Rautatieympäristön kehittäjä ja tulevaisuuden haastaja

0

Proxion Oy on pieksämäkeläinen yritys, joka ei tyydy vähään. Tulevaisuudessa yhtiö aikoo olla rautatieympäristön arvostetuin toimija ja johtava alan kouluttaja. Samalla se myös haastaa perinteiset organisaatio- ja johtamismallit.

– Proxion on vahvassa kasvussa oleva infrastruktuurirakentamisen rakennuttamis- ja suunnittelupalveluihin erikoistunut yritys, kuvailee yhtiön liiketoiminnanjohtaja Petri Puikkonen.

Hienolta kuulostavan toimintaidean takaa löytyy varsin ymmärrettävä ajatus: asiakkaan edun ajaminen. Yhtiön asiakkaita ovat esimerkiksi kunnat ja julkiset tahot, kuten Ratahallintokeskus ja Tiehallinto, jotka haluavat rakennuttaa tien, kadun, sataman, radan tai muun infrastruktuuriin kuuluvan rakenteen.

– Pääsääntöisesti asiakkaillamme on jo olemassa rahoitus, mutta hankkeenvetäjä puuttuu. Meiltä hän saa projektinjohtokonsultin, joka aikatauluttaa hankkeen ja huolehtii sen etenemisestä aina kohteen valmistumiseen asti, selventää Puikkonen.

– Useassa tilanteessa ongelmana on ollut hankintamalli, jossa asiakas tilaa urakan suoraan urakoitsijalta. Näissä tapauksissa ei aina tiedä kenen etua urakoitsija ajaa, omaansa vai tilaajan.

Ydinosaamiseen keskittyminen tehostaa toimintaa

Proxion tarjoaa asiakkailleen rakennuttamis-, koulutus- ja suunnittelupalveluita. Projekteissa yhtiö vastaa muun muassa hankinta-asiakirjojen laadinnasta ja työmaavalvonnasta.

– Projektinjohtomme tehostaa hankkeen toteutusta ja mahdollistaa asiakkaamme keskittymisen omaan ydinosaamiseensa, kertoo Puikkonen.

Suunnittelun ja koulutuksen osalta Proxion on erikoistunut rautatieympäristöön. Yhtiön suunnittelupalvelut kattavat niin turvalaitesuunnitelmat kuin automaatio-, logistiikka- ja sähkösuunnittelunkin. Koulutusta yhtiö antaa rautatieympäristössä toimiville henkilöille, jotka koulutuksen myötä saavat pätevyyden työskennellä rata-alueella turvallisesti.

– Kouluttajat hyväksyy Rautatievirasto ja tällä hetkellä olemme ainut yksityisesti rautatieympäristön koulutuksia järjestävä taho. Aiemmin koulutusta on järjestänyt ainoastaan VR, tietää Proxionin liiketoimintajohtaja.

Muutoksia ja haasteita alalla on luvassa. Tavaraliikenteen vapautuminen vuonna 2007 avasi uusia mahdollisuuksia etenkin Proxionille.

– Nyt radoille on myös muiden kuin VR:n mahdollisuus tarjota palveluita ja tässä kilpailussa me olemme mukana. Lähivuosina voimme suunnitella, johtaa ja tarvittaessa jopa toteuttaa rataverkon kuljetuspalveluita.

Kilpailuvalttina erilainen henkilöstöjohtaminen

Proxion on vuonna 2005 perustettu henkilökuntansa omistama asiantuntijayritys. Vuoden 2008 alussa yhtiössä työskenteli 16 maanrakennus-, sähkö- ja automaatiotekniikan osaajaa.

– Eräs tärkeimmistä arvoistamme on henkilöstön viihtyvyys. Emme ole halunneet rakentaa asiantuntijaorganisaation päälle erillistä esimiestahoa tai sitoa työntekijää tiettyyn työpisteeseen, kertoo Puikkonen.

Proxionissa työt tehdään tilanteen mukaan toimistolla, kotona tai työmailla, ja tästä näkökulmasta on myös rakennettu työympäristö sekä työssä käytettävät laitteet. Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Pieksämäellä. Muut toimistot ovat Espoossa, Kouvolassa, Oulussa ja Mäntsälässä sekä tulevaisuudessa myös Länsi-Suomessa.

Vuonna 2007 yhtiön liikevaihto oli reilut miljoona euroa. Yritys on kasvanut vuosittain 30 prosenttia ja samaa kasvuvauhtia odotetaan myös tulevaisuudessa.

– Tavoitteiden mukaan työllistämme vuonna 2012 yli 50 työntekijää. Tulevaisuudessa kasvua rajoittaa ennen kaikkea henkilöstön saatavuus ja tähän panostamme henkilöstöpolitiikallemme. Motivoitunut ja projekteihin sitoutunut henkilökunta on vahva kilpailuvaltti nyt ja tulevaisuudessa, Puikkonen toteaa.

{gallery}es-proxion_oy{/gallery}

 

Proxion Oy

Osoite
Kauppakatu 1
76101 Pieksämäki

puh.
0207 495 401 / Petri Puikkonen

fax
0207 495 401

email
petri.puikkonen@proxion.fi

www.proxion.fi

Share.