Ruukin Yrityspuisto Oy -vuosisataiset perinteet, nykyajan palvelut

0

Ruukin Yrityspuisto sijaitsee kauniilla paikalla Siikajoen kunnan Ruukin taajamassa. Hyvien liikenneyhteyksien ansiosta alue on ollut teollisessa käytössä jo 1600-luvun lopulta saakka.

Alueen läpi virtaava Siikajoki oli aiemmin tärkeä käyttövoiman lähde ja kulkureitti, nyt kuljetuksia palvelevat rautatie sekä valtatiet 8, 86 ja 4, joille Ruukista on hyvät yhteydet. Oulun lentokentälle on alle tunnin ajomatka. Nykypäivän valtaväylät, langattomat yhteydet samoin kuin energian saanti, toimivat alueella luotettavasti.

Ruukin yrityspuiston tilojen kokonaismäärä on 31 000 neliöä. Yrityspuistosta voi vuokrata teollisuus-ja toimistotilojen lisäksi kokous-ja saunatiloja, myös työpaikkaruokailu ja muut yritysten tarvitsemat palvelut löytyvät puiston alueelta. Seudulla on nuorta ja monipuolista työvoimaa, ja kotiseudun työpaikoissa pysyvyys on hyvä.

Yrityspuisto toimii aina asiakaslähtöisesti, tiloja voidaan räätälöidä asiakkaiden tarpeiden mukaisiksi. Jos soveltuvia tiloja ei ole tarjolla, Yrityspuisto rakentaa vuokra- tai lunastussopimuksella myös uusia tiloja.

Tällä hetkellä on tarjolla eri teollisuudenaloille sopivia halleja, varastotiloja ja viehättäviä, vanhoissa teollisuusrakennuksissa sijaitsevia toimistotiloja, jotka ovat yhdisteltävissä isommiksikin kokonaisuuksiksi.

Puuta raaka-aineenaan käyttävät yritykset ovat löytäneet yrityspuiston tiloista itselleen hyvän toimintaympäristön. Puuyrittäjät muodostavat jo mielenkiintoisen kokonaisuuden, johon toivotaan lisää aktiivisia toimijoita ja uusien ideoiden kehittäjiä.

Pohjois-Pohjanmaan suurhankkeet, kaivokset, ydinvoimala sekä muu energiantuotanto tuovat alueelle valtakunnallisia yrityksiä. Myös kehittyvät teknologiayritykset ja monipuolinen pienyritystoiminta oheispalveluineen tarvitsevat toimintaansa tiloja alueeltamme. Tähän kysyntään Ruukin Yrityspuisto haluaa vastata ja toivottaa uudet yritykset tervetulleiksi perinteikkääseen ja kehittyvään toimintaympäristöönsä.

Siikajoen kunta

Siikajoen kunta koostuu useasta pienestä taajamasta, jotka yhdessä muodostavat luonnollisen elinpiirin Siikajokivarteen ja merenrantaan. Sijainti Oulun ja Raahen kaupunkien läheisyydessä
tuo kuntalaisten ulottuville myös kaupunkien monipuoliset palvelut.

Kunnan eri kylät ovat vireitä asuinyhteisöjä ja antavat oivat puitteet myös yrittäjille. Kuntaa hoidetaan vastuullisesti, mikä näkyy hyvätasoisina palveluina. Väestö painottuu nuoriin ja lapsiperheiden tarpeisiin pyritäänkin panostamaan siten, että kunnassa on hyvä elää ja kasvaa.

Siikajoki on mainio asuinpaikka ihmisille, jotka arvostavat väljää maaseutuasumista mukavassa ympäristössä. Kauniisti kumpuilevat jokivarsimaisemat ja merenrannalle sijoittuva Tauvon ranta-asutusalue tarjoavat mahdollisuuden omien asumishaaveiden toteuttamiseen tilavilla tonteilla taajamissa ja niiden läheisyydessä. Tauvon alueelle on mahdollista rakentaa hiekkarannan tuntumaan joko vapaa-ajan asunto tai pysyvä koti.

Vapaa-ajan viettoon on Siikajoella monipuoliset mahdollisuudet, kylissä kokoontuvat erilaiset harrastuspiirit näytelmäkerhoista metsästysseuroihin ja urheilukerhoihin saakka. Työpaikat löytyvät omasta kunnasta tai lähikaupungeista, joihin on hyvät yhteydet. Uudet asukkaat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi.

Yhteystiedot

Ruukin Yrityspuisto Oy

Osoite
Ahlströmintie 1 F
92400 Ruukki

www.ruukinyrityspuisto.fi

pp-ruukinyrityspuisto-logo

Kartta

Share.