Rauta- ja maatalouskaupan paikallinen osaaja

0

Perheyritys Olavi Korpisaari Oy tekee maatalous- ja rautakauppaa Kanta-Hämeessä ja Keski-Uudellamaalla. Talousneuvos Olavi Korpisaaren Riihimäelle 1982 perustama yritys on elänyt 2000-luvulla voimakasta kasvun aikaa.

 

Sukupolvenvaihdoksen myötä vuonna 2001 vetovastuu siirtyi lopullisesti pojille Tomille ja Pasille. Tomi on toimitusjohtaja ja vastaa maatalouskaupasta ja Pasi toimii Rautia-kauppiaana vastaten yrityksen rautakaupasta. Vuosimyynti on vuosikymmenen alusta tuplaantunut ja on vuonna 2008 noin 70 miljoonaa euroa. Myymälöitä on viime vuosina laajennettu ja uudistettu mm. Hämeenlinnassa ja Mäntsälässä. Uusi myymälä valmistui Klaukkalaan 2007.

Korpisaari Oy:llä on viisi K-kauppaa: Rautia-K-maataloudet Nurmijärvellä, Mäntsälässä ja Hämeenlinnassa, Rautia Klaukkalassa sekä K-maatalous Riihimäellä.

– Nyt sulattelemme investointeja. Uusia ei ole lähitulevaisuudessa viritteillä, diplomikauppias Tomi Korpisaari sanoo.

Olavi Korpisaari Oy on iso toimija sekä rauta- että maatalouskaupassa.

Maatalouskaupassa Korpisaari on monissa tuoteryhmissä alueen markkinajohtaja. Maatalouskauppaa käydään Hämeenlinnassa, Riihimäellä, Mäntsälässä ja Nurmijärvellä. Alue on vahvaa maatalouden ydinaluetta. K-maatalous Korpisaari tekee myös viljakauppaa ostaen tiloilta viljaa teollisuudelle.

Maatalouden näkymät kirkastuivat viime vuonna, kun viljan hinta nousi rajusti. Viljelijöiden luottamus maatalouden tulevaisuuteen koheni ja uskallettiin tehdä hankintoja ja investointeja.

– Maatalouskauppa on ollut muutoksen kourissa ja kilpailu on kovaa. Yrityksemme liikevaihdosta yli puolet tulee vielä maatalouskaupasta, mutta 90 vakituisesta työntekijästämme jo kolme neljäsosaa on rautakaupan palveluksessa, Tomi Korpisaari selvittää.

Hyvällä palvelulla ja monipuolisilla tuotteilla pärjää

Maatalouden muutosten myös toimintaa oli mukautettava ja lähdettiin mukaan myös rautakauppa-bisnekseen. Ensimmäinen Rautia-myymälä pystytettiin Nurmijärvelle 1997. Rautakaupan näkymät ovat nyt yleisen talouden taantuman myötä Suomessa Korpisaaren mukaan heikkenemässä.

– Onneksi toimimme taloudellisesti vireällä ja ostovoimaisella alueella. Hyvällä palvelulla ja monipuolisilla tuotteilla pärjäämme, diplomikauppias Korpisaari tähdentää.

Kauppias Pasi Korpisaaren johtamat Rautia-kaupat ovat Hämeenlinnassa, Mäntsälässä, Nurmijärvellä sekä Klaukkalassa. Valikoimissa on tuotteet niin rakentajalle, remontoijalle kuin sisustajallekin. Puutarhamyymälöistä löytyy tuotteet pihan somistajalle.

Laajempaa näkökulmaa kaupan alalle Tomi Korpisaari saa luottamustehtäviensä kautta. Hän toimii K-maatalous- ja rautakauppiasyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana sekä K-kauppiasliiton hallituksessa.

– Toimimme K-ryhmässä kauppiasyrittäjinä, olemme itsenäinen yritys, jolla on paikalliset tutut kasvot, Tomi Korpisaari muistuttaa.

{gallery}hy-olavi_korpisaari_oy{/gallery}

 

Olavi Korpisaari Oy

Osoite
Teollisuuskatu 6
11130 Riihimäki

puh.
019 760 260

email
tomi.korpisaari@k-maatalous.fi

www.korpisaari.fi

Share.