa euroa. Yritys on kuulunut vuodesta 2002 lähtien AAA-luottokelpoisuusluokkaan.

{gallery}es-sioma_oy{/gallery}

 

Sioma Oy

Osoite
Kaartilantie 16
57230 Savonlinna

puh.
015 536 477

fax
015 536 478

email
myynti@sioma.fi

www.sioma.fi

Share.