Ripeää ja monipuolista palvelua Rukalla

0

pp-rukansahko-intro.jpg

Sähköpalvelu Ruka Oy:n toiminta on kasvanut samassa vauhdissa Rukan lomarakentamisen kanssa. 70 prosenttia yrityksen päätoimialasta, sähköurakoinnista, on uusien loma-asuntojen sähköistystä. Yrityksen muu toiminta – sähkösuunnittelu ja -huolto, atk-verkkoasennukset, etäohjaus- ja murtovalvontajärjestelmät sekä loma-asuntojen kokonaisvaltainen huolinta – on liitetty palveluihin kysynnän tahdissa

Sähköpalvelu Ruka Oy:n toimitusjohtaja Jouni Mustonen on kokenut sähköalan ammattilainen. Hän on toiminut alalla 30 vuotta, josta 20 vuotta omassa yrityksessään Kuusamossa. Sähköasentajia on yrityksen palkkalistoilla noin 3-5 vuodenajasta riippuen, hekin pitkään alalla työskennelleitä alansa ammattilaisia.

Lisäksi yhtiön toimintaan kuuluu olennaisesti vaimo Mirva. Hän on yhtiön konttoristi ja loma-asuntojen huolloista huolehtiva työntekijä.

– Tästä muodostuu hyvä liiketoimintamalli, Jouni Mustonen summaa.

Uusia palveluja kysynnän mukaan

Sähköpalvelu Ruka Oy:llä on valtuudet tehdä kaikkia alle 1000 voltin sähkötöitä. Asiakkaita ovat loma-asuntoja rakentavat yksityiset ja rakennusliikkeet sekä kaupunki, joka rakennuttaa ja saneeraa mm. kouluja, teollisuustiloja ym. kiinteistöjään.

Valtaosa työkohteista on loma-asunnoissa Rukalla. Yritys suunnittelee ja urakoi mökkien sähköistyksiä. Lomakeskuksen sesonkiaikoina firman työntekijöitä työllistävät loma-asuntojen sähkövikojen korjaukset huomattavassa määrin.

Loma-asunnoissa on yleensä kiinteistöhuoltaja, joka havaitessaan jonkin sähköongelman, tilaa paikalle sähköurakoitsijan. Useimmiten kyse on viasta rakennuksen sähkölämmityksessä.

Nykyaikaisten etäohjaus- ja murtovalvontajärjestelmien myynti ja asennus onkin luonteva lisä yrityksen toiminnassa. Jos tyhjänä olevassa loma-asunnossa esimerkiksi lämpötila laskee yllättäen, saa omistaja hälytyksen tekstiviestinä kännykkäänsä ja voi pyytää sähkömiestä tarkistamaan tilanteen.

– Uudiskohteista noin 50 prosenttiin asennetaan uutta talotekniikkaa. Mökin hintaan nähden järjestelmä on edullinen, ilmaisimien määrästä riippuen noin 1000-2000 euroa, Jouni Mustonen kertoo.

Jotta loma-asukkaiden olisi myös mukava ja helppo tulla asuntoonsa Rukalle, kuuluvat yrityksen palveluihin mökkien huolintatyöt. Mirva käy siivoamassa loma-asunnon, petaa petit, vuokraa liinavaatteet, hankkii polttopuut ja täyttää tarvittaessa vaikka jääkaapin valmiiksi.

– Huolintatöitä on alueella todella paljon, etenkin vuokramökkien vaihtoaikana lauantaisin. Huoltotoimien kysyntä on kasvanut rakennuskannan lisääntyessä, toimitusjohtaja toteaa.

Hyvin tehty työ puhuu puolestaan

Sähköpalvelu Rukan Oy:n periaatteisiin kuuluu ripeä ja joustava palvelu. Sähköviat hoidetaan samana päivänä ja mieluiten heti.

– Joskus on lähdetty huoltotöihin jopa saunan lauteilta, Jouni Mustonen hymähtää.

Toinen periaate on työn korkea laatu.

– Hommia otetaan sen verran, että ne ehtii tehdä aina kunnolla. Hyvin tehdyt työt puhuvat puolestaan, toimitusjohtaja sanoo.

– Pitkästä kokemuksestakin on hyötyä. Tällä alalla vie aikaa, ennenkuin yritys tiedetään ja tunnetaan ja voi näin päästä aliurakoitsijaksi tiettyihin rakennuskohteisiin, hän lisää.

Sähköpalvelu Rukan Oy:n luotettavuudesta kertoo osaltaan myös hyvin hoidettu oma talous. Yritys on jo vuosia kuulunut luottoluokituksessa parhaaseen kolmen A:n luokkaan.

{gallery}pp-rukansahko{/gallery}

Sähköpalvelu Ruka Oy

Osoite
Kierätie 8
93825 Rukatunturi

puh.
0400 282 462

email
sahkopalvelu.ruka@koillismaa.fi

Share.