Siltojen korjauksia vankalla kokemuksella

0

sk-sihuma-intro.jpgNakkilan Sihuman työmaat ovat haastavia. Yritys korjaa ja huoltaa useita kymmeniä siltoja joka vuosi. Yksi työmaa voi kestää kuukausia ja työn laadun täytyy olla korkea. Lisäksi liikenteen pitää sujua koko ajan  joustavasti.

 

 

Nakkilan Sihuman kokenut ja ammattitaitoinen väki työskentelee useimmiten teräs-, puu-  ja betonisiltojen sekä niiden tukirakenteiden korjaus- ja huoltotöissä.
Referenssit kertovat yrityksen monipuolisesta osaamisesta. Sihuma on mm. rakentanut Myllylammen levähdysalueen Nummelassa, uusinut vantaalaisen museosillan kansi- ja tukirakenteet sekä korjannut sillan muita puuosia ja luonnonkivikeilat, korjannut valtatie 11:llä olevan sillan kannen ja reunapalkit sekä Vanhakosken sillan reunapalkit ja liikuntasaumat Karkkilassa.
Aikaisemmin Sihuma myös maalasi siltojen teräsrakenteita, raskaskalustoa ja aurauskalustoa. Pääsääntöisesti tästä luovuttiin 15 vuotta sitten. Maalaustöitä tehdään nykyään aika harvoin.
-Kokonaan uusia siltoja olemme rakentaneet vain kevyenliikenteenväylille pääkaupunkiseudulla ja muutaman puusillan yksityisille, Markku Pohjonen täydentää.

Vahvuuksina kokemus ja joustavuus

Nakkilan Sihuman toimialuetta on periaatteessa koko maa. Kaukaisin kohde on ollut Rovaniemellä, joskin siitä on jo aikaa. Käytännössä työmaat keskittyvät Etelä-Suomeen, etenkin pääkaupunkiseudulle.
Yrityksen seinällä on iso taulu, joka kertoo työkohteita  olevan nytkin meneillään useille toimeksiantajille. Pitkäaikaisimpia asiakkaita on Destia/tiehallinto, jolle Sihuma on tehnyt Satakunnan alueella viimeksi mm. Karjarannan tukimuurin ja Linnasillan liikuntasaumojen uudistustyöt Porissa.
-Destian työte tehdään heille aliurakoitsijana ja heidän laatujärjestelmänsä mukaan. Tämä käytäntö on vakiintunut varsinkin Uudenmaan alueella, Pohjonen toteaa.
Sihuman vakioasiakkaisiin kuuluvat myös monet kaupungit ja muut julkisyhteisöt. Mm. Finavialle yritys on tehnyt Helsinki-Vantaan lentoaseman siltojen ja tasojen liikuntasaumojen korjauksia. Lisäksi Sihuma tekee Finavialle kiinteistöpuolen töitä, kuten seinien rakentamista sekä erilaisia korjaus-, purku- ja muutostöitä.
-Kilpailemme usein isojen tekijöiden kanssa. Vahvuutemme on kyky reagoida nopeasti vaihtuviin tilanteisiin ja irroittautua pienempiinkin työkohteisiin, Pohjonen toteaa.
Markku Pohjonen on aloittanut alalla vuonna 1980 isänsä ja veljiensä kanssa perustamassaan perheyrityksessä. Kun veljet jäivät pois, syntyi Siltahuolto ja Maalaus V. ja M. Pohjonen. Se toimii edelleen omana yrityksenä Nakkilan Sihuman rinnalla, joka on perustettu vuonna 1993.

 

 

 

Nakkilan Sihuma Oy
Osoite
PL 29, Vanha Vuohimäentie 5
29250 Nakkila

puh. 0400 533 247

fax 02 537 4424

email
markku.pohjonen@sihuma.inet.fi

http://www.sihuma.fi

Share.