Ripeä ja luotettava ja ICT-asiantuntija

0

pp-oulutel-intro.jpg

Yrityksen ICT-toiminnot ovat verrattavissa ihmisen keskushermostoon. Jos se ei toimi, kaikki seisahtuu. Oulutel Oy onkin ottanut tehtäväkseen varmistaa, että yrityksen tietoliikenne toimii, tärkeät tiedot ovat varmasti tallessa ja mahdollisissa ongelmatilanteissa apu löytyy nopeasti.

Oulutel Oy:n asiakkaita ovat yritykset ja yhteisöt kokoluokkaan katsomatta, jotka tarvitsevat omiin tavoitteisiinsa rakentuvat, luotettavat ja laadukkaat tietoliikenneratkaisut. Jokaisella asiakkaalle luodaan kokonaisvaltainen ICT-palvelupaketti.  

Oulutel Oy:n toimitusjohtaja Eino Takalo ja myyntipäällikkö Kim Sundqvist puhuvat Oulutel-ratkaisusta. Se perustuu Oulutel-analyysiin, jossa asiakkaan ICT-toimintojen nykytilanne ja tavoitteet käydään tarkasti ja analyyttisesti läpi. Näiden perusteella luodaan toimenpideohjelma, jossa havaitut epäkohdat korjataan.

– Yleensä löytyy myös jokin toiminnallinen ongelmakohta, jossa yrityksen tavoitteet eivät toteudu  ICT-toimintojen toteutuksessa. Tavallisesti kyse on siitä, että asiakkaan on hyvinkin vaikeaa hahmottaa yksittäinen ICT-komponentin merkitystä ICT- kokonaisuudessa. Tästä on seurauksena tehottomuutta ja ongelmia, jotka valitettavan usein myös ovat mitattavissa rahallisina menetyksinä, Kim Sundqvist kertoo.

– Meidän erikoisosaamisemme koostuu toimivien kokonaisuuksien rakentamisesta, onhan meillä yhteenlaskettuna vuosikymmenien kokemus ICT-alalla toimimisesta ja sen haasteiden ratkaisuista.

Tiedot turvaan

Yrityksen tietojen hallinnassa ja tietoliikenteessä yksi keskeisimpiä asioita on luotettava tietoturva.

Virustorjunta- ja palomuuriratkaisut, sekä niiden ylläpito on järjestettävä ammattimaisesti. Jos kuitenkin laitteissa, sovelluksissa tai niiden käytössä sattuu jotain ennalta arvaamatonta, on yrityksen toiminnan jatkuvuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää, että tieto ei katoa, vaan normaalitilanteeseen voidaan palata nopeasti.

– Oulutelissä olemme liikkeellä ajatuksella, että yrityksen omassa palvelimessa olevat tiedot siirretään turvaan meidän asianmukaisesti varustettuun palvelinhotelliimme, jossa ne ovat varmasti tallessa ja palautettavissa ongelmitta. Yritys voi myös siirtää omat palvelimensa meidän laitetilaamme tai käyttää meidän palvelimiamme sovelluksiinsa. Hyvin harvalla yrityksellä on niin tietoturvalliset ja toimintavarmat tilat kuin meillä. Sekin on osa asiakasyritystemme kokonaisuuksien hallintaa, toteaa toimitusjohtaja Eino Takalo.

Ongelmatilanteiden varalta on Oulutel Oy:n asiakkaiden käytössä ympärivuorokautinen päivystys (24/7).

Osaava asiantuntija

Oulutel Oy:n kilpailuvalttina ovat vahva osaaminen, vahvat alueelliset ja valtakunnalliset taustaorganisaatiot sekä reagointinopeus. Yhtiöllä ei ole raskasta organisaatiota, joten eri tilanteisiin pystytään vastaamaan nopeasti, myös monipisteyritysten ollessa kyseessä. Oulutel Oy:n kautta palvelut järjestyvät mihin tahansa maailman kolkkaan.

– Lisäksi etujamme ovat paikallistuntemus ja ennenkaikkea luotettavuus. Pidämme sen, minkä lupaamme, toimitusjohtaja sanoo.

Asiakkaan kannalta etu on sekin, että palvelinhotelliin pohjautuvassa ICT-kokonaispalvelussa palveluista peritään kiinteä kuukausihinta. Palvelujen budjetointi on helppoa kun yllättäviä investointi- tai kulueriä ei synny.

Haasteisiin vastataan

Oulutel Oy:n juuret ulottuvat Pohjanmaan Puhelin Oy:öön (PPO), joka vuonna 2007 osti TDC Songin Pohjois-Suomen yritysasiakkuudet. TDC:n Oulun aluetoimiston myyntihenkilöstö siirtyi PPO:n palvelukseen. Sittemmin PPO siirsi Oulun ja Länsi-Lapin ICT-liiketoimintansa perustamaansa tytäryhtiöön, Oulutel Oy:öön.

Yhä useammalla yrityksellä on tarve ulkoistaa itse ylläpitämänsä ICT-palvelut alan asiantuntija-organisaatiolle, jollaista Oulutel edustaa. Syitä tähän ovat useimmiten toiminnan ympärivuorokautisuus, asiantuntijoiden vaikea saatavuus, epämääräinen investointitarve jne. Toimitusjohtaja Eino Takalo uskoo tämän kehityksen tulevaisuudessa vain kiihtyvän ja vahvistuvan.

– Haastena on myös tempoileva tekniikka. Uusia ratkaisuja tulee jatkuvasti markkinoille ja moni niistä jää korkealentoisista lupauksista huolimatta täysin torsoksi. Meidän toimittamamme ratkaisumme perustuvat aina maanilmanlaajuisesti hyväksyttyihin standardeihin, Kim Sundqvist täydentää.

{gallery}pp-oulutel{/gallery}

Oulutel Oy

osoite Torikatu 18
90100 Oulu

puh. 08 413 311

fax 08 412 1020

email etunimi.sukunimi@oulutel.com

www.oulutel.com

Share.