Ratkaisuja ääriolosuhteisiin

0

pp-creowave-intro.jpgOulunsalolainen Creowave Oy on radiotaajuusosaamisessa ja mikroaaltoelektroniikassa maailmanluokan toimija. Yrityksen valmistamat tuotteet ja ratkaisut toimivat kaikkein vaativimmissakin olosuhteissa, äärioloissa maalla, merellä ja ilmassa.

Kunnianhimoisesti ja ennakkoluulottomasti kasvua hakeva Creowave on lyhyessä ajassa rakentanut kolme tukijalkaa. Yrityksen perustoimintoja ovat radiotestaus ja teolliset mittalaitteet. Uusin aluevaltaus on Professional Radio Solutions eli Tetra-toistimet ja -palvelut.

Creowaven Tetra-toistimilla voidaan rakentaa kuuluvuusalueita kaikkein hankalimpiin paikkoihin sisätiloissa ja ulkona katvealueille. Ainutlaatuinen toistin on lyhyessä ajassa saanut ratkaisulle viranomais- ja teollisuuskäyttöä paitsi Suomessa, myös ulkomailla.

– Toimintastrategiamme perustuu hyvään, maailmanlaajuiseen kumppanuusverkostoon. Meillä on vahva asema jo 25 maassa. Loppuvuodesta 2009 on tarkoitus kattaa 35 kohdemaata Euroopassa, Aasiassa ja Lähi-Idässä, selvittää myynti- ja markkinointijohtaja Jan Mäkelä.

– Kaikilla näillä alueilla rakennetaan Tetra-viranomaisverkkoa ja haetaan ratkaisuja kuuluvuuden parantamiseksi hankalilla alueilla. Tavoitteemme on olla tälläkin sektorilla vahvin toimija maailmanlaajuisesti, hän lisää.

Creowaven erottaa kilpailijoista periaate tarjota loppuasiakkaalle aina fiksuja, kustannustehokkaita ja asiakaskohtaisesti räätälöityjä ratkaisuja.

– Monet tarjoavat tarpeisiin nähden liian järeitä ratkaisuja. Me olemme tarkkoja siitä, että tarjoamme vain sopivia, täsmälleen asiakkaiden tarpeisiin suunniteltuja ratkaisuja, Mäkelä sanoo.

Vahvoja tukijalkoja

Vaikka Creowaven toiminnan painopiste on nyt aktiivisesti Professional Radio Solutions -ratkaisuissa, ovat myös perinteiset tukijalat, ATEX-sertifioidut toistimet sekä radiotestaus ja mittalaitteet, edelleen vahvoja.

Tetra-toistinten tuoteperheeseen kuuluu yrityksen aiemmin kehittämä ATEX-sertifioitu radioratkaisu. ATEX on eurooppalainen standardi räjähdysvaarallisten tilojen luokitukseen ja ATEX-toistinta käytetään erityisesti räjähdysherkissä tiloissa. ATEX-hyväksyntää vaaditaan maailmanlaajuisesti langattomassa tiedonsiirrossa mm. öljynporauslautoilla, ydinvoimaloissa ja kemiantehtailla.

Yhteistyössä norjalaisten kanssa syntynyt öljyn ja kaasun virtausmittari on tarkkuudeltaan ja toimintavarmuudeltaan yhä uniikki ja markkinoilla aivan omassa luokassa oleva tuote.

Creowave-testausjärjestelmiä käyttävät tietoliikennesektorin toimijat erilaisten tietoliikennelaitteiden tuotekehityksessä ja tuotannossa.

– Olemme koko ajan anturit herkillä. Jos jollakin on ongelma, joka voidaan ratkaista langattoman teknologian avulla, me voimme etsiä siihen ratkaisun ja rakentaa jälleen uutta liiketoimintaa. Organisaatiomme ehdoton valtti on joustava muuntautumiskyky, Jan Mäkelä toteaa.

Creowaven henkilöstössä lähes kaikki ovat radiosuunnittelun ammattilaisia. Langattomat tuotteet ja ratkaisut ovat alansa huippua ja lisäksi yrityksen väki profiloituu asiantuntijana. Asiakas saa tarvittaessa esimerkiksi koulutusta verkon sisä- tai ulkopeiton rakentamiseksi ja näkemystä toistimien merkityksestä kokonaisuudessa.

Jan Mäkelä uskoo Creowavella olevan kaikki resurssit yhä jatkuvaan kasvuun. Maailmalla toimivat paikalliset kumppanit vievät viestiä eteenpäin omilla alueillaan ja yritys saa koko ajan suoria yhteydenottoja maailmalta.

– Luulen, että uusia tukijalkoja tulee vielä lisää. Katsomme koko ajan avoimesti ympärillemme ja etsimme uusia mahdollisuuksia.

Creowave Oy
osoite Lentokatu 2
90460 Oulunsalo
puh. 010 8326 300
fax 040 8829 465
email etunimi.sukunimi@creowave.com
www.creowave.com
{gallery}pp-creowave{/gallery}
Share.