Rekrumille rakentaminen on palvelua

0

Kemiöläisen Rekrum Oy:n yrittäjä Jaanus Jyrisson vaikuttaa mieheltä, joka pitää työstään ja haluaa alati kehittää osaamistaan.

– Tulevaisuus näyttää hyvältä, muttei kasvuyrityksen rakentaminen ihan helppoa ole, etenkään juuri nyt, rakennusalan henkilöstövuokrausyhtiöstä 40 henkilö työllistäväksi urakoitsijaksi ja maahantuojaksi kehittyneen yhtiön toimitusjohtaja sanoo.

Jyrisson uskoo yrityksensä menetyksen ja hyvän asiakaspalautteen takana olevan rakennusalalle uudenlainen ajattelu.

– Haluamme ottaa kokonaisvaltaisen vastuun projekteista. Kun aloin kehittämään toimintamalliamme, huomasin että rakennustyömailla on valtavasti ”harmaita alueita”, töitä joiden hoitamisesta ei ole vastuuta kenelläkään. Tämä aiheuttaa tehottomuutta ja pitkittää aikatauluja ja tulee loppujen lopuksi rakennuttajalle kalliiksi.

Toisenlainen toimintamalli

12 vuotta asiantuntijana teknologia-alalla Virossa ja Suomessa ennen oman yrityksen perustamista toiminut Jyrisson pitää itseään ennen kaikkea kehittäjänä. Hänen yrityksensä kulkee etujoukoissa rakentamisen eri työvaiheiden luomisessa saumattomiksi prosesseiksi.

Yrityksen oman projektinhallintajärjestelmän vuoksi kohteen ja sen työvaiheiden kokonaiskustannukset ja ajankäyttö ovat tarkalleen ja ajantasaisesti saatavilla. Ulkoistamisen ja alihankinnan ketjuttamisen sijaan Rekrum palkkaa omia osaajia.

– Meillä on omat LVI-ammattilaiset, omat sähkömiehet, omat timanttiporaajat. Meillä on myös rakennustarvikkeiden sekä kalusteiden omaa maahantuontia. Tavoitteena on asiakkaalle avaimet käteen -malli, jossa ollaan ammattimaisesti asiakkaan tukena alusta asti.

Jyrissonin mukaan Rekrumin mallissa lähtökohtana on kiinteistön omistajan tarpeet, usein kiinteistösijoittajan tuottotavoite. Yritys on mielellään mukana jo projektin alkuvaiheessa, kun esimerkiksi kiinteistökohteelle etsitään uutta käyttötarkoitusta.

– Kun pohditaan kiinteistön käyttömahdollisuuksia ja tuottopotentiaalia ja katsotaan mitä asetetulla budjetilla on mahdollista saada. Me osaamme nähdä, mikä on mahdollista ja järkevää ja mikä ei.

Tiukat aikataulut tuttuja

Rekrumin työkohteista noin puolet on uudisrakennuksia, toinen puolet rakennusten käyttötarkoituksen muutoksia. Yrityksellä on vahva osaaminen esimerkiksi entisten liike- ja toimistotilojen muuttamisessa asuinkäyttöön. Rekrum on myös muuntanut toimistotiloja nykyaikaiseksi lääkäriasemaksi ja liiketiloja kuntokeskukseksi.

Käyttötarkoituksen muutoksissa aikataulut ovat usein todella tiukkoja. Rekrum muunsi 1000 m2:n liiketilat neljässä kuukaudessa 14 asunnoksi purkutöistä asuntojen varusteluun ja luovutukseen.

– Samaan aikaan rakennuksen alakerrassa toimi pankki, liike ja leffateatteri, joten melua ja tärinää aiheuttavaa työtä sai tehdä ainoastaan arkisin kello 16-17.30 välillä. Ilman kokonaisvaltaista omaa projektinjohtamista tällaisen työn hoitaminen tiukassa aikataulussa ei olisi mahdollista, Jyrisson kuvailee.

Hänen mukaansa suomalaisessa rakentamisessa töiden tarkkaan ennakkosuunnitteluun käytetään usein liian vähän aikaa ja työn tilaajalle jätetään liikaa vastuuta.

– Haluamme olla asiakkaan vieressä alusta loppuun. Viimehetken ideointi ja yllätykset tulevat kalliiksi ja se voidaan välttää hyvällä suunnittelulla ja sillä että kävellään rakennuttajan kanssa samoin askelin.

Yhteystiedot

Rekrum Oy

Osoite
Vretantie 7
25700 Kemiö

puh.
Jaanus Jyrisson 020-7792141

email
info@rekrum.com

www.rekrum.com

Kartta

Share.