Raikka luottaa erikoisosaamiseensa

0

Perheyhtiö Raikka Oy tekee tuotteita, joita asiakkaat eivät saa mistään muualta maailmasta. Meillä ei ole yhtään tuotetta, joka olisi tehty asiakkaidemme valmiiden piirustusten perusteella. Oma tuotekehityksemme ja testaamisemme on mittavaa, sanoo tehtaanjohtaja Tapio Leppinen.

Räjähde- ja konepajateollisuuteen erikoistunut firma työllistää 45 henkilöä kahdessa tuotantolaitoksessaan Satakunnan Eurajoella. Alun perin raumalaisen yhtiön pääkonttori siirrettiin sotien jälkeen Helsinkiin. Helsingin-toimistossa työskentelee kaksi ihmistä.

–Puolustusvoiman hankintaosastot olivat aikaisemmin Helsingissä. Samaten kansainväliset yhteydet hoituvat pääkaupungista hyvin, perustelee tehtaanjohtaja pääkonttorin sijaintia.

Yhtiön merkitys maakunnalle on silti yhä suuri. Oman työvoiman lisäksi Raikka käyttää 30 – 40:tä alihankkijaa, joukossa muun muassa konepajoja, pintakäsittely-yrityksiä ja kirjapainoja sekä pakkaus- ja kuljetusteollisuutta.

sk-raikka2Laatu kannattaa

Raikka pärjää konepajojen kovassa kilpailussa omilla uniikeilla tuotteillaan. Räjähdetehtaan ja konepajan yhteistyö mahdollistaa muun muassa erilaiset kokoonpanotyöt. Kaikkea työtä määrittelevät tiukat laatujärjestelmät.

– Konepajapuolella olemme erikoistuneet halkaisijaltaan alle 60 millin osiin. Meillä on hyvä konekanta ja voimme työstää vaativiakin materiaaleja, Tapio Leppinen sanoo.

Suurin asiakas on laitilalainen kaukolämpöventtiilien valmistaja Naval Oy.

– Kauppa vetää, öljyn hinnan noustessa Venäjäkin on piristynyt.

Räjähdepuolella yhtiöllä on kuuden vuosikymmenen kokemus erilaisten panosten, räjähteiden ja pyroteknisten tuotteiden valmistajana. Suurimpia asiakkaita ovat puolustusvoimat ja turva-alan yritykset Suomessa ja ulkomailla.

– Siviilipuolen pyrotekniikka vastaa viittä prosenttia liikevaihdostamme, Leppinen kuvailee.

Suomen Puolustusvoimien kanssa yritys on tehnyt yhteistyötä läpi historiansa. Yhtiön perustaja, filosofian tohtori, everstiluutnantti Ilmari Liikkanen sai aikanaan Puolustusvoimien kultaisen ansiomerkinkin ballistiikan tutkimuksistaan.

Vahvaa kasvua

Raikka Oy luottaa tulevaisuuteensa ja pitkiin sopimuksiinsa. Aikaisempi noin 4,5 miljoonan euron liikevaihto on kasvamassa yli kymmeneen miljoonaan.

– Räjähdetehtaalle on palkattu viisi uutta työntekijää aikaisemman kahdeksan lisäksi, Tapio Leppinen sanoo.

Leppinen uskoo, että menestyksen salaisuus on omassa osaamisessa.

– Meidän pitää erikoistua entistäkin enemmän siihen, mitä muut eivät osaa, mutta mihin me pystymme, hän summaa.

Yhteystiedot

Raikka Oy

Osoite
Töölönkatu 27 A 6
00260 Helsinki

puh.
09 477 7950

fax
09 4777 9555

email
helsinki@raikka.fi

http://www.raikka.fi

Kartta

Share.